Jäsenkirje 3 / 2017

Hyvä Ateneumin ystävä,

Syksyn saapumisessa on paljon väriä ja iloa. Syksy 2017 tarjoaa meille Ateneumin ystäville jälleen monia mahdollisuuksia osallistua mielenkiintoisiin tilaisuuksiin ja taideretkiin hyvässä seurassa. Lisätietoja tulevista tapahtumistamme löydät alla olevasta syksyn jäsenohjelmasta. Se täydentyy vielä loppusyksyn aikana ja täydennyksistä saat tietoa sähköpostitse sekä yhdistyksen verkkosivuilta. Varmistathan siis, että yhteystietosi ovat ajan tasalla jäsenrekisterissämme. Jäsenyydestäsi on sinulle myös pysyviä etuja mm. Ateneumin kaupassa ja kahvilassa.

Tämän syksyn kohokohta on ystävien omat ennakkoavajaiset Veljekset von Wright -suurnäyttelyyn keskiviikkoiltana 25.10.  Kutsumme jokaisen ystävän avec tähän juhlaan. Lisäksi toivon, että halutessasi tuot mukanasi juhlaamme lapsia, omia tai naapureiden, sillä ko. iltana meillä on erityisesti lapsille suunnattua näyttelyyn liittyvää oheisohjelmaa mm. työpajoja ja erityisluento. Niistä saat lisätietoja juhlakutsussa sekä paikan päällä Ateneumissa juhlailtana.

Yhdistyksemme varainhankintaan liittyen järjestämme pitkästä aikaa arpajaiset. Arpoja myydään vain ennakkoavajaisissa 25.10. ja niiden hinta on viisi euroa kappale. Myyntitulot menevät lyhentämättömänä yhdistyksen hyväksi. Palkinnot ovat mahtavia, sen lupaan. Niistä ja arvonnasta saat lisätietoja ko. iltana Ateneumissa. Toivon, että onnetar suosii sinua.

Jälleen kerran tarjoamme ennakkoavajaisiltana upean edun uusille jäsenille: Ateneumin lipunmyynnin vieressä olevassa infopisteessä voi liittyä ystäväyhdistyksen jäseneksi 2018 tai ostaa jäsenyyden lahjaksi. Tuona iltana ostettu jäsenyys alkaa heti ja on voimassa vuoden 2019 maaliskuulle asti. Ystävyys on hieno lahja.

Vuosi 2019 on 100-vuotisjuhlavuotemme. Sen suunnittelu yhdistyksen hallituksessa on edennyt erinomaisesti. Näillä näkymin me aloitamme juhlavuotemme jo syksyllä 2018. Tästä ja juhlavuoden muustakin erityisohjelmasta saat kuulla tarkemmin ensi kevään aikana. Mikäli sinulla on ideoita/toiveita juhlavuoteen liittyen, kerrothan siitä meille. Parhaiten saamme viestisi, jos olet yhteydessä toiminnanjohtajaamme Pasi Järviseen joko puhelimitse 040 171 9911 tai sähköpostitse. Kaikki jäsenistön ideat/toiveet käsitellään tulevissa yhdistyksen hallituksen kokouksissa.

Ferdinand von Wright: Näköala Haminalahdelta (1853) | Ferdinand von Wright: Sinisorsia (1874) | Wilhelm von Wright: Sinihuulikala, koiras (1836–1857) | Magnus von Wright: Annankatu kylmänä talviaamuna (1868)

Kiitän yhdistyksemme puolesta jo nyt Kansallisgalleriaa ja Ateneumia sekä jokaista sen henkilökuntaan kuuluvaa tästä Suomen 100-vuotisjuhlavuodesta kanssanne. Olette kuluneena vuonna tarjonneet meille ystäville monia ainutlaatuisia ja ikimuistoisia hetkiä.

Sinua kiitän ystävyydestäsi. Toivottavasti ystävyyssuhteesi Ateneumin kanssa jatkuu pitkään.

Koko ystäväyhdistyksen hallituksen puolesta toivotan mukavaa syksyn jatkoa ja loppuvuotta teille jokaiselle.

Johanna Piisi
Ateneumin ystävien puheenjohtaja

Kollaasin kuvat:
Ferdinand von Wright: Näköala Haminalahdelta, 1853. Kansallisgalleria / Ateneumin taidemuseo. Kuva: Kansallisgalleria / Jukka Romu
Ferdinand von Wright: Sinisorsia, 1874. Kansallisgalleria / Ateneumin taidemuseo, kok. Beatrice Granberg. Kuva: Kansallisgalleria / Hannu Pakarinen
Wilhelm von Wright: Sinihuulikala, koiras, 1836–1857. Kansallisgalleria / Ateneumin taidemuseo. Kuva: Kansallisgalleria / Ainur Nasretdin
Magnus von Wright: Annankatu kylmänä talviaamuna, 1868. Kansallisgalleria / Ateneumin taidemuseo. Kuva: Kansallisgalleria / Jaakko Holm