Ihminen kuvaa tilaisuutta kännykällä Ateneum Bistrossa
Kuva: Kansallisgalleria / Pirje Mykkänen

Jäsenohjelma

Ateneumin ystävien jäsenohjelmassa syvennytään Ateneumin kokoelmiin ja näyttelyihin, vieraillaan muiden museoiden näyttelyissä, kyläillään ainutlaatuisissa taidekohteissa sekä reissataan lähelle ja kauas taiteen äärelle.

Ateneumin ystävät ry:n jäsenille

Jäseneksi voi liittyä Ateneumin verkkokaupassa

Kotona: Ateneum on Suomen taiteen, ja sen ystävien, koti. Ateneumin ystävät pääsevät kotimuseonsa kulissien taakse tutustumaan museontyön arkeen, kuulevat huippuasiantuntijoiden luentoja sekä näkevät näyttelyt ensimmäisten joukossa. Kotona-ohjelmisto sisältyy aina jäsenmaksuun.

Vieraissa: Ateneumin näyttelyiden lisäksi jäsenohjelmassa vieraillaan muiden pääkaupunkiseudun museoiden näyttelyissä opastetuilla kierroksilla

Kylässä: Ateneumin ystävien mukana pääsee myös kurkistamaan yksityisiin kokoelmiin, taiteilijoiden työhuoneille ja muihin ainutlaatuisiin taiteen tiloihin.

Reissussa: Ateneumin ystävät matkaavat lähelle ja kauas taiteen äärelle. Ystävien matkoilla on aina taiteenrakastajille räätälöity ja huolella suunniteltu ohjelma. Kaikki matkan järjestelyt on tehty puolestasi, sinun tarvitsee vain nauttia taiteesta ja kulttuurista.

Tulossa

Jäsentilaisuuksiin ilmoittaudutaan tapahtumien kohdalta löytyvien linkkien kautta.

Ilmoittautuminen on sitova. Mahdollisen esteen sattuessa, voit antaa paikkasi tilaisuudessa itse eteenpäin. Voimme palauttaa osallistumismaksun vain, jos saamme jonosta tilallesi toisen osallistujan. Sairastapauksissa korvausta voi hakea omasta vakuutusyhtiöstä. 

Reissussa Mäntän kuvataideviikot la 20.8.

La 20.8.2022 klo 8–20

Klassikoksi jo muodostuneella reissulla tutustutaan Mäntän kuvataideviikkojen tämän vuotiseen kattaukseen sekä Serlachius-museo Göstän kesänäyttelyyn.

Kuvataideviikkojen kesän 2022 kuraattorina on Markus Kåhre ja hän on poiminut tuoreen kattauksen kotimaisen nykytaiteen kentästä. Näyttelyssä on mukana 25 taiteilijaa/taiteilijaryhmää. Heistä koostuu yhteensä 38 taiteilijan ryhmä. Näyttelyssä ei ole tänä vuonna tehty erityistä teemallista rajausta.

Göstan paviljongissa on esillä Andy Freebergin valokuvateoksia taidemaailmasta ja Rachel Kneebonen Punoutua-näyttely, jossa on esillä hänen posliiniveistoksiansa.

Osallistumismaksu 140 €. Ryhmäkoko: 20-45.

Ilmoittaudu

Aikataulu

Klo 08.00 Lähtö bussilla rautatientorilta kohti Mänttää. Matkalla nautimme sämpyläkahvit.
Klo 12.00 Opastettu kierros Mäntän kuvataideviikkojen näyttelyihin
Klo 14.00 Nautimme kartanolounaan Göstan ravintolassa.
Klo 15.00 Teemme opastetun kierroksen taidemuseo Göstan näyttelyihin kartanossa ja paviljongissa.
Klo 16.30 Lähdemme kotimatkalle. Helsinkiin saavumme n. klo 20. Pidämme matkalla tarvittaessa jaloittelutauon.

Kylässä: Laila Pullisen veistospuisto ja kotimuseo to 25.8.

to 25.8. klo 17-18, Nissbackan kartano, Sotungintie 4, Vantaa

Opastetulla kierroksella tutustumme Laila Pullisen veistospuistoon ja kotimuseoon Nissbackan kartanolla. Kuvanveistäjä, professori Laila Pullisen (1933–2015) taiteessa keskeisiä elementtejä olivat antiikki ja informalismi, historia ja hetken hauraus, luonnon lainalaisuudet ja ihminen näiden kaikkien risteymäkohdassa. Yhdistelemällä näitä 30 vuoden ajan vanhassa kartanomiljöössä hän loi kokonaistaideteoksen, jossa taide on luonnon kanssa yhtä. 

