Ihminen kuvaa tilaisuutta kännykällä Ateneum Bistrossa
Kuva: Kansallisgalleria / Pirje Mykkänen

Jäsenohjelma

Ateneumin ystävien jäsenohjelmassa syvennytään Ateneumin kokoelmiin ja näyttelyihin, vieraillaan muiden museoiden näyttelyissä, kyläillään ainutlaatuisissa taidekohteissa sekä reissataan lähelle ja kauas taiteen äärelle.

Ateneumin ystävät ry:n jäsenille

Jäseneksi voit liittyä Ateneumin neuvonnassa tai verkkokaupassa.

Kiinnitämme jäsenohjelmassa huomiota turvallisuuteen. Olemme pienentäneet tilaisuuksien ryhmäkokoja, tilasta ja kohteesta riippuen. Tarvittaessa pyrimme järjestämään useamman ryhmän, että mahdollisimman moni halukas pääsee osallistumaan.

Tilaisuuksiin pyydetään osallistumaan vain terveenä sekä noudattamaan hyvää käsihygieniaa ja yskimistapaa. Suosittelemme kasvomaskin käyttämistä kaikissa jäsentilaisuuksissa.

Kotona: Ateneum on Suomen taiteen, ja sen ystävien, koti. Ateneumin ystävät pääsevät kotimuseonsa kulissien taakse tutustumaan museontyön arkeen, kuulevat huippuasiantuntijoiden luentoja sekä näkevät näyttelyt ensimmäisten joukossa. Kotona-ohjelmisto sisältyy aina jäsenmaksuun.

Vieraissa: Ateneumin näyttelyiden lisäksi jäsenohjelmassa vieraillaan muiden pääkaupunkiseudun museoiden näyttelyissä opastetuilla kierroksilla

Kylässä: Ateneumin ystävien mukana pääsee myös kurkistamaan yksityisiin kokoelmiin, taiteilijoiden työhuoneille ja muihin ainutlaatuisiin taiteen tiloihin.

Reissussa: Ateneumin ystävät matkaavat lähelle ja kauas taiteen äärelle. Ystävien matkoilla on aina taiteenrakastajille räätälöity ja huolella suunniteltu ohjelma. Kaikki matkan järjestelyt on tehty puolestasi, sinun tarvitsee vain nauttia taiteesta ja kulttuurista.

Tulossa

Jäsentilaisuuksiin ilmoittaudutaan tapahtumien kohdalta löytyvien linkkien kautta.

Kotona: Mistä käsitetaiteessa on kysymys? ma 26.4.

Ma 26.4.2021 klo 17-18
Verkkoluento

Kuvataide on 1960-luvun lopulta lähtien saanut enenevissä määrin käsitteellisiä piirteitä. Mutta mitä käsitetaide itseasiassa tarkoittaa, mistä siinä on kysymys? Ateneumin johtaja Marja Sakari johdattelee Ateneumin ystäviä käsitetaiteen perusteisiin verkkoluennolla. Hän on tehnyt taidehistorian väitöksensä käsitetaiteen etiikasta.

Kotona: Mahdollisuus vierailla Repin-näyttelyssä ma 3.5.

ma 3.5. klo 16-20. 

Ateneumin ystäville tarjotaan maksuton mahdollisuus tutustua Repin-näyttelyyn. Tilaisuuteen täytyy ilmoittautua ennakkoon tietylle saapumisajankohdalle. Vain Ateneumin ystäville tarjotaan oma ja maksuton ajankohta näyttelyyn tutustumiseen. 

Vuoden 2021 jäsenmaksun tulee olla maksettuna tilaisuuteen saapuessa. 

Ilmoittautuminen avautuu ma 26.4. klo 9.

