Ateneumin ystävien taidematka Sveitsiin 2.–5.9.2016

Matkaohjelma

Perjantai 2.9.

Finnairin reittilento lähtee Helsingistä klo 7.55, ja olemme perillä Zürichissä klo 9.40. Bussikuljetus keskustaan, jossa teemme suomenkielisen paikallisoppaan johdolla lyhyen kävelykierroksen vanhassa kaupungissa. Vierailemme myös Fraumünster-kirkossa, jonka lasimaalaukset on suunnitellut Marc Chagall.

Le Corbusier: Kaksi naista, 1939. Ateneumin taidemuseo. Kuva: Kansallisgalleria / Kirsi Halkola

Le Corbusierin Kaksi naista (1939) Ateneumin uudessa kokoelmanäyttelyssä. Ateneumin taidemuseo. Kuva: Kansallisgalleria / Kirsi Halkola

Yhteinen lounas, jonka jälkeen teemme opastetut kierrokset arkkitehti ja taiteilja Le Corbusierin tuotantoa esittelevässä Pavillon le Corbusierissa sekä Zürichin Kunsthausin kokoelmissa, jossa on edustettuna mm. Cézanne, Chagall, Gauguin, van Gogh, Léger, Matisse, Mondrian, Monet, Munch ja Picasso.

Majoittuminen hotel Montanaan.

Illalla mahdollisuus konserttiin tai oopperaan (ei sisälly matkan hintaan, ohjelma vahvistuu myöhemmin).

Lauantai 3.9.

Lauantai on varattu tutustumiselle nykytaiteen biennaali Manifestaan. Yhdettätoista kertaa järjestettävä Manifesta esittelee teoksia n. 30 taiteilijalta ympäri maailmaa, ja sen kuraattori on saksalainen taiteilija Christian Jankowski.
Aloitamme yhteisellä opastuksella näyttelyn pääalueella. Opastuksen jälkeen omaa aikaa tutustua näyttelyyn, joka levittäytyy eri kohteisiin ympäri kaupunkia.

Sunnuntai 4.9.

Päiväretki Baseliin ja Weil am Rheiniin
Vierailemme aluksi Fondation Beyelerissa, jonka museorakennuksen on suunnitellut arkkitehti Renzo Piano. Keräilijä-galleristi pariskunta Hildy ja Ernst Beyelerin kokoelmaan kuuluu  Cézannen, van Goghin, Légerin, Monet:n ja Picasson lisäksi myös uudempaa taidetta, mm. Baconia, Bourgeoista ja Rothkoa. Kokoelmien lisäksi esillä on näyttely Kandisnky, Marc & der Blaue Reiter. Museo ei järjestä opastuksia sunnuntaisin, joten tutustumiskäynti on omatoiminen.
Yhteinen lounas, jonka jälkeen opastettu kierros Kunstmuseum Baselissa. Sen jälkeen jatkamme bussilla Saksan puolelle Weil am Rheiniin, jossa teemme opastetun kierroksen Vitran designmuseossa.
Paluumatkalla pysähdymme perinteisessä gasthausissa ja nautimme fondue-illallisen. Illallisen aikana luvassa myös alppitorvikonsertti.

Maanantai 5.9.

Aamupäivä omaa aikaa, iltapäivän ohjelma vahvistuu myöhemmin (mahdollisesti vierailut Hauser & Wirth ja Galerie Gmurzynska -gallerioissa)

Bussikuljetus kentälle klo 16.30. Paluulentomme lähtee klo 19.10, perillä Helsingissä olemme klo 22.50.

Matkan hinta on 1295e, jos ryhmäkoko on 20 henkeä.
Yhden hengen huoneen lisämaksu on 150e.
Hintaan sisältyy

  • Finnairin reittilennot turistiluokassa
  • verot ja viranomaismaksut
  • bussikuljetukset ohjelman mukaan (3.9. Zürichin sisäisen liikenteen lippu)
  • kolmen yön majoitus hotelli Montanassa ja aamiaiset hotellissa
  • kaksi lounasta ja fondue-illallinen
  • opastetut kierrokset ja sisäänpääsyt ohjelman mukaan (opastusten kieli on englanti)

Hintaan ei sisälly muita ruokailuja, ruokajuomia eikä matkavakuutusta. Matkaohjelma sitoumuksetta. Vastuullisena matkanjärjestäjänä toimii Ryhmämatkatoimisto Resviaria.

Matka on tällä hetkellä täynnä. Mahdollisia peruutuspaikkoja voi tiedustella ystavat@ateneum.fi tai 040 171 9911.