Kesän näyttelykokonaisuus “Pas assemblé – tanssin jatkuva liike” kokoaa tanssiaiheisia teoksia Laila Pullisen tuotannosta 1960-luvulta aina 2010-luvulle saakka.

Opastusmaksu 10 € (ei sisällä sisäänpääsymaksua, kohteessa käy museokortti).

Ilmoittaudu

Vieraissa: Pohjoistuulen metsä to 1.9.

to 1.9. klo 17-18, K1, Kämp Galleria

”Olemme niin tottuneita ihmisen muokkaamiin maisemiin, että luonnontilaisen metsän kasvot uhkaavat kadota mielestämme.” 

Pohjoistuulen metsä on päätösosa Ritva Kovalaisen ja Sanni Sepon valokuvataiteelliseen tutkimukseen perustuvalle metsätrilogialle. Trilogian aiemmat osat ovat suomalaista metsämytologiaa luotaava Puiden kansa (1997) ja metsätalouden varjopuolia kuvaava Metsänhoidollisia toimenpiteitä (2009). Pohjoistuulen metsä on kuvaus luonnonmetsistämme elämää ylläpitävänä monimuotoisena tilana.

Opastusmaksu 10 € (ei sisällä sisäänpääsymaksua)

Ilmoittaudu

Kotona: Taidelukupiiri ke 7.9.

ke 7.9. klo 17-18, St George -hotellin Wintergarden

Taidelukupiirissä kokoonnumme keskustelemaan yhdestä Ateneumin kokoelmateoksesta kerrallaan, samaan tapaan kuin kirjakerhoissa jutellaan ajankohtaisista romaaneista. Taidelukupiiriin ei tarvitse valmistautua etukäteen eikä jännittää osaako tulkita teoksia oikein. Kaikki näkemykset ovat yhtä arvokkaita ja kiinnostavia. St George –hotellin Wintergardenissa on ravintola avoinna ja sieltä voi tilata virvokkeita omakustanteisesti. Tilaisuus on maksuton, mutta edellyttää ennakkoilmoittautumista. Ryhmäkoko max 15 hlö.

Taidelukupiiri tulee kokoontumaan kerran kuukaudessa, mutta jokaiseen kertaan tulee oma ilmoittautumisensa.

Reissussa: Momentum 1900 la 10.9.

la 10.9. klo 9.30-18, Tampere

Sirkku Peltolan uutuusmusikaali MOMENTUM 1900 kertoo rakkaudesta, itsenäisyydestä ja itsepäisyydestä. Tampereen Työväen Teatterin suurtuotannossa näyttämölle rakentuu Pariisin maailmanäyttely vuonna 1900. Suomen paviljonki oli kansallistaiteilijoiden ja pohjalaisten rakennusmiesten yhteinen taidon osoitus, suomalaisuuden käännekohta. MOMENTUM 1900 herättää henkiin tunnetut kansallistaiteilijat: Akseli Gallen-Kallelan, Albert Edelfeltin, Eliel saarisen, Ville Vallgrenin, Beda Stjernschantzin ja Ellen Thesleffin.

Huipputekijöiden taidonnäyte on matkalippu vuoden 1900 Pariisiin, jossa kadut ovat leveitä ja unelmat keveitä. Eurooppa elää kauniin aikakauden, Belle Époquen, rauhaa ja yltäkylläisyyttä. Pariisiin toistuvasti pystytetyt maailmannäyttelyt henkivät loputonta edistysuskoa, optimismia ja elämäniloa. Kukaan ei vielä arvaa, että pian kansakuntia repivät vallankumoukset ja ensimmäinen maailmansota.

Taide muutti maailmaa. Suomen paviljongissa kiteytyi koko vuosisadan alun kaksintaistelu pienen Suomen kansan ja sen venäläistämiseen pyrkivien hallitsijoiden välillä. Paviljonki sisälsi lukuisia piilotettuja poliittisia viestejä ja sen rakentamiseen liittyi paljon juonitteluja ja kädenvääntöä venäläisten valtaapitävien kanssa. MOMENTUM 1900 on vakavasta taustastaan huolimatta myös aito veijaritarina. Taiteellisen intohimon lisäksi se kertoo kahden nuoren heräävästä rakkaudesta maailmannäyttelyn ihmeiden keskellä samalla kun Euroopan ja ihmisten sydämessä murtuvat jo tulevien maailmanmyrskyjen railot.