Kylässä: Helsingin kivipaino la 15.5. ja su 16.5.

la 15.5. / su 16.6. klo 13
Helsingin kivipaino, Vanha Talvitie 9

siirretty maaliskuulta

Ateneumin ystävillä on alkuvuodesta ainutlaatuinen tilaisuus tutustua litografiatekniikkaan Helsingin kivipainon työhuoneella Kalasatamassa. Helsingin Kivipaino on Matti Hintikan ja Kuutti Lavosen vuonna 2001 perustama taidelitografiaan erikoistunut työhuone.  Litografian tekemistä ja työvälineitä meille esittelee taiteilija Kalle Berg. Vierailun kesto noin tunti. Lue lisää kivipainosta

Osallistumismaksu 10 € sisältää työnäytöspalkkion.

Ilmoittautuminen ma 11.1. klo 9 alkaen

Vieraissa: Ismo Hölttö – kohtaamisia 60-luvun Helsingissä 25.5.

ti 25.5. klo 17 ja 18 (2 x 12 hlö)
Hakasalmen huvila, Helsinki

Tilaisuus siirtyy koronarajoitusten vuoksi, ilmoittautuminen ja uusi aika vahvistuvat myöhemmin.

Minihameet ja moppitukat, purkutyömaat ja betonilähiöt, itsevarmat kaupunkilaiset ja maalta muuttaneiden hämmennys. Ismo Hölttö valokuvasi 1960-luvun Helsinkiä ja helsinkiläisiä ikuistaen muutosten ja myllerrysten vuosikymmenen arjen tasolla. Opastetulla kierroksella Hakasalmen huvilassa hypätään 60-luvulle Höltön kuvien kautta.

Osallistumismaksu 22 € (eläkeläinen/opiskelija 20 €, museokortti 10 €) sisältää sisäänpääsyn ja opastuksen.

Ilmoittautuminen avautuu lähempänä

Vieraissa: Helsingin keskustan julkisen taiteen kävelykierros to 27.5.

to 27.5. klo 17-19

Tervetuloa tutustumaan keskustan julkiseen taiteeseen Ateneumin oppaan Sarianna Salmen johdolla. Reittimme varrella on monia Ateneumista tuttujen taiteilijoiden teoksia mutta myös muita, ehkä vähemmän tunnettuja. Lähtö Ateneumin taidemuseon edestä klo 17, paluu samaan paikkaan. Kierroksen kesto noin 2 tuntia.

Osallistumimaksu 25 €. Ryhmä enintään 15 hlö

Ilmoittautuminen avautuu ma 26.4. klo 9

Vieraissa: Lallukan taiteilijat, HAM to 3.6.2021

to 3.6.2021 klo 17 / klo 17.30 / klo 18
HAM, Tennispalatsi

Juho ja Maria Lallukan testamenttivaroilla rakennettu Lallukan taiteilijakoti valmistui Helsingin Etu-Töölöön vuonna 1933. Ensimmäisten joukossa taloon muuttivat esimerkiksi Eero NelimarkkaEster Helenius ja Ellen Thesleff. Tähän päivään mennessä Lallukassa on asunut ja työskennellyt yli 130 kuvataiteilijaa. Taiteilijakodin elämä kietoutuukin kiehtovalla tavalla Suomen taidehistoriaan ja myös laajempiin yhteiskunnan ilmiöihin.

Osallistumismaksu 22 € (eläkeläinen/opiskelija 20 €, museokortti 10 €) sisältää opastuksen ja sisäänpääsymaksun.

Ryhmään mahtuu 20 henkilöä, kaksi peräkkäin lähtevää 10 hengen ryhmää. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Opastuksen kesto noin 1 h.

Vieraissa: Alvar Aallon kotitalo ja ateljee 7.6.

ma 7.6. klo 17, 2 x 10 hlö
Aaltojen kotitalo Riihitie 20 / Aaltojen ateljee Tiilimäki 20

Alvar ja Aino Aalto suunnittelivat 1930-luvunlla Munkkiniemeen talon sekä perheen kodiksi että arkkitehtien toimistoksi. Toimiston ja siten tilan tarpeen kasvaessa Alvar Aalto suunnitteli noin 500 metrin päähän erillisen ateljeetalon toimistonsa työtiloiksi. Helmikuussa pääsemme tutustumaan molempiin.

