Jäsenohjelma

Kuva: Ville Malja

Ateneumin ystävien jäsenohjelma tarjoaa tilaisuuden tutustua lähemmin Ateneumin kokoelmiin ja näyttelyihin. Lisäksi järjestetään mm. taideretkiä ja -matkoja, taiteilijatapaamisia ja ateljeevierailuja. Jäsenohjelma täydentyy pitkin vuotta. Lisäyksistä ohjelmaan tiedotetaan sähköpostilla, Facebookissa sekä tällä sivulla.

Jäsenohjelma on avoin ainoastaan Ateneumin ystävät ry:n jäsenille. Jäseneksi voit liittyä Ateneumin neuvonnassa tai verkkokaupassa.

Jäsentilaisuuksiin ilmoittaudutaan tapahtumien kohdalta löytyvien linkkien kautta, puhelimella 040 171 9911 tai sähköpostilla ystavat@ateneum.fi

Ilmoittautumisen päättymisajankohta mainitaan kunkin tilaisuuden kohdalla erikseen. Jos ilmoittautuneita on enemmän kuin tilaisuuteen mahtuu, arvotaan osallistujat. Kaikkiin ilmoittautuneisiin ollaan yhteydessä noin 1-2 arkipäivää ilmoittautumisen päätyttyä. Muistattehan myös peruuttaa ilmoittautumisenne tarvittaessa, koska kaikki halukkaat eivät valitettavasti aina mahdu ryhmiin mukaan.

Ilmoittautuessaan sitoutuu maksamaan tilaisuuden kohdalla ilmoitetun osallistumismaksun.

Jäsenohjelma on ollut koronaepidemian vuoksi tauolla ja käynnistyy mahdollisuuksien mukaan normaalina jo elokuussa.

 

Vuosikokous ke 10.6.2020

Yhdistyksen vuosikokous jouduttiin maaliskuussa perumaan lyhyellä varoitusajalla koronatilanteen äkillisen pahenemisen vuoksi. Korona ei ole vieläkään poistunut keskuudestamme, mutta eduskunta on huhtikuun lopulla hyväksynyt väliaikaisen poikkeamisen yhdistyslakiin, joka mahdollistaa vuosikokouksen pitämisen poikkeusjärjestelyin.

Vuosikokous järjestetään ke 10.6.2020 klo 16 Ateneumissa verkkokokouksena. Mikäli verkossa osallistuminen ei ole jäsenelle mahdollista, voi valtakirjalla varustettu asiamies edustaa yhtä tai useampaa jäsentä verkkokokouksessa tai osallistua vuosikokoukseen paikan päällä Ateneumissa. Kaikkiin osallistumismuotoihin pyydetään tässä poikkeustilanteessa ilmoittautumaan etukäteen. Ilmoittautuminen mahdollistaa tarvittavien lisä- ja turvajärjestelyjen tekemisen. Tarkemmat osallistumisohjeet lähetetään ilmoittautuneille sähköpostilla.

Verkkokokouksessa on mahdollista kommentoida, esittää kysymyksiä sekä osallistua mahdolliseen äänestykseen kuten tavallisessakin vuosikokouksessa. Verkkokokoukseen osallistumiseen tarvitset tietokoneen, älypuhelimen tai tabletin. Ilmoittautuneet saavat sähköpostiinsa linkin sekä selkeät ohjeet osallistumisesta.

Ilmoittaudu viimeistään ma 8.6.2020

Takaisin alkuun

Kuva: Kansallisgalleria / Hannu Pakarinen

Inspiraatiota odotellessa – kuraattoriluento verkossa to 11.6. klo 17-17.45

Kuraattori Sointu Fritze esittelee verkkoluennolla Inspiraatio – nykytaide & klassikot -näyttelyn teemoja ja teoksia vain Ateneumin ystäville! Luento järjestetään verkkoyhteydellä. Ilmoittautuneet saavat sähköpostiinsa linkin, jonka kautta mukaan pääsee osallistumaan. Luentoa ei jaeta avoimesti verkossa, eikä tekijänoikeussyistä tallenneta.

Luento on maksuton, mutta edellyttää ennakkoilmoittautumisen.

Ilmoittaudu viimeistään ma 8.6.2020

Takaisin alkuun

Amélie Lundahl, Puutarhatyttö, 1885.

Amélie Lundahl, Puutarhatyttö, 1885. Kansallisgalleria / Ateneumin taidemuseo. Kuva: Kansallisgalleria.

Taidematka Ahvenmaalle Önningebyn taiteilijakylään

la 5. – su 6.9. (siirretty toukokuulta)

Kevään retki suuntautuu Ahvenanmaalle. Matkaamme Turusta päivälaivalla Maarianhaminaan, jossa tutustumme Önnigebyn taiteilijakylään sekä Ahvenanmaan taidemuseoon. Majoitumme mukavasti Maarianhaminan keskustassa ja toisena matkapäivänä vierailemme Kastelholman linnassa.

Lähtö Helsingistä la 5.9. klo 5.30 ja paluu Helsinkiin su 6.9.. noin klo 23.

Alustava matkaohjelma:
Lauantai 5.9.