Alustava aikataulu:

Klo 09.30    Lähtö Rautatietorilta Mikonkadun tilausajopysäkiltä.
Klo 10.45     Brunssi Lempäälässä Vaihmalanhovissa. Lounaan jälkeen jatkamme Tampereelle TTT-teatterille.
Klo 13.00     Suurmusikaali Momentum 1900 suurella näyttämöllä. Venäjän vallan alla kärvistelevä pieni autonominen Suomi saa tilaisuuden rakentaa Pariisin maailmanäyttelyyn oman paviljongin ja esitellä siellä omaa taidettaan ja kulttuuriaan. Suomalaiset taiteilijat näkevät tässä ainutkertaisen mahdollisuuden. Hanke näyttää mahdottomalta, mutta kun tilaisuus tulee, on pakko toimia. Koko maailma on saapumassa Pariisiin. Apuun otetaan pohjanmaalainen rakennusmiesporukka, joka leveällä murteellaan ja ronskilla asenteellaan herättää hämmästystä Pariisin kaduilla. Kaiken keskelle päätyvät nuoret päähenkilöt Verna ja Elias, jotka rakastuvat maailman ihmeisiin ja samalla toisiinsa.

Maailmannäyttelyn avajaiset lähestyvät, teoksia katoaa ja onnistuminen vaatii itsepäisyyttä, oveluutta ja uhrautumista. Työmiesten käsissä on paviljongin valmistuminen, taiteilijoiden mielissä kansan identiteetin luominen ja Suomen tulevaisuudessa siintävä itsenäisyys. Nuorten Vernan ja Eliaksen yhteys uhmaa luokkarajoja, mutta he eivät tahdo luopua rakkaustarinastaan. Jokainen sekunti Pariisissa, valon kaupungissa, on sydämen aikaa.

Rooleissa nähdään mm. Martti Suosalo, Saska Pulkkinen, Emilia Keskivinkka, Petra Karjalainen, Aimo Räsänen ja Juha-Matti Koskela, Janne Kallioniemi Hiski Grönstrand, Pihla Pohjolainen ja JP Parviainen.

Väliajalla nautimme juhlaleivoskahvit.

Esityksen jälkeen palaamme takaisin Helsinkiin, jonne saavumme n. klo 17–18 riippuen liikenteestä.

Osallistumismaksu 172 €

Hintaan sisältyy:

 • bussikuljetus ohjelman mukaan
 • brunssi Vaihmalanhovissa
 • musikaalilippu (permanto rivit 8–10)
 • leivoskahvit väliajalla
 • arvonlisävero

Hintaan ei sisälly:

 • matkavakuutus ** suositellaan**

Turvallisten ja vastuullisten matkojen järjestäminen on meille tärkeää. Noudatamme matkoillamme viranomaismääräyksiä sekä terveys- ja turvallisuusohjeita. Huom! Muuttuva koronatilanne ei oikeuta kuluttomaan peruutukseen, jos matka muuten pystytään toteuttamaan. Suosittelemme kasvomaskien ja käsidesin käyttöä.  

Matkaohjelma sitoumuksetta. Pidätämme oikeuden ohjelman sisällön muuttamiseen force majeure- tilanteissa. Matkan toteutuminen edellyttää minimiosallistujamäärää. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille. Tarvittaessa kysy lisää tietoa toimistostamme. Matkaan sisältyvät ruokailut ovat ryhmäruokailuja, joiden menut on valittu etukäteen. Ilmoitathan mahdolliset erikoisruokavaliot ja ruoka-aineallergiat viimeistään kuukautta ennen matkaa. 

Ilmoittaudu

Reissussa: Oslon uudet museot to 22.9. – su 25.9.2022

to 22.9. – su 25.9.2022

Oslossa on rakennettu uusia taidemuseoita monta vuotta ja pian mekin pääsemme niihin tutustumaan. Uusi Munch-museo on avautunut viime syksynä ja uusi Nasjonalmuseet avautuu kesäkuussa.

Uusien museorakennusten lisäksi vierailemme Ekebergparkenin veistospuistossa, Kunsterneshusissa, Astrup Fearnleyn modernin taiteen museossa, Galleri Würthissä sekä Kistefos-museossa. Osa kohteista on hieman Oslon ulkopuolella.

Alustava matkaohjelma:

22.9. torstai

Klo 07.35 Lähtö Finnairin reittilennolla Osloon.
Klo 08.05 Saavumme Oslon Gardermoenin lentoasemalle, joka sijaitsee n. 50 km päässä Oslon keskustasta. Tapaamme suomenkielisen paikallisoppaamme ja lähdemme ajelemaan kohti keskustaa. Keskustassa teemme kävelyretken Ekebergparkenin veistospuistossa, joka sijaitsee Osloon kaakkoisosassa. Se on 25 hehtaarin kansallisperintö ja veistospuisto, josta on upeat näkymät kaupunkiin. Puistossa on 31 veistosta, joista monissa aiheena ovat naiset.

