Vieraileminen Ateneumissa kesällä 2020

 

Ateneum avautuu yleisölle jälleen 2. kesäkuuta, ja haluamme tehdä museokäynnistä sinulle mahdollisimman miellyttävän ja turvallisen. 2.6.–2.8. olemme avoinna poikkeuksellisin aukioloajoin. Lisäksi olemme koostaneet muutamia ohjeita, joita toivomme kaikkien vierailijoidemme noudattavan. Tervetuloa turvallisesti taiteen pariin!

Poikkeukselliset aukioloajat 2.6.–2.8.2020

Ateneum on avoinna tiistaista sunnuntaihin klo 11–18. Maanantaisin olemme suljettu. Ateneum Bistro ja museokauppa ovat avoinna museon aukioloaikojen mukaisesti.

Tilannetta aukioloaikojen suhteen arvioidaan uudelleen kesän aikana ja muutoksista aukioloaikoihin tiedotetaan erikseen.

Opastukset ja tapahtumat

Opastuksia ja tapahtumia ei järjestetä kesä- ja heinäkuun aikana. Elokuussa tilattaville opastuksille voi osallistua enintään 10 henkeä. Elokuun tapahtumista tiedotetaan erikseen.

Ohjeet turvalliseen museovierailuun

Pidetään etäisyyttä toisiimme

Ota tilaa itsellesi ja anna sitä toisille, kun liikut Ateneumissa, jonotat lippuja tai käytät muita palveluita. Myös me pidämme sinuun turvavälin.

  • Voit ostaa pääsylippusi ennakkoon Museoshop.fi-verkkokaupastamme. Museoon tullessa riittää, kun näytät kassalla kuitin QR-koodia.
  • Mikäli ostat lippusi museosta, käytäthän kortti- ja lähimaksua. Käteinen maksuvälineenä on pois käytöstä toistaiseksi.
  • Vaatesäilytys on väliaikaisesti pois käytöstä. Voit jättää takkisi ja laukkusi säilytyslokeroihin, joita löydät lipunmyyntisalista sekä vaatesäilytyksen luota wc-tilojen vierestä. Lokeroita on kahta kokoa: 24 x 65 x 50 cm sekä 24 x 33 x 50 cm. Tätä suurempien esineiden säilyttäminen ei ole valitettavasti mahdollista. Lokeroiden käyttö on maksutonta.
  • Seuraathan museosta löytyviä opasteita. Näyttelyihin on merkitty kiertosuunta, jota suosittelemme noudattamaan.
Muista hyvä käsihygienia
  • Noudatathan hyvää käsihygieniaa. Tule museoon puhtain käsin, ja pese ne aina tarvittaessa tai käytä käsidesiä.
  • Yski tai aivasta kyynärtaipeeseen.
  • Älä koske taideteoksiin.
  • Vältä turhaa pintojen koskettelua.

Henkilökunnan hyvään käsihygieniaan on kiinnitetty erityistä huomiota.

Tule museoon vain terveenä – taide kyllä odottaa

Olet tervetullut Ateneumiin, jos tunnet olosi terveeksi. Jos olet sairas, jääthän kotiin, kunnes voit paremmin. Ole tarvittaessa yhteydessä terveydenhuoltoon.

Siistiä ja puhdasta

Kiinnitämme hygieniaan ja siisteyteen erityistä huomiota kaikissa tiloissa. Kaikki kosketeltavat elementit on poistettu näyttelyistä toistaiseksi. Ateneum seuraa valtioneuvoston virallisia ohjeita.

 

Päivitetty 26.5.2020

Kuva: Kansallisgalleria / Hannu Pakarinen