Café Höijer Ateneumin kolmannessa kerroksessa. Asiakkaat juovat kahvia pyöreiden pöytien ääressä.
Kolmannen kerroksen Café Höijer. Kuva: Kansallisgalleria / Aleks Talve

Café Höijer on avautunut kolmannessa kerroksessamme

Café Höijer tarjoaa klassisia kahvilatuotteita pöytiin tarjoiltuna. Ateneum Bistro jatkaa toimintaansa tuttuun tapaan ensimmäisessä kerroksessa.

Kolmannessa kerroksessamme on juuri avautunut uusi kahvila.

Café Höijeriksi Ateneumin suunnitelleen arkkitehti Theodor Höijerin mukaan nimetty kahvila tarjoaa klassisia kahvilatuotteita pöytiin tarjoiltuna. Tarjolla on myös monipuolinen kattaus viinejä sekä kahvijuomia.

”Taidemuseot ovat ainutlaatuisia toimintaympäristöjä ravintoloille, erityisesti Ateneumin historia ja miljöö tuovat oman tunnelmansa myös ravintolalle. Ruoka ja taide ovat molemmat parhaimmillaan vaikuttavia elämyksiä, Café Höijerin myötä nämä kaksi kulkevat Ateneumissa entistä vahvemmin käsi kädessä.” Soupster Familyn toimitusjohtaja Kim Heiniö sanoo.

Soupster toimii ravintoloitsijana myös Ateneum Bistrossa, joka kahvilatuotteiden lisäksi tarjoaa lounasta noutopöydästä, mutkattomia lautasannoksia sekä suosittua Afternoon Tea -kattausta. Museon katutasossa sijaitseva Bistro on avoin kaikille ja ottaa vastaan pöytävarauksia. Café Höijeriin pöytävarausta ei ole mahdollista tehdä ja koska kahvila sijaitsee näyttelytilojen keskellä, on se avoinna ainoastaan museovieraille.

”Ateneum Bistro ja Café Höijer täydentävät mainiosti sekä toisiaan että Ateneumin ravintolatarjontaa. Omaperäiset ja laadukkaat museokahvilat ovat sekä maailmalla että Suomessa hyvin suosittuja ja tärkeä osa museokäyntiä. Olen iloinen, että voimme jatkossa tarjota vieraillemme taide-elämysten lisäksi myös kaksin verroin makuelämyksiä”, museonjohtajamme Marja Sakari sanoo.

Café Höijer on jatkossa avoinna aina samaan aikaan Ateneumin kolmannen kerroksen vaihtuvien näyttelyiden kanssa. Näyttelyiden vaihtovälien aikana kahvila on suljettu teoskuljetusten sekä näyttelyn rakentamisen vuoksi.

Café Höijerin salissa 3.13 on vuosien saatossa toiminut mm. Suomen Taideyhdistyksen maalausateljee, Valtion taidemuseon Nykytaiteen museo Studio N sekä toisinaan pop-up kahvila. Tila on toiminut myös Ateneumin näyttelysalina.

Lue lisää Café Höijeristä

Café Höijer on avautunut Ateneumissa. Kuva: Samuel Ashcroft