Kierroksen jälkeen nautimme lounaan. Oslon keskustassa teemme lyhyen kävelykierroksen oppaamme johdolla ja näemme tärkeimpiä nähtävyyksiä. Tutustumme historialliseen Kvadratuurein alueeseen ja näemme mm. Oslon kaupungintalon, jossa Nobelin rauhanpalkinnonjakotilaisuus järjestetään. Näemme myös Karl Johans gate nimisen pääkadun ja yliopiston historiallisia rakennuksia sekä kuninkaallisen palatsin.

Päivän toinen vierailukohde on Kunsterneshus, modernin taiteen museo. Se on yksi Norjan tärkeimmistä museoista, jossa esitellään sekä norjalaista että kansainvälistä nykytaidetta. Itse rakennus on arkkitehtien Gudolf Blakstad ja Herman Munthe-Kaasin käsialaa ja on yksi Oslon maamerkeistä. Opastettu kierros museossa.

Kierroksen jälkeen majoittuminen hotelliin Clarion Hotel The Hub **** (paikallinen luokitus). Tämä tyylikäs hotelli sijaitsee 100 m päässä Karl Johans Gate -ostoskadulta, Oslon rautatieasemalta ja Oslon tuomiokirkolta.

23.9. perjantai

Aamiainen hotellissa. Tänään tutustumme uusittuun Norjan kansallismuseoon (Nasjonalmuseet). Uusi museorakennus avaa ovensa 11.6.2022. Aiemmin museo on toiminut useammassa rakennuksessa ja nyt kaikki saadaan saman katon alle. Museo esittelee norjalaista taidetta, arkkitehtuuria ja muotoilua. Teemme opastetun kierroksen museossa ja museoon on varattu koko päivä aikaa. Nautimme lounaan päivän aikana.

Mahdollisuus osallistua oopperaan. Ohjelmisto vahvistuu myöhemmin.

24.9. lauantai

Aamiainen hotellissa. Tänään tutustumme aamupäivän retkellä Munch-museoon, joka on vasta avattu uudessa rakennuksessa. Munch-museossa on maailmankuulun taidemaalarin ja graafikon Edvard Munchin jälkeen jääneitä teoksia, jotka hän testamenttasi Oslon kaupungille vuonna 1940. Museo avattiin yleisölle vuonna 1963, jolloin Munchin syntymästä oli kulunut sata vuotta. Edvard Munch testamenttasi Oslon kaupungille n. 1100 maalausta, 15 500 grafiikanlehteä, piirroksia ja kuusi veistosta. Lisäksi testamenttiin kuului kirjoja, valokuvia, työkaluja ja huonekaluja.

Edvard Munchin tunnetuin teos on Huuto (1893–1910), josta Munch teki useita versioita. Alkuun realistina tunnettu taiteilija vaihtoi myöhemmin ilmaisunsa symbolistiseen jopa ekspressionistiseen suuntaan. Opastettu kierros.

Lounas kierroksen jälkeen.

Iltapäivällä vierailemme Astrup Fearnleyn modernintaiteen museoon. Astrup Fearnley Collection on yksi Euroopan kattavimmista kansainvälisen nykytaiteen kokoelmista. Se ei ole keskittynyt tiettyihin aikakausiin, tyyleihin tai ryhmittymiin, vaan se on ajan myötä syventynyt hyvin erilaisiin taiteisiin. Museossa kokoelmaa aktivoidaan säännöllisesti ripustuksella ja näyttelyillä, joissa teokset sijoitetaan uusiin konteksteihin. Täällä esitellään tunnettuja teoksia yhdessä uusien hankintojen kanssa, joita ei ole koskaan ollut esillä.

Illalla mahdollisuus osallistua oopperaan. Ohjelmisto vahvistuu myöhemmin.

25.9. sunnuntai

Aamiaisen jälkeen huoneiden luovutus.

Päivän ensimmäinen tutustumiskohteemme on Galleri Würth, joka sijaitsee noin puolen tunnin matkan päässä Oslon keskustasta. Vuonna 2003 avatussa galleriassa on esillä yksi laajimpia yksityisiä taidekokoelmia Euroopassa, saksalaistaustainen Würthin kokoelma. Se on keskittynyt eurooppalaiseen ja amerikkalaiseen taiteeseen, maalauksiin, painokuviin ja veistoksiin. Töitä on mm. Picassolta, Mirólta, Kieferiltä ja Munchilta.

Täältä ajamme Lilleströmiin, jossa nautimme lounaan. Lounaan jälkeen ajamme Jevnakeriin, jossa tutustumme Kistefosin museoon. Museossa on veistopuisto, jossa on 49 veistosta nykytaiteilijoilta. Kistefosissa on alun perin ollut puunjalostustehdas, jossa on nykyisin teollisuusmuseo. Teemme kierroksen veistopuistossa.