Jaamme ryhmän kahteen puolikkaaseen, jotka vierailevat kohteissa päittäin. Kotitalo ja ateljee sijaitsevat noin puolen kilometrin etäisyydellä toisistaan, joten siirtyminen talosta toiseen sujuu sutjakkaasti.

Osallistumismaksu 43 € (eläkeläinen/opiskelija 35€) sisältää sisäänpääsymaksun sekä opastuksen molemmissa kohteissa. Valitettavasti museokortti ei käy näissä kohteissa.

Kesto: noin kaksi tuntia.

Ilmoittautudu

Vieraissa: Helsinki kehyksissä -kävelykierros ke 9.6.

ke 9.6.2021 klo 17-19

Tervetuloa mukaan Ateneumin oppaan Sarianna Salmen johdolla tutustumaan kuinka taiteilijat ovat ikuistaneet Helsinkiä eri aikakausina. Meille avautuu upea historiallinen Helsinki taiteilijoiden silmin. Lähtö klo 17 Ateneumin taidemuseon edestä, paluu samaan paikkaan. Kierroksen kesto noin 2 tuntia.

Osallistumimaksu 25 €. Ryhmä enintään 15 hlö

Ilmoittautuminen avautuu ma 26.4. klo 9

Reissussa: Wiurilan kartano, Kultarannan puutarha ja Casa Haartman la 7.8.

la 7.8.2021 klo 9-20

Wiurilan kesä merkittävässä kulttuuriympäristössä, presidentin kesäasunnon puutarhan taidenäyttely ja ainutlaatuinen taiteilijakoti muodostavat kesäisen lauantairetken historiallisiin koteihin ja nykytaiteen pariin.

Wiurilan kartanoalueen keskiössä on suuri, C.L. Engelin suunnittelema talouskeskus, josta löytyy keväällä uusittu ravintola herkkuineen ja aurinkoisine terasseineen. Kesällä talousrakennuksen eri tilat, kuten vanhat viljamakasiinit, entinen tervavarasto kellotorneineen sekä holvimainen kellari avataan taidenäyttelyitä varten. Tiloihin levittäytyy Varsinais-Suomen suurin nykytaiteen näyttelykokonaisuus, Wiurilan kesä, jok esittelee yli kolmenkymmenen taiteilijan teoksia. 

Kultarannan puutarhan taidekierroksella esitellään puutarhan kesän 2021 veistokset sekä kuullaan kuvaus Alfred Kordelinin alkuperäisestä taidepuistosuunnitelmasta.

Taiteilija Axel Haartmanin (1877-1969) ja hänen vaimonsa Hedvigin (os. Stolpe (1874-1967) läsnäolo on edelleen vahvasti aistittavissa Naantalissa sijaitsevassa Casa Haartmanissa. Casa Haartman oli pariskunnan koti 40 vuoden ajan. Taiteilijakoti on hyvin säilynyt ja esillä on sekä tunnettujen taiteilijoiden, kuten Helene Schjerfbeckin, Fanny Churbergin ja Victor Westerholmin tauluja, että Axel Haartmanin omia teoksia ja itsesuunnittelemia huonekaluja.

Casa Haartmaniin mahtuu kerralla rajallinen määrä ihmisiä, joten jakaudumme kahteen ryhmään, jotka vuorottelevat taiteilijakodin ja vapaamuotoisen kahvitauon välillä. Casa Haartman sijaitsee aivan Naantalin kirkon ja sataman vieressä.

Aikataulu:
9.00 lähtö Rautatientorilta
10.30 opastus Wiurilan kartanon päärakennukseen ja museoihin
11.30 lounas Cafe Engelissä ja aikaa tutustua Wiurilan kesän taiteeseen
13.45 lähtö kohti Kultarantaa ja Naantalia
15.00 Taidekierros Kultarannan puutarhassa
16.15 opastus Casa Haartmanissa (1.ryhmä)
17.00 opastus Casa Haartmanissa (2.ryhmä)
17.45 lähtö Helsinkiin
noin 20.00 paluu Ateneumin eteen

Osallistumismaksu 125 € sisältää kuljetukset, opastukset, sisäänpääsymaksut sekä lounaan. Vierailukohteissa ei käy Museokortti.

