Nainen istuu penkillä Ateneumin valopihalla.
Ateneumin valopiha. Kuva: Ville Malja

5 X Uusi Ateneum

Ilmanvaihtoremontin lisäksi olemme tehneet Ateneumin tiloihin ja palveluihin monenlaisia uudistuksia. Jatkossa voit muun muassa tutustua Ajan kysymys -kokoelmanäyttelyyn äänioppaan kanssa sekä viihtyä museossa pidempään arki-iltaisin.

Ateneum Guide – henkilökohtainen oppaasi näyttelyyn

Äänioppaamme Ateneum Guiden tarinat rikastavat kokemustasi Ajan kysymys -näyttelyn teosten parissa. Sen avulla voit syventyä valitsemiisi teoksiin samalla, kun liikut näyttelyssä omassa tahdissasi. Äänioppaan käyttö on helppoa: teoskyltissä esitettävän QR-koodin tai teosnumeron avulla pääset suoraan opastukseen omalla puhelimellasi.

Ääniopas on käytettävissä 14. huhtikuuta 2023 alkaen.

Ajan virta – Ateneumin taidetta digitaalisella aikajanalla

Ajan kysymys -näyttelyn pääsalin takaa löydät interaktiivisen aikajanan. Jana luo kiinnekohtia teosten sekä Suomen ja maailmanhistorian tapahtumien välille. Näin se auttaa hahmottamaan, mihin aikakauteen Ajan kysymyksen teokset sijoittuvat. Aikajana ulottuu 1750-luvulta aina 1990-luvulle.

Studio – tilaa oleiluun

Toiminnallinen tila sekä hengähdys-, keskustelu- ja levähdyspaikka. Kaikkea tätä on Studio, joka sijaitsee toisessa kerroksessa, pääsalimme läheisyydessä. Täällä voit syventyä yhteen taideteokseen, joka vaihtuu säännöllisin väliajoin. Tilassa kaikenikäiset voivat piirtää, levätä, lukea ja oleilla.

Aukioloajat – myöhäiset arki-illat

Aukioloaikojamme on pidennetty yleisön pyynnöstä. Museo on jatkossa avoinna tiistaista perjantaihin klo 10–20.30 sekä lauantaisin ja sunnuntaisin klo 10–17. Maanantaisin museo on suljettu. Uudet aukioloajat tuovat arki-iltoihin lisää aikaa tutustua taiteeseen. Tule piipahtamaan töiden jälkeen tai nauti illan viimeisten tuntien tunnelmasta museossa!

Aurinkopaneelit – piilossa katseilta

Katollemme asennettiin marraskuussa 2022 yhteensä 90 aurinkopaneelia, joiden vuosi tuotto on arviolta 30 000 kWh. Tämä vastaa noin 15 kerrostalokaksion vuosikulutusta. Paneelit, jotka eivät näy katukuvassa, ovat osa valtion toimitiloista vastaavan Senaatti-kiinteistöjen aurinkosähköohjelmaa.

Lue lisää aurinkopaneeleista uutisesta