Kierroksen jälkeen ajamme Gardemoenin lentokentälle. Lähtöselvitys.

Klo 20.55 Lähtö Finnairin reittilennolla Helsinkiin, jonne saavumme klo 23.15.

Hinta:

min 20–25 lähtijää 1335 euroa/henkilö kahden hengen huoneessa. Yhden hengen huoneen lisämaksu 290 €.

Hintaan sisältyy:

 • Finnairin reittilennot turistiluokassa
 • verot ja viranomaismaksut
 • yksi ruumaan menevä matkatavara 23 kg ja käsimatkatavara 8 kg
 • bussikuljetukset kohteessa ohjelman mukaan
 • kolmen yön majoitus mainitussa hotellissa tai vastaavassa
 • aamiainen hotellissa
 • neljä yhden ruokalajin lounasta
 • ohjelman mukaiset retket ja tutustumiset museoihin
 • sisäänpääsymaksut museoihin ja opastetut kierrokset museoissa

Hintaan ei sisälly:

 • muut ruokailut ja ruokajuomat
 • oopperaliput
 • matkavakuutus ** suositellaan **

Turvallisten ja vastuullisten matkojen järjestäminen on meille tärkeää. Noudatamme matkoillamme viranomaismääräyksiä sekä terveys- ja turvallisuusohjeita. Huom! Muuttuva koronatilanne ei oikeuta kuluttomaan peruutukseen, jos matka muuten pystytään toteuttamaan. Suosittelemme kasvomaskien ja käsidesin käyttöä. Jos maahanpääsyyn edellytetään todistus negatiivisesta koronatestistä tai rokotustodistus, vastaa asiakas itse sen hankkimisesta.

Matkaohjelma sitoumuksetta. Pidätämme oikeuden ohjelman sisällön muuttamiseen force majeure -tilanteissa. Matkan toteutuminen edellyttää minimiosallistujamäärää. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille. Tarvittaessa kysy lisää tietoa toimistostamme. Matkaan sisältyvät ruokailut ovat ryhmäruokailuja, joiden menut on valittu etukäteen. Ilmoitathan mahdolliset erikoisruokavaliot ja ruoka-aineallergiat viimeistään kuukautta ennen matkaa. Perillä kohteessa ilmoitetuista erikoisruokavalioista/allergioista ja annosmuutoksista veloitetaan lisämaksua 20 euroa. Huomioithan, että erikoisruokavalioita ei voida taata, sillä joissakin kohteissa niiden toteuttamismahdollisuudet ovat rajalliset.

Hinnat on laskettu 2.2.2022 valuuttakurssien mukaan. Teemme kuluttajaviranomaisten vaatiman valuuttakurssitarkistuksen 6 viikkoa ennen matkan alkua.

Ilmoittaudu

Reissussa: Tallinna ja Viinistu 22.-23.10.

Syksyn piristykseksi lähdemme taidereissuun Suomenlahden eteläpuolelle. Tuttujen Tallinnan kohteiden lisäksi ajamme myös Tallinnan ulkopuolelle Lahemaan kansallispuistoon ja vierailemme Viinistun taidemuseossa. Museon on perustanut ulkovirolainen Jaan Manitskin, joka oli välillä ABBA yhtyeen manageri. Museossa on esillä hänen yksityiskokoelmansa.

Tallinnassa tutustumme Fotografiskan uusiin näyttelyihin ja melko uuteen virolaista nykytaidetta esittelevään Kai-taidekeskukseen Noblesserin alueella. Fotografiskan syksyn suurnäyttelyä ei ole vielä julkistettu, mutta museosta vastattiin, että se tulee olemaan yllätys ja kaikki varmasti tietävät tekijän. Lisäksi halukkailla on mahdollisuus osallistua oopperaan Estonia-teatterissa.

Alustava matkaohjelma:

