Jäsenohjelma

Kuva: Ville Malja

Ateneumin ystävien jäsenohjelma tarjoaa tilaisuuden tutustua lähemmin Ateneumin kokoelmiin ja näyttelyihin. Lisäksi järjestetään mm. taideretkiä ja -matkoja, taiteilijatapaamisia ja ateljeevierailuja. Jäsenohjelma täydentyy pitkin vuotta. Lisäyksistä ohjelmaan tiedotetaan sähköpostilla, Facebookissa sekä tällä sivulla.

Jäsenohjelma on avoin ainoastaan Ateneumin ystävät ry:n jäsenille. Jäseneksi voit liittyä Ateneumin neuvonnassa tai verkkokaupassa.

Jäsentilaisuuksiin ilmoittaudutaan tapahtumien kohdalta löytyvien linkkien kautta tai soittamalla p. 040 171 9911

Testaamme tänä syksynä uusia tapoja ilmoittautua. Huomaathan, että jäsentilaisuuksien kohdalla kerrotaan aina erikseen kyseisen tilaisuuden ilmoittautumiskäytännöistä.

Syksyn jäsenohjelmassa kiinnitetään huomiota turvallisuuteen. Olemme pienentäneet tilaisuuksien ryhmäkokoja, tilasta ja kohteesta riippuen. Tarvittaessa pyrimme järjestämään useamman ryhmän, että mahdollisimman moni halukas pääsee osallistumaan.

Tilaisuuksiin pyydetään osallistumaan vain terveenä sekä noudattamaan hyvää käsihygieniaa ja yskimistapaa. Suosittelemme kasvomaskin käyttämistä jäsentilaisuuksissa.

Ilmoittautuessaan sitoutuu maksamaan tilaisuuden kohdalla ilmoitetun osallistumismaksun.

Taideretki Tampereelle ja Mänttään

La 17.10.2020

Syksyinen taideretki keskittyy muodin historiaan huippuasiantuntijoiden johdolla. Käsilaukun historiaan syvennymme Museo Milavidassa muodin asiantuntija Mirva Saukkolan johdolla. Mäntässä Serlachius-museo Gustafissa näemme valkokankaiden glamouria pukuloistoa. Matkan aikana muotisuunnittelija Teemu Muurimäki kertoo teatteripuvustuksen ihmeellisestä maailmasta.

Aina mukana – käsilaukun vuosisata -näyttely tarkastelee naisten käsilaukkumuotia vuosina 1920–2020. Näyttelyn uniikit laukut kertovat paitsi maun, designin ja muodin muutoksista, mutta samalla ne heijastelevat myös käyttäjiensä arvojen, roolien ja aseman muuttumista yhteiskunnassa.

Glamour – Pukuloistoa valkokankaalla -näyttely tuo maailmankuulujen elokuvien palkittuja pukuja Serlachius-museo Gustafiin. Pukujen lisäksi näyttelyssä nähdään koruja, pukuluonnoksia, kangasnäytteitä, pukusuunnittelijoiden, ohjaajien ja käsityöläisten haastatteluja sekä valokuvia puvustamon arjesta.

Teemu Muurimäki (TM) on suomalainen muotisuunnittelija, joka tunnetaan mm. Linnan Juhlien punaisella matolla nähdyistä uniikeista iltapuvuistaan. Muodin ohella Muurimäki on suunnitellut myös esiintymisasuja, sekä teatteri- ja nykytanssipuvustuksia.

Mirva Saukkola (FT) on Antiikki & Design -lehden päätoimittaja. Hän on kirjoittanut useita kirjoja, joissa käsitellään muun muassa muodin ja naistenlehtien maailmaa jännitysromaanin keinoin. Lisäksi hän on kirjoittanut tietokirjoja muun muassa etiketistä, tapakulttuurista ja pukeutumisesta.

Aikataulu:

klo 9 lähtö Rautatientorilta Helsingistä
klo 12 näyttelykierros Milavidassa
klo 13.30 lounas ravintola Astorissa Tampereella
klo 15 lähtö kohti Mänttää, Teemu Muurimäki ja teatteripuvustuksen maailma matkalla
klo 16.30 opastettu kierros Gustaf-museossa, mahdollisuus käydä kahvilla ennen lähtöä
klo 21.30 paluu Helsinkiin, Ateneumin eteen.

