Taide odottaa, kunnes jälleen kohdataan. Kuva: Kansallisgalleria / Hannu Pakarinen.

Vieraileminen Ateneumissa kesällä 2020

 

Haluamme tehdä museokäynnistä sinulle mahdollisimman miellyttävän ja turvallisen. Olemme koostaneet muutamia ohjeita, joita toivomme kaikkien vierailijoidemme noudattavan. Tervetuloa turvallisesti taiteen pariin!

Opastukset ja tapahtumat

Opastuksia ja tapahtumia ei järjestetä kesä- ja heinäkuun aikana. Avoimet opastukset ja tapahtumat jatkuvat jälleen elokuussa. Voit myös tilata ryhmällesi opastuksen elokuun alusta alkaen.

Lue lisää avoimista opastuksista
Lue lisää tilattavista opastuksista
Siirry tapahtumakalenteriin

Ohjeet turvalliseen museovierailuun

Pidetään etäisyyttä toisiimme

Ota tilaa itsellesi ja anna sitä toisille, kun liikut Ateneumissa, jonotat lippuja tai käytät muita palveluita. Myös me pidämme sinuun turvavälin.

  • Voit ostaa pääsylippusi ennakkoon Museoshop.fi-verkkokaupastamme. Museoon tullessa riittää, kun näytät kassalla kuitin QR-koodia.
  • Mikäli ostat lippusi museosta, käytäthän kortti- ja lähimaksua. Emme suosittele käteisen käyttöä maksuvälineenä toistaiseksi.
  • Vaatesäilytys on väliaikaisesti pois käytöstä 2.8. asti. Voit jättää takkisi ja laukkusi säilytyslokeroihin, joita löydät lipunmyyntisalista sekä vaatesäilytyksen luota wc-tilojen vierestä. Lokeroita on kahta kokoa: 24 x 65 x 50 cm sekä 24 x 33 x 50 cm. Tätä suurempien esineiden säilyttäminen ei ole valitettavasti mahdollista. Lokeroiden käyttö on maksutonta.
  • Seuraathan museosta löytyviä opasteita. Näyttelyihin on merkitty kiertosuunta, jota suosittelemme noudattamaan.
Muista hyvä käsihygienia
  • Noudatathan hyvää käsihygieniaa. Tule museoon puhtain käsin, ja pese ne aina tarvittaessa tai käytä käsidesiä.
  • Yski tai aivasta kyynärtaipeeseen.
  • Älä koske taideteoksiin.
  • Vältä turhaa pintojen koskettelua.

Henkilökunnan hyvään käsihygieniaan on kiinnitetty erityistä huomiota.

Tule museoon vain terveenä – taide kyllä odottaa

Olet tervetullut Ateneumiin, jos tunnet olosi terveeksi. Jos olet sairas, jääthän kotiin, kunnes voit paremmin. Ole tarvittaessa yhteydessä terveydenhuoltoon.

Siistiä ja puhdasta

Kiinnitämme hygieniaan ja siisteyteen erityistä huomiota kaikissa tiloissa. Kaikki kosketeltavat elementit on poistettu näyttelyistä toistaiseksi. Ateneum seuraa valtioneuvoston virallisia ohjeita.

 

Päivitetty 9.7.2020

Kuva: Kansallisgalleria / Hannu Pakarinen