22.10. lauantai

Klo 08.15 Kokoontuminen Länsiterminaalissa ja lippujen jako.
Klo 08.30 Buffetaamiainen laivalla.
Klo 09.00 m/s Finlandia lähtee kohti Tallinnaa.
Klo 11.15 Saavumme Tallinnan satamaan. Lähdemme ajamaan satamasta kohti Lahemaan kansallispuistoa Viinistun kalastajakylää, jonne on matkaa vajaa 80 km. Täällä tutustumme Viinistun taidemuseoon. Museon on perustanut ulkovirolainen Jaan Manitskin, joka oli välillä ABBA yhtyeen manageri. Museossa on esillä hänen yksityiskokoelmansa. Museon päärakennus on kunnostettu vanhan kalastuskolhoosin kalatehtaan jäähdyttämöstä. Nyt museon saleista löytyy yli neljästäsadasta teoksesta koostuva näyttely, johon kuuluu virolaistaiteilijoiden töitä 1800-luvulta nykyaikaan. Perusnäyttely antaa hyvän katsauksen Viron taiteen historiasta tarjoten samalla
mahdollisuuden tutkailla yhden konkreettisen keräilijän henkilökohtaisia mieltymyksiä.
Opastetun kierroksen jälkeen nautimme lounaan taidemuseon ravintolassa.
Klo 15.30 Palaamme takaisin Tallinnaan ja majoitumme hotelliin.

NORDIC HOTEL FORUM **** (paikallinen luokitus)

Ydinkeskustassa Virua vastapäätä sijaitseva viihtyisä hotelli. Hotellissa on mm. aulabaari, ravintola
Monaco, kuntosali, uima-allas, sauna ja kokoustiloja. Hotellissa on 267 huonetta, joissa on mm.
langaton internet-yhteys, kahvin ja teen valmistusvälineet, silitysrauta ja -lauta, puhelin,
ilmastointi, tallelokero, minibaari, hiustenkuivaaja ja mukavuudet.

Klo 19.00 Halukkailla mahdollisuus osallistua oopperaan Estonia teatterissa. Gaetano Donizettin
koominen ooppera Don Pasquale. Esityksen kesto n. 2 h 15 min, yksi väliaika. Liput 59 € + tilausmaksu 5 €/lippu.

23.10. sunnuntai
Aamiainen hotellissa. Huoneiden luovutus.
Klo 10.00 Otamme matkatavarat bussiin ja ajamme Telliskiveen, jossa tutustumme Fotografiskan uuteen Cho Gi-Seokin näyttelyyn opastetulla kierroksella. Luvassa on myös museon toinen näyttely, joka julkistetaan vasta lähempänä.
Täältä jatkamme Noblesseriin alueelle Kai-taidekeskukseen. Taidekeskus Kaissa on esillä Viron yhden merkittävimmän nykytaiteilija Merike Estnan näyttely. Opastettu kierros näyttelyssä.
Näyttelyn jälkeen nautimme myöhäisen lounaan, jonka jälkeen jää aikaa vielä hetki tehdä ostoksia keskustassa ennen kuljetusta satamaan.
Klo 18.30 Eckerö Linen m/s Finlandia lähtee kohti Helsinkiä.
Klo 21.00 Saavumme Länsisatamaan.

Hinta: 375 €/hlö kahden hengen huoneessa. Yhden hengen huoneen lisämaksu 65 €.

Hintaan sisältyy:
• laivamatkat Eckerö Linen m/s Finlandialla kansipaikoin
• kaksi hyttiä matkatavaroita varten
• bussikuljetukset ohjelman mukaan
• yhden yön majoitus mainitussa hotellissa
• aamiainen hotellissa
• seisovan pöydän aamiainen menomatkalla
• kaksi lounasta
• opastetut kierrokset Viinistun taidemuseossa, Kai-taidemuseossa ja Fotografiskassa
• sisäänpääsymaksut museoihin
• arvonlisävero

Hintaan ei sisälly:
• oopperalippu, hinta 59 €/hlö + lippujen tilaus 5 €
• ruokajuomat ja muut ruokailut
• matkavakuutus ** suositellaan **

Turvallisten ja vastuullisten matkojen järjestäminen on meille tärkeää. Noudatamme matkoillamme viranomaismääräyksiä sekä terveys- ja turvallisuusohjeita. Suosittelemme kasvomaskien ja käsidesin käyttöä. 
Matkaohjelma sitoumuksetta. Pidätämme oikeuden ohjelman sisällön muuttamiseen force majeuretilanteissa. Matkan toteutuminen edellyttää minimiosallistujamäärää. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille. Tarvittaessa kysy lisää tietoa toimistostamme.

Matkaan sisältyvät ruokailut ovat ryhmäruokailuja, joiden menut on valittu etukäteen. Ilmoitathan mahdolliset erikoisruokavaliot ja ruoka-aineallergiat viimeistään kuukautta ennen matkaa. Perillä kohteessa ilmoitetuista erikoisruokavalioista/allergioista ja annosmuutoksista veloitetaan lisämaksua 20 euroa. Huomioithan, että erikoisruokavalioita ei voida taata, sillä joissakin kohteissa niiden toteuttamismahdollisuudet ovat
rajalliset. 