Osallistumismaksu 125 € (museokortti 119 €) sisältää matkat, sisäänpääsymaksut, opastukset sekä lounaan). Ryhmäkoko 15-25 henkilöä. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

Magnus Enckell: Poikia rannalla (1910)

Magnus Enckell: Poikia rannalla (1910). Kokoelma Sigurd Frosterus, Amos Rex, Helsinki. Kuva: Amos Rex / Stella Ojala.

Ennakkoavajaiset Magnus Enckell -näyttelyyn

ke 21.10.2020 klo 17-20, Ateneumin taidemuseo, 3 krs

Ateneumin taidemuseo ja Ateneumin ystävät toivottavat sinut ja seuralaisesi tervetulleiksi tutustumaan Magnus Enckell -näyttelyyn ensimmäisten joukossa ke 21.10. klo 17-20 Ateneumin taidemuseoon, 3. kerrokseen. Tutustu näyttelyyn

Juhlimme ennakkoavajaisia turvallisesti ja olemme rajanneet tilaisuuden osallistujamäärää. Pyrimme välttämään jonojen muodostumista narikassa ja sisäänkäynnissä, joten pyydämme ilmoittautumaan johonkin seuraavista aikaikkunoista, jonka sisällä saavut näyttelyyn:
klo 17-17.30 | klo 17.30-18 | klo 18-18.30 | klo 18.30-19 | klo 19-19.30

Ilmoittaudu tästä

Musiikista vastaa Sibelius-Akatemian opiskelija, sellisti Tatu Kauppinen.

Museo, museokauppa ja Ateneum Bistro ovat yleisölle avoinna klo 20 saakka, museon 3. krs on vain Ateneumin ystäville ja heidän vierailleen.

Museokaupassa ja Bistrossa on illan aikana avajaistarjouksia. Seuralaisille on illan ajan voimassa mukava liittymistarjous ystäväksi.

Esitäthän kutsun tai jäsenkortin näyttelyyn tullessasi (avec). Suosittelemme kasvomaskin käyttöä.

Opastus Tiepoloon

Ke 28.10.2020 klo 18, Sinebrychoffin taidemuseo

Sinebrychoffin taidemuseon näyttelyssä nähdään venetsialaisen mestarin Giovanni Battista Tiepolon (1696–1770) Tiepolon tuotantoa näin laajasti ensimmäistä kertaa Suomessa. Ateneumin ystävien opastetulla kierroksella kuullaan, kuinka 250 vuotta sitten kuolleen taiteilijan teokset kulkeutuivat Italiasta Englantiin ja Pohjois-Eurooppaan aina Venäjälle asti.

Osallistumismaksu 27 € (eläkeläinen/opiskelija 25€, museokortti 12 €) sisältää opastuksen ja sisäänpääsymaksun.

Ryhmään mahtuu 20 henkilöä (2 opasta). Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Tasapuolisen ilmoittautumisen mahdollistamiseksi, ilmoittautuminen avautuu ke 14.10. klo 9. Ilmoittautuminen ainoastaan verkkolomakkeella.

Ilmoittaudu ke 14.10. klo 9 alkaen

Tiedotteet

Kilpailukutsu: Erasmus-ohjelma 35 vuotta -erikoisrahan suunnittelukilpailu

Valtiovarainministeriön asettama juhlarahalautakunta järjestää suunnittelukilpailun kahden euron erikoisrahan taiteellisen suunnittelun toteutuksesta osana Euroopan komission järjestämää erikoisrahan suunnittelukilpailua. Erikoisrahan aiheena on Erasmus-ohjelma (nykyisin Erasmus+). Erikoisrahalla juhlistetaan Erasmus-ohjelman 35-vuotisjuhlavuotta vuonna 2022. Kilpailuaika päättyy 6. marraskuuta 2020. Erasmus+ on Euroopan unionin koulutuksen, nuorisoalan sekä urheilun ohjelma. Ohjelma…

Lue lisää