Ihminen kuvaa tilaisuutta kännykällä Ateneum Bistrossa
Kuva: Kansallisgalleria / Pirje Mykkänen

Jäsenohjelma

Ateneumin ystävien jäsenohjelmassa syvennytään Ateneumin kokoelmiin ja näyttelyihin, vieraillaan muiden museoiden näyttelyissä, kyläillään ainutlaatuisissa taidekohteissa sekä reissataan lähelle ja kauas taiteen äärelle.

Ateneumin ystävät ry:n jäsenille

Jäseneksi voit liittyä Ateneumin neuvonnassa tai verkkokaupassa.

Kiinnitämme jäsenohjelmassa huomiota turvallisuuteen. Olemme pienentäneet tilaisuuksien ryhmäkokoja, tilasta ja kohteesta riippuen. Tarvittaessa pyrimme järjestämään useamman ryhmän, että mahdollisimman moni halukas pääsee osallistumaan.

Tilaisuuksiin pyydetään osallistumaan vain terveenä sekä noudattamaan hyvää käsihygieniaa ja yskimistapaa. Suosittelemme kasvomaskin käyttämistä kaikissa jäsentilaisuuksissa.

Kotona: Ateneum on Suomen taiteen, ja sen ystävien, koti. Ateneumin ystävät pääsevät kotimuseonsa kulissien taakse tutustumaan museontyön arkeen, kuulevat huippuasiantuntijoiden luentoja sekä näkevät näyttelyt ensimmäisten joukossa. Kotona-ohjelmisto sisältyy aina jäsenmaksuun.

Vieraissa: Ateneumin näyttelyiden lisäksi jäsenohjelmassa vieraillaan muiden pääkaupunkiseudun museoiden näyttelyissä opastetuilla kierroksilla

Kylässä: Ateneumin ystävien mukana pääsee myös kurkistamaan yksityisiin kokoelmiin, taiteilijoiden työhuoneille ja muihin ainutlaatuisiin taiteen tiloihin.

Reissussa: Ateneumin ystävät matkaavat lähelle ja kauas taiteen äärelle. Ystävien matkoilla on aina taiteenrakastajille räätälöity ja huolella suunniteltu ohjelma. Kaikki matkan järjestelyt on tehty puolestasi, sinun tarvitsee vain nauttia taiteesta ja kulttuurista.

Tulossa

Jäsentilaisuuksiin ilmoittaudutaan tapahtumien kohdalta löytyvien linkkien kautta.

Kylässä: Etäopastus Helsinki Biennaaliin ti 29.6. klo 17-18

ti 29.6. klo 17-18

Ennen omatoimista vierailua Helsinki Biennaaliin, voi virittäytyä tunnelmaan etäopastuksella.

Helsinki Biennaali esittelee 41 kuvataiteen huippua sekä Suomesta että maailmalta Vallisaaren ainutlaatuisessa ympäristössä. Taidetta voi löytää niin vanhan tykkitien varrelta kuin ruutikellareista ja tyhjilleen jääneistä asuinrakennuksistakin. Helsinki Biennaali on yleisölle maksuton. Kävijät maksavat vain lauttalipun hinnan.

Etäopastus järjestetään Teams-alustalla. Mobiililaitteille täytyy ladata ilmainen Teams-sovellus, tietokoneen selaimella opastuksen seuraaminen onnistuu ilman latausta.

Opastuksen osallistumismaksu on 12 €.

Ilmoittautuminen ma 21.6. klo 9 alkaen

Vieraissa: Etäopastus Paimion parantolaan ke 30.6. klo 17-18

ke 30.6. klo 17-18

Jatkamme Aaltojen arkkitehtuuriin tutustumista etäopastuksella Paimion parantolaan. Paimioon tuberkuloosiparantolaksi vuonna 1933 valmistunut rakennus oli arkkitehtien Alvar ja Aino Aallon kansainvälisen uran kannalta keskeinen. Yhdessä kaksi vuotta myöhemmin valmistuneen Viipurin kirjaston kanssa se nosti Aallot kansainväliseen tietoisuuteen. Suomalainen arkkitehtuuri ei ollut enää ainoastaan vaikutteiden vastaanottaja.