Ilmoittaudu mukaan

Mennyt jäsenohjelma

2022

ke 19.1. Kotona: Vuoropuhelua odotellessa
ke 26.1. Kotona: Modernia naista odotellessa
la 19.2. Reissussa: Anna Retulainen ja Pyynikinlinna
ke 23.2. Vieraissa: Per Stenius
ke 2.3. Vieraissa: Uusi Villa Gyllenberg
ke 9.3. Kotona: Konservointi
ke 16.3. Vuosikokous
to 17.3. Kylässä: Kuvataideakatemian päärakennus “Mylly”
pe 18.3. Kotona: Tuokio pääjohtajan kanssa
ke 30.3. Vieraissa: Greta Hällfors-Sipilä ja Sulho Sipilä
ke 6.4. Vieraissa: Daniel Buren
ma 11.4. Vieraissa: Maanala
to 21. – su 24.4. Reissussa: Edelfeltin Pariisi
ke 4.5. Kotona: Taidelukupiiri
to 12. – su 15.5.2022 Reissussa: Edelfeltin Pariisi
to 19.5. Vieraissa: Akseli Gallen-Kallela mentorina
ke 8.6. Kotona: Taidelukupiiri
la 11.6. Reissussa: Salmela ja Malva
ke 14.6. Kylässä: ARS22 – Eläviä kohtaamisia
la 18.6. Reissussa: Tove Jansson ja maisemia Ateneumin kokoelmista
la 6.8. Reissusssa: Laukon kartano ja Heikki Orvola
ti 9.8. Vieraissa: Anssi Kasitonni
ke 10.8. Kotona: Taidelukupiiri

2021

ke 13.1. Kotona: Taideväärennösten tutkiminen -verkkoluento
ma 15.2. Kotona: Moderni nainen -verkkoluento
to 4.3. Kotona: Repiniä odotellessa -verkkoluento
ke 21.4. Kylässä: Taiteilija Väisänen kutsuu kylään -verkkotapaaminen
ma 26.4. Kotona: Mistä käsitetaiteessa on kysymys? -verkkoluento
ma 3.5. Kotona: Vierailu Repin-näyttelyssä
to 27.5. Vieraissa: Helsingin keskustan julkisen taiteen kävelykierros
ma 7.6. Kylässä: Aaltojen koti ja ateljee
ke 9.6. Vieraissa: Helsinki kehyksissä -kävelykierros
ti 29.6. Kylässä: Helsinki Biennaali -etäopastus
ke 30.6. Kylässä: Etäopastus Paimion parantolaan
la 7.8. Reissussa: Wiurilan kartano, Kultarannan puutarha ja Casa Haartman
ti 10.8. ja ke 11.8. Vieraissa: Tove Jansson Didrichsenillä
to 12.- pe 13.8. Reissussa: Särestöniemi ja Rovaniemi
ma 16.8. ja to 19.8. Reissussa: Banksy ja Mäntän kuvataideviikot
ti 24.8. ja ke 25.8. Kylässä: Helsingin kivipaino
ke 1.9. Vieraissa: Lallukan taiteilijat, HAM
to 2.9. Vieraissa: Helsinki kehyksissä -kävelykierros
to 9.9. Vieraissa: Töölö tauluissa -kävelykierros
la 11.9. Reissussa: Keskiaika & nykytaide Hämeen linnassa
to 16.9. Kylässä: Reitzin säätiön taidemuseo
su 26.9. Reissussa: Söderlångvik ja Petri Ala-Maunus
la 2.10. Kotona: Heiskasta odotellessa
ke 6.10. Kotona: Outi Heiskanen -näyttelyn ennakkoavajaiset
la 23.10. Reissussa: Royal Salute ja Osmo Rauhala
ke 27.10. Vieraissa: Konrad Mägi
ke 3.11. Rakkaudesta Ateneumiin
la 20.11. Reissussa: Designia ja nykytaidetta Tallinnassa
ke 24.11. Kylässä: Parvs ja Marjatta Hanhijoki
to 25.11. Vieraissa: Marjatta Hanhijoki 
ke 1.12. Kotona: Museokaupan Ystäväilta
la 11.12. Vieraissa: Jarmo Mäkilä ja Aarteet maailmalta