Ryhmäkoko on alustavasti 20 hlö, mutta voidaan mahdollisesti koronarajoitusten vapautuessa hieman kasvattaa.

Ilmoittautuminen avautuu ma 17.5. klo 9.

Reissussa: Taidematka Kittilän Särestöniemeen ja Rovaniemelle 12.-13.8.2021

to 12.8. – pe 13.8.2021

Kevät-talvisella lapin taideretkellä vieraillaan Reidar Särestöniemen kotimuseossa Kittilässä sekä tutustutaan Aallon arkkitehtuuriin Rovaniemellä. Tutustumme muutenkin Rovaniemen taidetarjontaan.

Alustava matkaohjelma:

12.8. torstai

Klo 06.30 Kokoontuminen Helsingin lentoasemalla, lippujen jako.
Klo 07.25 Lähtö Finnairin reittilennolla Rovaniemelle.
Klo 08.55 Saavumme Rovaniemen lentoasemalle. Täällä meitä on bussi odottamassa ja lähdemme kohti Kittilän Särestöniemeä. Matkaa on n. 143 km.
Klo 11.30 Saavumme Särestöniemen museoon ja nautimme keittolounaan ennen opastettua kierrosta. Särestöniemen museo Kittilän Kaukosessa esittelee professori Reidar Särestöniemen taidetta ja hänen asuin- ja työympäristönsä. Museon alueeseen kuuluvat vanhaa peräpohjalaista rakennusperinnettä edustava Särestöniemen suvun tila rakennuksineen ja Reidar Särestöniemen rakennuttamat galleria ja ateljee, ns. Reidarin Särestö.
Klo 13.30 Lähdemme paluumatkalle Rovaniemelle.
Klo 15.10 Saavumme Rovaniemelle. Keskustassa sijaitsee Galleria Napa, joka on Lapin taiteilijaseuran galleria. Kuulemme lyhyen esittelyn taiteilijaseurasta ja tutustumme näyttelyyn.
Majoittuminen Sokos Hotelli Vaakunaan. Hotelli sijaitsee Rovaniemen keskustassa 150 metrin päässä Kemijoelta. Wifi ja sauna ovat asiakkaiden käytettävissä maksutta. Jätkänkynttiläsillalle on vain 200 metriä

13.8. perjantai

Aamiainen hotellissa.
Klo 9.30 Otamme matkatavarat mukaan ja lähdemme opastetulle kiertoajelulle, missä kuulemme Alvar Aallon vaikutuksesta Rovaniemen arkkitehtuuriin. Sodan jälkeen Alvar Aalto suunnitteli uuden keskustan Poronsarvi-asemakaavan.
Klo 11.00 Tutustumme Arktikumiin. Arktikum on tiedekeskus ja museo. Lapin yliopiston Arktinen keskus tekee kansainvälisesti arvostettua ja monitieteistä arktista tutkimusta. Lapin maakuntamuseo on lappilaisen kulttuurin, historian, rakennusperinteen ja luonnon asiantuntija. Täältä löytyy pysyviä ja vaihtuvia näyttelyitä. Tutustumme myös galleria Valoon.
Klo 12.30 Tutustumme Kulttuuritalo Korundiin. Se syntyi vuona 1933 valmistuneen postiautovarikon tiloihin. Kulttuuritalo Korundin suojissa esiintyy Lapin kamariorkesteri ja täällä on myös Rovaniemen taidemuseo. Lisäksi talossa on erilaisia kokous- ja tapahtumatiloja, tilausravintola ja Korundi Kitchen & Café -lounasravintola. Teemme opastetun kierroksen Rovaniemen taidemuseossa, jossa on mm. Jenny ja Antti Wihurin rahaston kokoelma.
Klo 14.30 Jatkamme Napapiirille Joulupukin Pajakylään, jossa nautimme ensin myöhäisen lounaan. Lounaan jälkeen jää aikaa tutustua alueen design-putiikkeihin. Alueelta löytyy monia putiikkeja kuten LumiLapin myymälä, Sága Gifts -myymälä, Marimekko, Balmuir, Marttiini, Iittala, Taigakoru ja Lappituote.
Klo 17.30 Kuljetus Rovaniemen lentokentälle. Lähtöselvitys.
Klo 18.30 Finnairin reittilento Helsinkiin, jonne saavumme klo 19.35

Matkan hinta on 595 € (museokortilla 558 €). Yhden hengen huoneen lisämaksu on 55 €.