Osallistumismaksu 12 €

Ilmoittautuminen

Reissussa: Wiurilan kartano, Kultarannan puutarha ja Casa Haartman la 7.8.

la 7.8.2021 klo 9-20

Wiurilan kesä merkittävässä kulttuuriympäristössä, presidentin kesäasunnon puutarhan taidenäyttely ja ainutlaatuinen taiteilijakoti muodostavat kesäisen lauantairetken historiallisiin koteihin ja nykytaiteen pariin.

Wiurilan kartanoalueen keskiössä on suuri, C.L. Engelin suunnittelema talouskeskus, josta löytyy keväällä uusittu ravintola herkkuineen ja aurinkoisine terasseineen. Kesällä talousrakennuksen eri tilat, kuten vanhat viljamakasiinit, entinen tervavarasto kellotorneineen sekä holvimainen kellari avataan taidenäyttelyitä varten. Tiloihin levittäytyy Varsinais-Suomen suurin nykytaiteen näyttelykokonaisuus, Wiurilan kesä, jok esittelee yli kolmenkymmenen taiteilijan teoksia. 

Kultarannan puutarhan taidekierroksella esitellään puutarhan kesän 2021 veistokset sekä kuullaan kuvaus Alfred Kordelinin alkuperäisestä taidepuistosuunnitelmasta.

Taiteilija Axel Haartmanin (1877-1969) ja hänen vaimonsa Hedvigin (os. Stolpe (1874-1967) läsnäolo on edelleen vahvasti aistittavissa Naantalissa sijaitsevassa Casa Haartmanissa. Casa Haartman oli pariskunnan koti 40 vuoden ajan. Taiteilijakoti on hyvin säilynyt ja esillä on sekä tunnettujen taiteilijoiden, kuten Helene Schjerfbeckin, Fanny Churbergin ja Victor Westerholmin tauluja, että Axel Haartmanin omia teoksia ja itsesuunnittelemia huonekaluja.

Casa Haartmaniin mahtuu kerralla rajallinen määrä ihmisiä, joten jakaudumme kahteen ryhmään, jotka vuorottelevat taiteilijakodin ja vapaamuotoisen kahvitauon välillä. Casa Haartman sijaitsee aivan Naantalin kirkon ja sataman vieressä.

Aikataulu:
9.00 lähtö Rautatientorilta
10.30 opastus Wiurilan kartanon päärakennukseen ja museoihin
11.30 lounas Cafe Engelissä ja aikaa tutustua Wiurilan kesän taiteeseen
13.45 lähtö kohti Kultarantaa ja Naantalia
15.00 Taidekierros Kultarannan puutarhassa
16.15 opastus Casa Haartmanissa (1.ryhmä)
17.00 opastus Casa Haartmanissa (2.ryhmä)
17.45 lähtö Helsinkiin
noin 20.00 paluu Ateneumin eteen

Osallistumismaksu 125 € sisältää kuljetukset, opastukset, sisäänpääsymaksut sekä lounaan. Vierailukohteissa ei käy Museokortti.

Ryhmäkoko on alustavasti 20 hlö, mutta voidaan mahdollisesti koronarajoitusten vapautuessa hieman kasvattaa.

Ilmoittautuminen avautuu ma 17.5. klo 9.

Vieraissa: Tove Jansson Didrichsenillä ti 10.8. / ke 11.8. klo 17-18

ti 10.8. / ke 11.8. klo 17-18
Näyttely esittelee Tove Janssonin taiteellisia lähtökohtia ja ilmaisun kehittymistä. Janssonin maalausten rinnalla nähdään myös teoksia hänen lähipiiriinsä kuuluneilta sekä häneen vaikuttaneilta aikalaistaiteilijoilta.

Osallistumismaksu 28 € (eläkeläinen/opiskelija 26 €, museokortti/muu ilmainen sisäänpääsy 12 €) sisältää opastuksen ja sisäänpääsymaksun. 

Ilmoittautuminen avautuu ma 28.6. klo 9

Reissussa: Taidematka Kittilän Särestöniemeen ja Rovaniemelle 12.-13.8.2021

to 12.8. – pe 13.8.2021

Elokuisella lapin taideretkellä vieraillaan Reidar Särestöniemen kotimuseossa ja Kalervo Palsan mökissä Kittilässä sekä tutustutaan Aallon arkkitehtuuriin Rovaniemellä. Tutustumme muutenkin Rovaniemen taidetarjontaan.

