Medlemsbrev 4 /2018

Bästa Ateneumvän,

Urbana möten – finsk konst från 1900-talet -utställningen fortsätter t.o.m. 20.1.

Tidigare verksamhetsledare för Ateneums vänner, Pasi Järvinen, har i början av oktober påbörjat ett nytt jobb som projektledare på Finlands institut i Japan. Å Pasis vägnar förmedlar jag hälsningar och stort tack för de gångna åren med Ateneums vänner! Själv har jag börjat som föreningens verksamhetsledare i mitten av september. De första veckorna har flugit förbi med fart, men också med stor entusiasm. Jag väntar ivrigt på kommande utfärder och evenemang med Er!

Jag kommer med under en spännande tid – Ateneums vänner rf fyller 100 år nästa år. Om de kommande festligheterna skickar jag närmare uppgifter i början av året. I det här skedet vill jag ändå tipsa om att boka fredag 15.2 i era kalendrar. Då ordnar vi en middagstillställning i Ateneum. Försäljningen av biljetter till middagen börjar redan på det här årets sida.

Ateneums vänner firar med att donera Marcus Collins (1882-1966) verk Dam i svart (1918) till Ateneums samling. Verket visas i Ateneums biljettförsäljningssal från 17.10.2018. Genom att delta i Ateneums vänners jubileumsinsamling är du med och donerar ett betydelsefullt verk till Ateneums samlingar!

Marcus Collin, Dam i svart, 1918. Bild: Finlands Nationalgalleri / Hannu Pakarinen