Hintaan sisältyy:

 • Finnairin reittilennot turistiluokassa
 • verot ja viranomaismaksut
 • bussikuljetukset ohjelman mukaan
 • yhden yön majoitus mainitussa hotellissa
 • aamiainen hotellissa
 • keittolounas Särestöniemessä
 • lounas Joulupukin Pajakylässä
 • opastettu kierros Särestöniemen museossa
 • tutustuminen galleria Valoon Arktikumissa
 • opastettu kierros Rovaniemen taidemuseossa Korundissa
 • tutustuminen galleria Napaan
 • opastettu kaupunkikierros
 • arvonlisävero

Hintaan ei sisälly ruokajuomat ja muut ruokailut tai matkavakuutus (suositellaan)

Turvallisten ja vastuullisten matkojen järjestäminen on meille tärkeää. Noudatamme matkoillamme viranomaismääräyksiä sekä terveys- ja turvallisuusohjeita. Suosittelemme kasvomaskien ja käsidesin käyttöä.

Matka toteutetaan matkustusrajoitusten puitteissa. Matkaohjelma sitoumuksetta. Pidätämme oikeuden ohjelman sisällön muuttamiseen force majeure- tilanteissa. Matkan toteutuminen edellyttää minimiosallistujamäärää (20 hlö). Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille.

Peruutusehdot:

 • Mikäli matka peruutetaan viimeistään 6.7., veloitetaan toimistokulut (100 €).
 • Mikäli matka peruutetaan myöhemmin kuin 6.7., mutta viimeistään 14.7, veloitetaan varausmaksu.
 • Mikäli matka peruutetaan myöhemmin kuin 14.7., mutta viimeistään 3.8., veloitetaan 50 % matkan hinnasta.
 • Mikäli matka peruutetaan myöhemmin kuin 3.8., peritään 95 % matkan hinnasta

Ilmoittaudu

Reissussa: Banksy ja Mäntän kuvataideviikot to 19.8.

to 19.8.2021 klo 8.30-20.30

Ateneumin ystävät pääsevät opastulle kierrokselle jo ennen avautumistaan loppuunmyytyyn Banksy-näyttelyyn. Myös Mäntän kuvataideviikoista on tullut vuosittainen kuvataideväen hittikohde.  

Banksy. A Visual Protest -näyttely Serlachius-museo Göstassa Mäntässä esittelee maailman kuuluisimman katutaiteilijan, jonka visuaalisesti taidokkaat ja purevat teokset sisältävät myös inhimillisyyttä ja lämmintä huumoria. Milanolaisen 24 Ore Culturan kanssa yhteistyössä toteutettava näyttely tuo Banksyn tuotantoa ensimmäisen kerran näin laajasti Suomeen.

Vuoden 2021 Mäntän kuvataideviikkojen teemana on Erehtyminen / To Err Is Human. Kuraattori Anna Ruthin kokoama näyttely tuo raikkaasti esiin nykytaiteen moninaisuuden. Mukaan on kutsuttu 47 taiteilijaa / taiteilijaryhmää.

Ryhmäkoko on alustavasti 20 hlö, ryhmäkokoa mahdollisesti voidaan kasvattaa lähempänä.

Osallistumismaksu 120 € (eläkeläinen 116 €) sisältää matkat, sisäänpääsymaksut, opastukset sekä lounaan. Museokortti ei käy vierailukohteissa.