Alustava matkaohjelma:

12.8. torstai

Klo 05.30     Kokoontuminen Helsingin lentoasemalla, lippujen jako.
Klo 06.30     Lähtö Finnairin reittilennolla Rovaniemelle.
Klo 08.15     Saavumme Rovaniemen lentoasemalle ja lähdemme kohti Kittilää. Matkaa on n. 154 km.
Klo 11.15     Saavumme Kittilään, jossa vierailemme taiteilija Kalervo Palsan kotimökillä ja Getsemane-ateljeessa. Kalervo Palsa (1947-1987) on tunnettu provosoivista, seksuaalisista ja usein synkistä töistään. Taiteilija itse määritteli taiteensa fantastiseksi realismiksi. Palsa asui ja työskenteli museon pihapiirissä, tuohon aikaan Kittilän Narikaksi kutsutulla köyhän ja syrjäytyneen väen asuinalueella. Ateljeeta kuvittavat taiteilijan tekemät seinämaalaukset ja se on sisustettu taiteilijan omistamilla esineillä.
Klo 12.30     Täältä jatkamme Särestöniemen museoon, jonne on matkaa puolisen tuntia. Nautimme keittolounaan ennen opastettua kierrosta. Särestöniemen museo Kittilän Kaukosessa esittelee professori Reidar Särestöniemen taidetta ja hänen asuin- ja työympäristönsä. Taiteilijan kuoleman jälkeen hänen veljensä Anton Särestöniemi lahjoitti perintöosan Särestöniemen Museosäätiölle, mikä mahdollisti museon perustamisen vuonna 1985. Museon ylläpitäjäksi vaihtui vuonna 2016 Kauko Sorjosen säätiö, kun Särestöniemen Museosäätiö sulautui Kauko Sorjosen säätiöön. Museon alueeseen kuuluvat vanhaa peräpohjalaista rakennusperinnettä edustava Särestöniemen suvun tila rakennuksineen ja Reidar Särestöniemen rakennuttamat galleria ja ateljee, ns. Reidarin Särestö.
Klo 15.00     Lähdemme paluumatkalle Rovaniemelle.
Klo 17.00     Saavumme Rovaniemelle. Keskustassa sijaitsee Galleria Napa, joka on Lapin taiteilijaseuran galleria. Kuulemme lyhyen esittelyn taiteilijaseurasta ja tutustumme näyttelyyn. Täältä ajamme hotelliin. Majoittuminen.

13.8. perjantai

Aamiainen hotellissa.
Klo 10.00     Otamme matkatavarat mukaan ja lähdemme opastetulle kiertoajelulle. Kuulemme mm. Alvar Aallon vaikutuksesta Rovaniemen arkkitehtuuriin. Sodan jälkeen Alvar Aalto suunnitteli uuden keskustan Poronsarvi-asemakaavan.
Klo 11.00     Tutustumme Arktikumiin. Arktikum on tiedekeskus ja museo. Lapin yliopiston Arktinen keskus tekee kansainvälisesti arvostettua ja monitieteistä arktista tutkimusta. Lapin maakuntamuseo on lappilaisen kulttuurin, historian, rakennusperinteen ja luonnon asiantuntija. Täältä löytyy pysyviä ja vaihtuvia näyttelyitä.
Klo 13.00     Tutustumme Kulttuuritalo Korundiin. Se syntyi vuona 1933 valmistuneen postiautovarikon tiloihin. Postiautovarikko on yksi harvoista toisessa maailmansodassa säilyneistä rakennuksista Rovaniemellä. Sodan jälkeen varikkoa laajennettiin ja rakennuksessa käytetyt tiilet kerättiin raunioista ympäri kaupunkia. Teemme opastetun kierroksen Rovaniemen taidemuseossa, jossa on mm. Jenny ja Antti Wihurin rahaston kokoelma. Taidekokoelma on yksi Suomen hienoimmista nykytaidekokoelmista. Elämän viiva -näyttelyssä, joka kertoo ihmisestä muutosten ja kohtaamisten keskellä sekä tiloista ympärillämme.  
Klo 14.30     Nautimme lounaan Korundin Kitchen & Cafe -ravintolassa.
Klo 15.45     Jatkamme Napapiirille Joulupukin Pajakylään. Täällä jää aikaa tutustua alueen design-putiikkeihin. Alueelta löytyy monia putiikkeja kuten LumiLapin myymälä, Sága Gifts -myymälä, Marimekko, Balmuir, Marttiini, Iittala, Taigakoru ja Lappituote.
Klo 17.30     Kuljetus Rovaniemen lentokentälle. Lähtöselvitys.
Klo 18.35     Finnairin reittilento Helsinkiin, jonne saavumme klo 20.20.