Klo 05.30 Lähtö Helsingistä Kiasman pysäkiltä kohti Turkua.
Klo 08.45 Lähtö Turusta m/s Amorellalla kohti Maarianhaminaa.
Klo 12.00 Nautimme laivalla seisovan pöydän lounaan ruokajuomin.
Klo 14.10 Saavumme Maarianhaminaan. Tapaamme satamassa paikallisoppaamme ja jatkamme matkaa Andersuddeen, jossa tutustumme ainutlaatuiseen Anders Wiklöfin yksityiskokoelmaan. (Siirto ei vahvistettu)
Klo 16.30 Palaamme takaisin Maarianhaminaan.
klo 17.00 Toinen tutustumiskohteemme on Ahvenanmaan taidemuseo. Siellä on esillä ahvenanmaalaista taidetta laajasta näkökulmasta aina maalauksista ja veistoksista installaatioihin asti. Ahvenanmaan taidemuseo perustettiin vuonna 1963, kymmenen vuotta Ahvenanmaan taiteilijaseuran perustamisesta. Taideyhdistyksen merkitys on ollut suuri niin museon toiminalle kuin sen linjauksille. Aiempien taidehankintojen sekä lahjoitusten myötä kokoelmassa on useita teoksia myös merkittäviltä pohjoismaisilta taiteilijoilta. Tällä hetkellä kokoelmassa on yli 1000 teosta.

Opastetun kierroksen jälkeen majoittuminen Park Alandia -hotelliin. Tutustu hotelliin
Ilta vapaata aikaa.

Sunnuntai 6.9.

Klo 09.00 Aamiaisen jälkeen otamme matkatavarat mukaan ja lähdemme tutustumaan Kastelholman linnaan. Matkaamme Sundin kuntaan, jossa on yksi Ahvenanmaan tärkeimmistä nähtävyyksistä Kastelholman hyvin säilynyt linnanraunio. Ruotsalainen Vaasan aatelissuku oli aivan erityisen kiinnostunut linnasta. Siellä on asunut sekä Kustaa Vaasa että Suomen herttua Juhana III. Myös Eerik XIV yhdessä vaimonsa Kaarina Maununtyttären kanssa on istunut siellä vankina. Teemme opastetun kierroksen. HUOM. linnassa on paljon portaita – ei sovi liikuntarajoitteisille.

Vierailun jälkeen nautimme Ahvenanmaan pannukakkukahvit Smakbyn ravintolassa, joka on ahvenanmaalaisen kokki Michael Björklundin luomus. Micke on valittu mm. Suomessa ja Ruotsissa vuoden kokiksi. Smakbyssä pannukakkuresepti tulee kuitenkin Micken vaimon Jennyn perheeltä.

Kahvin jälkeen ajamme Maarianhaminan lähelle Maarianhaminan lähelle Önningebyhyn. Se sijaitsee noin viiden kilometrin päässä kaupungista. Önningebyn taiteilijasiirtokunta toimi maisemamaalari Victor Westerholmin johdolla Jomalassa 1800-1900-lukujen vaihteessa. Önningebystä tuli tärkeä ja innostava taiteilijoiden kokoontumispaikka, jossa harrastettiin ulkoilmamaalausta impressionismin hengessä. Suomalaisten ohessa siellä vieraili ruotsalaisia ja myöhemmin myös virolaisia taiteilijoita. Ajankohtaan nähden huomattava osa taiteilijoista oli naismaalareita kuten Elin Danielson, Amélie Lundahl ja Hanna Rönnberg. Suosittuja aiheita olivat saaristomeren luonto ja Önningebyn kylän näkymät. Lisäksi taiteilija maalasivat muotokuvia toisistaan. Siirtokunta toimi vuodesta 1886 vuoteen 1914 asti.

Klo 14.25 Lähtö m/s Viking Gracella kohti Turkua. Nautimme seisovan pöydän ruokailun ruokajuomin buffet Aurorassa.
Klo 19.50 Saavumme Turkuun, josta reilun parin tunnin ajomatka takaisin Helsinkiin.

Osallistumismaksu 410 €, yhden hengen huoneen lisämaksu 80 €.

Hintaan sisältyy:
 • bussimatkat ohjelman mukaisesti
 • laivamatkat kansipaikoin Viking Linen aluksilla
 • majoitus hotelli Park Alandiassa
 • aamiainen hotellissa
 • kaksi seisovan pöydän ruokailua ruokajuomin laivalla
 • kahvit ja Ahvenanmaan pannukakkua
 • opastettu retki ja sisäänpääsymaksut Önningebyn taiteilijakylään ja taidemuseoon
 • opastettu kierros ja sisäänpääsymaksut Ahvenanmaan taidemuseossa
 • opastettu retki Kastelholman linnaan
 • tutustuminen Anders Wiklöfin yksityiskokoelmaan
 • paikallisoppaan palvelut Ahvenanmaalla ohjelman mukaan
 • oma matkanjohtaja mukana
 • arvonlisävero

Matkavakuutus ei sisälly hintaan. Matkaohjelma sitoumuksetta. Vastuullisena matkanjärjestäjänä toimii Ryhmämatkatoimisto Resviaria.

Lue Resviarian peruutusehdot

Takaisin alkuun

 

Tiedotteet

Vieraileminen Ateneumissa kesällä 2020

  Ateneum avautuu yleisölle jälleen 2. kesäkuuta, ja haluamme tehdä museokäynnistä sinulle mahdollisimman miellyttävän ja turvallisen. 2.6.–2.8. olemme avoinna poikkeuksellisin aukioloajoin. Lisäksi olemme koostaneet muutamia ohjeita, joita toivomme kaikkien vierailijoidemme noudattavan. Tervetuloa turvallisesti taiteen pariin! Poikkeukselliset aukioloajat 2.6.–2.8.2020 Ateneum on avoinna tiistaista sunnuntaihin klo…

Lue lisää