Aikataulu:
klo 8.30 lähtö Rautatientorilta
klo 12 Opastus Banksy-näyttelyyn Serlachius-museo Göstassa
klo 13 lounas Göstan ravintolassa
klo 15 Opastus Mäntän kuvataideviikoille ja vapaata aikaa kiertää näyttelyssä
noin klo 16.30-17 lähtö Helsinkiin
noin klo 20.30 paluu Rautatientorille

Ilmoittautuminen avautuu ma 17.5. klo 9.

Reissussa: Keskiaika & nykytaide Hämeen linnassa la 11.9.

la 11.9.2021 klo 9-17.30

Hattulan vanha kirkko eli Pyhän Ristin kirkko on tunnettu upeasti säilyneistä ja runsaista keskiaikaisista seinämaalauksistaan.

Palkittu belgialainen nykytaiteilija Nick Ervinck tunnetaan suurista värikkäistä 3D-veistoksista ja 3D-printeistä, jotka saapuvat Hämeen linnaan toukokuussa 2021. Näyttely on Ervinckin ensinäyttely Pohjoismaissa. Ervinckin kyborgimaiset veistokset yhdistävät historiallisen kuvakielen nykyteknologian kanssa. Teokset ovat vuoropuhelussa historiallisen ympäristön ja linnan esineiden kanssa.

Hämeenlinnan taidemuseon näyttely Uusi kauneus esittelee valikoiman suomalaisen ja pohjoismaisen modernismin helmiä norjalaisen keräilijän Nicolai Tangenin kokoelmasta. Pohjoismainen modernismi ja abstrakti ilmaisu ottivat ensi askeleensa jo 1920-luvulla. Huippunsa ne saavuttivat maailmansodan jälkeisinä vuosikymmeninä, jolloin niitä siivittivät sekä vahva usko uuteen ja parempaan tulevaisuuteen että ajatus abstraktista taiteesta puhtaana ja universaalina musiikin kaltaisena kielenä.

Aikataulu:
klo 9 lähtö Rautatientorilta
klo 10.30-11.30 Hattulan vanha kirkko (Pyhän Ristin kirkko)
klo 12 lounas
klo 13.30 Hämeen linna ja Nick Ervinck
klo 15 Hämeenlinnan taidemuseo ja Tangenin kokoelma
klo 16.30 lähtö Helsinkiin
klo 17.30 paluu Ateneumille

Osallistumismaksu 128 € (eläkeläinen 122 €, museokortti 106 €) sisältää kuljetukset, opastukset, sisäänpääsymaksut ja lounaan.

Ilmoittautuminen avautuu 21.6. klo 9

Mennyt jäsenohjelma

2021

ke 13.1. Kotona: Taideväärennösten tutkiminen -verkkoluento
ma 15.2. Kotona: Moderni nainen -verkkoluento
to 4.3. Kotona: Repiniä odotellessa -verkkoluento
ke 21.4. Kylässä: Taiteilija Väisänen kutsuu kylään -verkkotapaaminen

2020

15.1. Opastettu kierros Didrichsenin taidemuseon näyttelyyn Maailman paras maalauspaikka
25.1. Taideretki Riihimäen ja Hyvinkään taidemuseoihin
19.2. Opastettu kierros Sinebrychoffin taidemuseon näyttelyyn Albert Edelfelt ja Romanovit
22.2. Taideretki Tampereelle
7.3. Opastettu kierros HAMin näyttelyyn Vilho Lampi
11.6. Inspiraatiota odotellessa -kuraattoriluento
26.8. Kierros taiteilijan kanssa Valokuvataiteen museossa Sanna Kanniston näyttelyyn
5.-6.9. Taidematka Ahvenanmaalle
7.9. Tutustuminen Valokuvataiteen museon uuteen K1-tilaan museonjohtajan kanssa
17.9. Museotyöntekijän matkassa: kirjasto ja arkisto
27.9. Kuusisaari-päivä: Salatun tiedon tie Villa Gyllenbergissä ja Vincent van Gogh Didrichsenin taidemuseossa
1.10. Enckelliä odotellessa -kuraattoriluento
8.10. Hullu rakkaus – keskustelu Seppo Fräntin kanssa
12.10. Aalto-dokumentti ohjaajan kanssa
17.10. Taidematka Tamperelle ja Mänttään
28.10. Opastettu kierros Sinebrychoffin taidemuseon näyttelyyn Tiepolo
12.11. ja 19.11. Opastettu kierros Amos Rexin näyttelyyn Egyptin loisto
18.11. Opastettu kierros EMMAn näyttelyyn Elmgreen&Dragset