Matkan hinta on 615 € (museokortilla 570 €). Yhden hengen huoneen lisämaksu on 55 €.

Hintaan sisältyy:

 • Finnairin reittilennot turistiluokassa
 • verot ja viranomaismaksut
 • bussikuljetukset ohjelman mukaan
 • yhden yön majoitus mainitussa hotellissa
 • aamiainen hotellissa
 • keittolounas Särestöniemessä
 • lounas Korundissa
 • opastettu kierros Särestöniemen museossa
 • tutustuminen galleria Valoon Arktikumissa
 • opastettu kierros Rovaniemen taidemuseossa Korundissa
 • tutustuminen galleria Napaan
 • opastettu kaupunkikierros
 • arvonlisävero

Hintaan ei sisälly ruokajuomat ja muut ruokailut tai matkavakuutus (suositellaan)

Turvallisten ja vastuullisten matkojen järjestäminen on meille tärkeää. Noudatamme matkoillamme viranomaismääräyksiä sekä terveys- ja turvallisuusohjeita. Suosittelemme kasvomaskien ja käsidesin käyttöä.

Matka toteutetaan matkustusrajoitusten puitteissa. Matkaohjelma sitoumuksetta. Pidätämme oikeuden ohjelman sisällön muuttamiseen force majeure- tilanteissa. Matkan toteutuminen edellyttää minimiosallistujamäärää (20 hlö). Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille.

Peruutusehdot:

 • Mikäli matka peruutetaan viimeistään 6.7., veloitetaan toimistokulut (100 €).
 • Mikäli matka peruutetaan myöhemmin kuin 6.7., mutta viimeistään 14.7, veloitetaan varausmaksu.
 • Mikäli matka peruutetaan myöhemmin kuin 14.7., mutta viimeistään 3.8., veloitetaan 50 % matkan hinnasta.
 • Mikäli matka peruutetaan myöhemmin kuin 3.8., peritään 95 % matkan hinnasta

Reissussa: Banksy ja Mäntän kuvataideviikot ma 16.8.

ma 16.8.2021 klo 9.30-21.30

Saimme toisen ryhmän huippusuosittuun Banksyn näyttelyyn Mänttään! Ohjelmassa myös vuosittainen kuvataideväen hittikohde Mäntän kuvataideviikot.  

Banksy. A Visual Protest -näyttely Serlachius-museo Göstassa Mäntässä esittelee maailman kuuluisimman katutaiteilijan, jonka visuaalisesti taidokkaat ja purevat teokset sisältävät myös inhimillisyyttä ja lämmintä huumoria. Milanolaisen 24 Ore Culturan kanssa yhteistyössä toteutettava näyttely tuo Banksyn tuotantoa ensimmäisen kerran näin laajasti Suomeen.

Vuoden 2021 Mäntän kuvataideviikkojen teemana on Erehtyminen / To Err Is Human. Kuraattori Anna Ruthin kokoama näyttely tuo raikkaasti esiin nykytaiteen moninaisuuden. Mukaan on kutsuttu 47 taiteilijaa / taiteilijaryhmää.

Ryhmäkoko on alustavasti 30 hlö.

Osallistumismaksu 120 € (eläkeläinen 116 €) sisältää matkat, sisäänpääsymaksut, opastukset sekä lounaan. Museokortti ei käy vierailukohteissa.

Aikataulu:
klo 9.30 lähtö Rautatientorilta
klo 13 Opastus Banksy-näyttelyyn Serlachius-museo Göstassa
klo 14 lounas Göstan ravintolassa
klo 16 Opastus Mäntän kuvataideviikoille ja vapaata aikaa kiertää näyttelyssä
noin klo 17.30-18 lähtö Helsinkiin
noin klo 21.30 paluu Rautatientorille

Ilmoittautuminen avautuu ma 21.6. klo 9.

