Ateneumin ystävien taidematka Italiaan 7.–14.10.2017

Matkaohjelma

lauantai 7.10. Rooma
Lähdemme klo 6.00 Lufthansan reittilennolla Müncheniin kautta Roomaan. Münchenissä koneenvaihto.
Saavumme Roomaan klo 10.55, jossa suomenkielinen oppaamme on meitä vastassa.
Lentokentältä jatkamme lounaalle Borgo di Tragliataan.
Lounaan jälkeen vierailemme Palazzo Colonnassa, yhdestä Rooman vanhimmista ja suurimmista yksityispalatseista. Vierailun aikana tutustumme sekä palatsin taidegalleriaan että yksityispuoleen.
Vierailun jälkeen kaupunkikierros bussilla.
Majoittuminen hotelliin, Hotel Priscilla *** (paikallinen luokitus)

sunnuntai 8.10. Rooma
Aamiainen hotellissa.
Aamupäivällä vierailemme Palazzo del Quirinalessa, joka toimii Italian presidentin virka-asuntona.
Iltapäivä omaa aikaa.

Illalla mahdollisuus oopperaan, Teatro dell’Operassa Auberin Fra Diavolo klo 20 (oopperalippu ei sisälly matkan hintaan.)

maanantai 9.10. Giardino dei Tarocchi
Aamiaisen jälkeen n. klo 10 lähdemme kohti Pescia Fiorentinaa, jossa sijaitsee Niki de Saint Phallen Giardino dei Tarocchi -veistospuisto. Lounastamme matkan varrella ennen puistoon saapumista, puisto avautuu klo 14.30.
Veistospuistossa on 22 de Saint Phallen tulkintaa tarot-korteista ja niiden hahmoista. Puiston monumentaaliset betoniset veistokset on päällystetty keraamisin mosaiikein ja peilein. Veistosten läpi ja sisään pääsee kävelemään, ja taiteilija itse asui puiston rakennusvaiheessa useita kuukausia Hallitsijatar-veistoksen sisällä.
Taiteilijan omasta toiveesta puistossa ei järjestetä opastuksia vaan kierretään omaan tahtiin.
Klo 16.30 Jatkamme matkaa kohti Firenzeä, jonne saavumme liikenteestä riippuen n. klo 19.30.
Majoittuminen hotelliin, Hotel Le Due Fontane *** (paikallinen luokitus)

tiistai 10.10. Firenze ja Uffizin taidegalleria
Aamiainen hotellissa. Aamupäivällä tutustumme Firenzen keskustaan kävellen. Kävelykierroksen aikana tutustumme mm. tuomiokirkko Santa Maria del Fioreen, Giotton kellotorniin ja raatihuoneeseen, jonka aukiolla on renessanssitaiteilijoiden, mm. Cellinin, Ammanatin ja Michelangelon mestaritöitä. Käymme kuululla Ponte Vecchion sillalla, kulta- ja hopeaseppien työpaikalla. Kierroksen aikana tulevat myös tutuiksi keskustan muuta kauniit aukiot, tärkeimmät ostoskadut ja torit.

Lounaan jälkeen teemme n. kaksi tuntia kestävän opastetun kierroksen Uffizin taidegalleriassa. Alun perin Medicin suvun virastoiksi suunnitellussa rakennuksessa alettiin jo vuonna 1581 esitellä suvun taideaarteita. Suvun viimeinen edustaja lahjoitti kokoelmat Firenzen kaupungille vuonna 1743. Galleriassa on esillä sadoittain maalauksia ja veistoksia antiikin ajoista renessanssitaiteen helmiin, mm. Giotton, Tizianin, Piero della Francescan, Botticellin, Rafaellon, Caravaggion ja Michelangelon teoksia. Lisäksi kokoelmiin kuuluu myös flaamilaisten mestareiden kuten Rubensin ja Rembrandtin töitä.

keskiviikko 11.10. Venetsia
Aamiaisen jälkeen n. klo 10 lähdemme bussilla kohti Venetsiaa. Parkkisaarella tapaamme oppaamme ja taitamme yksityisveneellä loppumatkan laguunikaupunkiin. Vene vie meidät mahdollisimman lähelle hotelli Nazionalea *** (paikallinen luokitus), laiturilta hieman käveltävää laukkujen kanssa. Majoittuminen n. klo 14.30.

Klo 17.00 alkaen teemme n. kaksti tuntia kestävän opastetun kaupunkikävelyn Venetsian sydämessä. Kierroksen aikana vierailemme mm. Pyhän Markuksen torilla, jota ympäröi mm. Pyhän Markuksen kirkko ja kellotorni sekä Dogen palatsi, sekä Huokausten Sillalla.

torstai 12.10. ja perjantai 13.10. Venetsian biennaali

Torstai ja perjantai on varattu biennaaliin tutustumiselle, jonne meillä on 48 tunnin lippu. Lähdemme torstaina yhdessä Giardinin näyttelyalueelle, jossa Framen edustajat kertovat meille Suomen ja Pohjoismaiden paviljongeista. Esittelyjen jälkeen torstai-iltapäivä ja perjantai aikaa tutustua biennaaliin. Giardinin ja Arsenalen näyttelyalueiden lisäksi biennaali levittäyy eri puolille kaupunkia, kohteiden välillä pääsee liikkumaan vesibusseilla, joihin meillä on myös 48 tunnin lippu.

lauantai 14.10.
Aamupäivä omaa aikaa.
Klo 15.15 Tapaaminen oppaan kanssa hotellin vastaanotossa ja kävely yksityisveneelle, joka vie meidät lentokentälle. Vene jättää lentokentän laivalaituriin, josta kävellen lähtöterminaaliin (n. 600 m).
Klo 18.25 Lähtö Lufthansan reittilennolla Münchenin kautta Helsinkiin. Münchenissä koneenvaihto.
Klo 00.30 Saavumme Helsinkiin seuraavan vuorokauden puolella.

Matkan hinta on 1848e.
Yhden hengen huoneen lisämaksu on 537e.

Hintaan sisältyy

  • Lufthansan reittilennot turistiluokassa
  • verot ja viranomaismaksut
  • kuljetukset ohjelman mukaan
  • kahden yön majoitus Roomassa ja Firenzessä sekä kolmen yön majoitus Venetsiassa, aamiaiset hotelleissa
  • kolme lounasta
  • sisäänpääsyt kohteisiin (biennaalissa 48h lippu)
  • 48h vesibussilippu Venetsiassa
  • suomenkielisen oppaan palvelut kohteessa

Hintaan ei sisälly muita ruokailuja, ruokajuomia eikä matkavakuutusta. Matkaohjelma sitoumuksetta. Vastuullisena matkanjärjestäjänä toimii Ryhmämatkatoimisto Resviaria.

Tiedustelut: Resviaria / Minna Jousranta, info@resviaria.com tai 044 047 7070