2019

9.1. Kuraattorikierros Kohtaamisia kaupungissa -näyttelyyn
17.1. Kuraattorikierros Kohtaamisia kaupungissa -näyttelyyn
19.1. opastus Keravan taidemuseon Rolando ja Siv Pieraccinin lahjoituskokoelmaan
9.2. opastetut kierrokset Villa Gyllenbergin Marraskuun ryhmä -näyttelyyn ja Didrichsenin taidemuseon Karoliina Hellberg – Pro Arte -näyttelyyn
14.2. Marja Lahelman luento Akseli Gallen-Kallelasta Ateneum-salissa
20.2. Frantisek Kupka -ennakkoavajaiset
27.2. Opastus Rene Magritte -näyttelyyn Amos Rexissä
28.2. Opastus Rene Magritte -näyttelyyn Amos Rexissä
28.2. Opastus Rene Magritte -näyttelyyn Amos Rexissä
6.3. Kuraattorikierros Kupka-näyttelyyn
7.3. Museotyöntekijän matkassa: konservointi
13.3. Opastus Paul Osipow -näyttelyyn Taidehallissa
22.3. Opastus Rene Magritte -näyttelyyn Amos Rexissä
29.-31.3. Risteilymatka Tukholmaan
13.4. Taideretki Tampereelle ja Hämeenlinnaan
17.4. Opastus Sinebrychoffin taidemuseon taivalliset värit – sinistä ja kultaa -näyttelyyn
11.5. Taideretki Järvenpäähän ja Riihimäelle
21.5. Opastettu kierros Suur-Merijoen kartano -näyttelyyn Arkkitehtuurimuseossa
23.-26.5. Taidematka Pietariin
4.6. Kuraattorikierros Ellen Thesleff – Minä maalaan kuin jumala -näyttelyyn HAMissa
9.6. Taideretki Taidekeskus Salmelaan ja Mikkeliin
11.6. Opastettu kierros Sielun silmä -näyttelyyn Gallen-Kallelan museossa
14.6. Hiljainen kauneus -avajaiset
8.8. Aikamatka Ateneumiin -johdanto Ateneum-salissa
17.8. Taideretki Poriin ja Villa Maireaan
31.8. Taideretki Mänttään
11.9. Taidemenu illallinen Ravintola Salvessa
13.9. Opastettu kierros Taidekoti Kirpilässä
20.9. Opastettu kierros Taidekoti Kirpilässä
28.9. Taideretki Tallinnaan
10.10. Tutustuminen WSOY:n taidekokoelmaan
17.10. Tutustuminen WSOY:n taidekokoelmaan
19.10. Taideretki Turkuun
23.10. Opastettu kierros Sinebrychoffin taidemuseon Lucas Cranach -näyttelyyn
24.10. Kuraattorikierros Olli Lyytikäinen -näyttelyyn
30.10. Opastettu kierros EMMAn Michael Jackson on the Wall -näyttelyyn
7.11. Opastettu kierros HAMin Mieliala – Helsinki 1939-45 -näyttelyyn
13.11. Ateneumin ystävien 100-vuotisjuhla
18.11. Tutustuminen Taidesäätiö Meritan kokoelmaan
28.11. Opastettu Kierros Amos Rexin Birger Carlstedt –näyttelyyn
9.12. Museotyöntekijän matkassa: Museotekniikka, kuvaamo ja registraattorit
12.12. Sukellus musikaalipuvustuksen maailmaan Teemu Muurimäen kanssa
18.12. Kuraattorin puheenvuoro: Taiteilijoiden Ruovesi ja Maailmalta löysin itseni
29.11.-2.12. Jouluinen taidematka Hampuriin