Reissussa: Banksy ja Mäntän kuvataideviikot to 19.8.

to 19.8.2021 klo 8.30-20.30

Ateneumin ystävät pääsevät opastulle kierrokselle jo ennen avautumistaan loppuunmyytyyn Banksy-näyttelyyn. Myös Mäntän kuvataideviikoista on tullut vuosittainen kuvataideväen hittikohde.  

Banksy. A Visual Protest -näyttely Serlachius-museo Göstassa Mäntässä esittelee maailman kuuluisimman katutaiteilijan, jonka visuaalisesti taidokkaat ja purevat teokset sisältävät myös inhimillisyyttä ja lämmintä huumoria. Milanolaisen 24 Ore Culturan kanssa yhteistyössä toteutettava näyttely tuo Banksyn tuotantoa ensimmäisen kerran näin laajasti Suomeen.

Vuoden 2021 Mäntän kuvataideviikkojen teemana on Erehtyminen / To Err Is Human. Kuraattori Anna Ruthin kokoama näyttely tuo raikkaasti esiin nykytaiteen moninaisuuden. Mukaan on kutsuttu 47 taiteilijaa / taiteilijaryhmää.

Ryhmäkoko on alustavasti 20 hlö, ryhmäkokoa mahdollisesti voidaan kasvattaa lähempänä.

Osallistumismaksu 120 € (eläkeläinen 116 €) sisältää matkat, sisäänpääsymaksut, opastukset sekä lounaan. Museokortti ei käy vierailukohteissa.

Aikataulu:
klo 8.30 lähtö Rautatientorilta
klo 12 Opastus Banksy-näyttelyyn Serlachius-museo Göstassa
klo 13 lounas Göstan ravintolassa
klo 15 Opastus Mäntän kuvataideviikoille ja vapaata aikaa kiertää näyttelyssä
noin klo 16.30-17 lähtö Helsinkiin
noin klo 20.30 paluu Rautatientorille

Täynnä

Kylässä: Helsingin kivipaino ti 24.8. ja ke 25.8.

ti 24.8. / ke 25.8. klo 17
Helsingin kivipaino, Vanha Talvitie 9

Ateneumin ystävillä on ainutlaatuinen tilaisuus tutustua litografiatekniikkaan Helsingin kivipainon työhuoneella Kalasatamassa. Helsingin Kivipaino on Matti Hintikan ja Kuutti Lavosen vuonna 2001 perustama taidelitografiaan erikoistunut työhuone.  Litografian tekemistä ja työvälineitä meille esittelee taiteilija Kalle Berg. Vierailun kesto noin tunti. Lue lisää kivipainosta

Osallistumismaksu 10 € sisältää työnäytöspalkkion.

Ilmoittautuminen

Vieraissa: Lallukan taiteilijat, HAM ke 1.9.2021

ke 1.9.2021 klo 17 / klo 17.30 / klo 18
HAM, Tennispalatsi

Juho ja Maria Lallukan testamenttivaroilla rakennettu Lallukan taiteilijakoti valmistui Helsingin Etu-Töölöön vuonna 1933. Ensimmäisten joukossa taloon muuttivat esimerkiksi Eero NelimarkkaEster Helenius ja Ellen Thesleff. Tähän päivään mennessä Lallukassa on asunut ja työskennellyt yli 130 kuvataiteilijaa. Taiteilijakodin elämä kietoutuukin kiehtovalla tavalla Suomen taidehistoriaan ja myös laajempiin yhteiskunnan ilmiöihin.

Osallistumismaksu 22 € (eläkeläinen/opiskelija 20 €, museokortti 10 €) sisältää opastuksen ja sisäänpääsymaksun.

Ryhmään mahtuu 20 henkilöä, kaksi peräkkäin lähtevää 10 hengen ryhmää. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Opastuksen kesto noin 1 h.

Reissussa: Keskiaika & nykytaide Hämeen linnassa la 11.9.

la 11.9.2021 klo 9-17.30

Syyskuun alussa syvennytään keskiaikaisiin kohteisiin ja teknologiaa hyödyntävään nykytaiteeseen rintarinnan.

Aloitamme retken tutustumalla Hattulan vanhaan kirkkoon eli Pyhän Ristin kirkkoon. Hämeen vanhin kirkko on nykyisessä muodossaan rakennettu 1400-luvulla. Kirkon seiniä peittävät Suomen laajimmat ja alkuperäisimmät seinämaalaukset, jotka ovat peräisin 1510-luvulta ja esittävät Raamatun kertomuksia ja pyhimyksiä.