2020

15.1. Opastettu kierros Didrichsenin taidemuseon näyttelyyn Maailman paras maalauspaikka
25.1. Taideretki Riihimäen ja Hyvinkään taidemuseoihin
19.2. Opastettu kierros Sinebrychoffin taidemuseon näyttelyyn Albert Edelfelt ja Romanovit
22.2. Taideretki Tampereelle
7.3. Opastettu kierros HAMin näyttelyyn Vilho Lampi
11.6. Inspiraatiota odotellessa -kuraattoriluento
26.8. Kierros taiteilijan kanssa Valokuvataiteen museossa Sanna Kanniston näyttelyyn
5.-6.9. Taidematka Ahvenanmaalle
7.9. Tutustuminen Valokuvataiteen museon uuteen K1-tilaan museonjohtajan kanssa
17.9. Museotyöntekijän matkassa: kirjasto ja arkisto
27.9. Kuusisaari-päivä: Salatun tiedon tie Villa Gyllenbergissä ja Vincent van Gogh Didrichsenin taidemuseossa
1.10. Enckelliä odotellessa -kuraattoriluento
8.10. Hullu rakkaus – keskustelu Seppo Fräntin kanssa
12.10. Aalto-dokumentti ohjaajan kanssa
17.10. Taidematka Tamperelle ja Mänttään
28.10. Opastettu kierros Sinebrychoffin taidemuseon näyttelyyn Tiepolo
12.11. ja 19.11. Opastettu kierros Amos Rexin näyttelyyn Egyptin loisto
18.11. Opastettu kierros EMMAn näyttelyyn Elmgreen&Dragset

2019

9.1. Kuraattorikierros Kohtaamisia kaupungissa -näyttelyyn
17.1. Kuraattorikierros Kohtaamisia kaupungissa -näyttelyyn
19.1. opastus Keravan taidemuseon Rolando ja Siv Pieraccinin lahjoituskokoelmaan
9.2. opastetut kierrokset Villa Gyllenbergin Marraskuun ryhmä -näyttelyyn ja Didrichsenin taidemuseon Karoliina Hellberg – Pro Arte -näyttelyyn
14.2. Marja Lahelman luento Akseli Gallen-Kallelasta Ateneum-salissa
20.2. Frantisek Kupka -ennakkoavajaiset
27.2. Opastus Rene Magritte -näyttelyyn Amos Rexissä
28.2. Opastus Rene Magritte -näyttelyyn Amos Rexissä
28.2. Opastus Rene Magritte -näyttelyyn Amos Rexissä
6.3. Kuraattorikierros Kupka-näyttelyyn
7.3. Museotyöntekijän matkassa: konservointi
13.3. Opastus Paul Osipow -näyttelyyn Taidehallissa
22.3. Opastus Rene Magritte -näyttelyyn Amos Rexissä
29.-31.3. Risteilymatka Tukholmaan
13.4. Taideretki Tampereelle ja Hämeenlinnaan
17.4. Opastus Sinebrychoffin taidemuseon taivalliset värit – sinistä ja kultaa -näyttelyyn
11.5. Taideretki Järvenpäähän ja Riihimäelle
21.5. Opastettu kierros Suur-Merijoen kartano -näyttelyyn Arkkitehtuurimuseossa
23.-26.5. Taidematka Pietariin
4.6. Kuraattorikierros Ellen Thesleff – Minä maalaan kuin jumala -näyttelyyn HAMissa
9.6. Taideretki Taidekeskus Salmelaan ja Mikkeliin
11.6. Opastettu kierros Sielun silmä -näyttelyyn Gallen-Kallelan museossa
14.6. Hiljainen kauneus -avajaiset
8.8. Aikamatka Ateneumiin -johdanto Ateneum-salissa
17.8. Taideretki Poriin ja Villa Maireaan
31.8. Taideretki Mänttään
11.9. Taidemenu illallinen Ravintola Salvessa
13.9. Opastettu kierros Taidekoti Kirpilässä
20.9. Opastettu kierros Taidekoti Kirpilässä
28.9. Taideretki Tallinnaan
10.10. Tutustuminen WSOY:n taidekokoelmaan
17.10. Tutustuminen WSOY:n taidekokoelmaan
19.10. Taideretki Turkuun
23.10. Opastettu kierros Sinebrychoffin taidemuseon Lucas Cranach -näyttelyyn
24.10. Kuraattorikierros Olli Lyytikäinen -näyttelyyn
30.10. Opastettu kierros EMMAn Michael Jackson on the Wall -näyttelyyn
7.11. Opastettu kierros HAMin Mieliala – Helsinki 1939-45 -näyttelyyn
13.11. Ateneumin ystävien 100-vuotisjuhla
18.11. Tutustuminen Taidesäätiö Meritan kokoelmaan
28.11. Opastettu Kierros Amos Rexin Birger Carlstedt –näyttelyyn
9.12. Museotyöntekijän matkassa: Museotekniikka, kuvaamo ja registraattorit
12.12. Sukellus musikaalipuvustuksen maailmaan Teemu Muurimäen kanssa
18.12. Kuraattorin puheenvuoro: Taiteilijoiden Ruovesi ja Maailmalta löysin itseni
29.11.-2.12. Jouluinen taidematka Hampuriin