Palkittu belgialainen nykytaiteilija Nick Ervinck tunnetaan suurista värikkäistä 3D-veistoksista ja 3D-printeistä, jotka saapuvat Hämeen linnaan toukokuussa 2021. Näyttely on Ervinckin ensinäyttely Pohjoismaissa. Ervinckin kyborgimaiset veistokset yhdistävät historiallisen kuvakielen nykyteknologian kanssa. Teokset ovat vuoropuhelussa historiallisen ympäristön ja linnan esineiden kanssa.

Hämeenlinnan taidemuseon näyttely Uusi kauneus esittelee valikoiman suomalaisen ja pohjoismaisen modernismin helmiä norjalaisen keräilijän Nicolai Tangenin kokoelmasta. Pohjoismainen modernismi ja abstrakti ilmaisu ottivat ensi askeleensa jo 1920-luvulla. Huippunsa ne saavuttivat maailmansodan jälkeisinä vuosikymmeninä, jolloin niitä siivittivät sekä vahva usko uuteen ja parempaan tulevaisuuteen että ajatus abstraktista taiteesta puhtaana ja universaalina musiikin kaltaisena kielenä.

Aikataulu:
klo 9 lähtö Rautatientorilta
klo 10.30-11.30 Hattulan vanha kirkko (Pyhän Ristin kirkko)
klo 12 lounas ravintola Piparkakkutalossa
klo 13.30 Hämeen linna ja Nick Ervinck
klo 15 Hämeenlinnan taidemuseo ja Tangenin kokoelma
klo 16.30 lähtö Helsinkiin
klo 17.30 paluu Ateneumille

Osallistumismaksu 128 € (museokortti 106 €) sisältää kuljetukset, opastukset, sisäänpääsymaksut ja lounaan.

Ilmoittautuminen avautuu 21.6. klo 9

Kylässä: Reitzin säätiön taidemuseo to 16.9. klo 17

to 16.9. klo 17
Reitzin säätiön kokoelmaan on juuri hankittu muutama uusi Helene Schjerfbeckin teos, joita pääsemme heti tuoreeltaan katsomaan. Reitzin säätiön taidemuseossa on esillä aikansa merkittävimpiin rakennuttajiin kuuluneen Lauri Reitzin taide- ja antiikkikokoelma. Kokoelmissa on yli 180 maalausta, mukana merkittävät kokonaisuudet Helene Schjerfbeckin ja Albert Edelfeltin taidetta.

Maksuton.

Ilmoittautuminen avautuu ma 2.8. klo 9

Mennyt jäsenohjelma

2021

ke 13.1. Kotona: Taideväärennösten tutkiminen -verkkoluento
ma 15.2. Kotona: Moderni nainen -verkkoluento
to 4.3. Kotona: Repiniä odotellessa -verkkoluento
ke 21.4. Kylässä: Taiteilija Väisänen kutsuu kylään -verkkotapaaminen
ma 26.4. Kotona: Mistä käsitetaiteessa on kysymys? -verkkoluento
ma 3.5. Kotona: Vierailu Repin-näyttelyssä
to 27.5. Vieraissa: Helsingin keskustan julkisen taiteen kävelykierros
ma 7.6. Kylässä: Aaltojen koti ja ateljee
ke 9.6. Vieraissa: Helsinki kehyksissä -kävelykierros

2020

15.1. Opastettu kierros Didrichsenin taidemuseon näyttelyyn Maailman paras maalauspaikka
25.1. Taideretki Riihimäen ja Hyvinkään taidemuseoihin
19.2. Opastettu kierros Sinebrychoffin taidemuseon näyttelyyn Albert Edelfelt ja Romanovit
22.2. Taideretki Tampereelle
7.3. Opastettu kierros HAMin näyttelyyn Vilho Lampi
11.6. Inspiraatiota odotellessa -kuraattoriluento
26.8. Kierros taiteilijan kanssa Valokuvataiteen museossa Sanna Kanniston näyttelyyn
5.-6.9. Taidematka Ahvenanmaalle
7.9. Tutustuminen Valokuvataiteen museon uuteen K1-tilaan museonjohtajan kanssa
17.9. Museotyöntekijän matkassa: kirjasto ja arkisto
27.9. Kuusisaari-päivä: Salatun tiedon tie Villa Gyllenbergissä ja Vincent van Gogh Didrichsenin taidemuseossa
1.10. Enckelliä odotellessa -kuraattoriluento
8.10. Hullu rakkaus – keskustelu Seppo Fräntin kanssa
12.10. Aalto-dokumentti ohjaajan kanssa
17.10. Taidematka Tamperelle ja Mänttään
28.10. Opastettu kierros Sinebrychoffin taidemuseon näyttelyyn Tiepolo
12.11. ja 19.11. Opastettu kierros Amos Rexin näyttelyyn Egyptin loisto
18.11. Opastettu kierros EMMAn näyttelyyn Elmgreen&Dragset

2019

9.1. Kuraattorikierros Kohtaamisia kaupungissa -näyttelyyn
17.1. Kuraattorikierros Kohtaamisia kaupungissa -näyttelyyn
19.1. opastus Keravan taidemuseon Rolando ja Siv Pieraccinin lahjoituskokoelmaan
9.2. opastetut kierrokset Villa Gyllenbergin Marraskuun ryhmä -näyttelyyn ja Didrichsenin taidemuseon Karoliina Hellberg – Pro Arte -näyttelyyn
14.2. Marja Lahelman luento Akseli Gallen-Kallelasta Ateneum-salissa
20.2. Frantisek Kupka -ennakkoavajaiset
27.2. Opastus Rene Magritte -näyttelyyn Amos Rexissä
28.2. Opastus Rene Magritte -näyttelyyn Amos Rexissä
28.2. Opastus Rene Magritte -näyttelyyn Amos Rexissä
6.3. Kuraattorikierros Kupka-näyttelyyn
7.3. Museotyöntekijän matkassa: konservointi
13.3. Opastus Paul Osipow -näyttelyyn Taidehallissa
22.3. Opastus Rene Magritte -näyttelyyn Amos Rexissä
29.-31.3. Risteilymatka Tukholmaan
13.4. Taideretki Tampereelle ja Hämeenlinnaan
17.4. Opastus Sinebrychoffin taidemuseon taivalliset värit – sinistä ja kultaa -näyttelyyn
11.5. Taideretki Järvenpäähän ja Riihimäelle
21.5. Opastettu kierros Suur-Merijoen kartano -näyttelyyn Arkkitehtuurimuseossa
23.-26.5. Taidematka Pietariin
4.6. Kuraattorikierros Ellen Thesleff – Minä maalaan kuin jumala -näyttelyyn HAMissa
9.6. Taideretki Taidekeskus Salmelaan ja Mikkeliin
11.6. Opastettu kierros Sielun silmä -näyttelyyn Gallen-Kallelan museossa
14.6. Hiljainen kauneus -avajaiset
8.8. Aikamatka Ateneumiin -johdanto Ateneum-salissa
17.8. Taideretki Poriin ja Villa Maireaan
31.8. Taideretki Mänttään
11.9. Taidemenu illallinen Ravintola Salvessa
13.9. Opastettu kierros Taidekoti Kirpilässä
20.9. Opastettu kierros Taidekoti Kirpilässä
28.9. Taideretki Tallinnaan
10.10. Tutustuminen WSOY:n taidekokoelmaan
17.10. Tutustuminen WSOY:n taidekokoelmaan
19.10. Taideretki Turkuun
23.10. Opastettu kierros Sinebrychoffin taidemuseon Lucas Cranach -näyttelyyn
24.10. Kuraattorikierros Olli Lyytikäinen -näyttelyyn
30.10. Opastettu kierros EMMAn Michael Jackson on the Wall -näyttelyyn
7.11. Opastettu kierros HAMin Mieliala – Helsinki 1939-45 -näyttelyyn
13.11. Ateneumin ystävien 100-vuotisjuhla
18.11. Tutustuminen Taidesäätiö Meritan kokoelmaan
28.11. Opastettu Kierros Amos Rexin Birger Carlstedt –näyttelyyn
9.12. Museotyöntekijän matkassa: Museotekniikka, kuvaamo ja registraattorit
12.12. Sukellus musikaalipuvustuksen maailmaan Teemu Muurimäen kanssa
18.12. Kuraattorin puheenvuoro: Taiteilijoiden Ruovesi ja Maailmalta löysin itseni
29.11.-2.12. Jouluinen taidematka Hampuriin