Ilja Repin: Volgan lautturit (1870–1873). Venäläisen taiteen museo. © Venäläisen taiteen museo, Pietari

Suosittelemme ennakkolipun ostoa

Tervetuloa nauttimaan Ateneumin näyttelyistä! Jos haluat varmistaa pääsyn museoon haluamanasi ajankohtana, suosittelemme ennakkolipun ostoa. Lippuja myydään myös ovelta, mutta paikan päältä lippuja ostavien tulee varautua jonottamiseen. Muutokset ovat mahdollisia.

Ennakkolipun ostaminen

Kaikki ennakkoliput näyttelyyn myydään Lippu.fi:n kautta. Jos haluat varmistaa pääsyn museoon haluamanasi ajankohtana, suosittelemme ennakkolipun ostoa.

Lippu.fi:n kautta ostettaessa normaalin pääsylipun hinta on 19 € ja alennetun pääsylipun hinta 17 € (opiskelijat, eläkeläiset, työttömät, siviilipalvelus- ja varusmiehet/-naiset). Lippu.fi:ssä käyvät maksuvälineenä myös eri vuosikortit (esim. museokortti, pressikortti, Ateneumin ystävien ja opettajien jäsenkortit). Lippu.fi:stä voi varata pääsylipun myös alle 18-vuotiaalle. Oikeus alennus- tai ilmaislippuun tarkistetaan lipuntarkastuksen yhteydessä.

Katso kaikki Ateneumissa käyvät vuosikortit

Kaikkiin Lippu.fi:stä ostettuihin lippuihin, myös ilmaiseen sisäänpääsyyn oikeuttaviin kortteihin sekä alle 18-vuotiaiden lippuihin, lisätään Lippu.fi:n palvelumaksu 2 euroa sekä vähintään 1 euron tilausmaksu riippuen valitusta toimitustavasta. Lippu.fi-verkkopalvelun lisäksi lipun voi ostaa Lippu.fi:n puhelinpalvelusta, puh. 0600 900 900 (ma–pe 9–17, 2 € / alk. min + mpm/pvm) sekä Stockmannilta.

Osta pääsylippu Lippu.fi:n sivuilta

Lipun ostaminen Ateneumista

Lippuja myydään myös paikan päällä Ateneumissa. Paikan päältä lippuja ostavien tulee varautua jonottamiseen (erityisesti elokuussa). Sisäänpääsyn ajankohta on kiinni ostohetken asiakasmäärästä. Lipunmyynti ovelta loppuu tuntia ennen museon sulkeutumisaikaa. Tarkista kaikki aukioloaikamme

Museosta ostetusta lipusta veloitetaan vain lipun hinta 19 tai 17 euroa. Eri vuosikorttien omistajat sekä alle 18-vuotiaat pääsevät Ateneumiin ilman Lippu.fi:n palvelu- ja tilausmaksuja silloin, kun lippu varataan paikan päällä museossa. Tarkista alennukset, vuosikortit ja ilmainen sisäänpääsy

Eri sisäänkäynnit ennakkolipulla ja lipulla ovelta

Ennakkolipun ostaneiden museovieraiden sisäänkäynti on Ateneuminkujan puolella. Pääsylippuja myydään ajankohtiin, jotka alkavat 30 minuutin välein. Sisään voi saapua haluamanaan ajankohtana lipussa lukevan 30 minuutin aikana. Suosittelemme saapumaan päivän viimeiseen ajankohtaan heti sen alkaessa, jolloin näyttelyyn tutustumiseen on yksi tunti aikaa ennen museon sulkeutumista. 

Paikan päältä Ateneumista lipun ostavien sisäänkäynti on pääovilla Kaivokadun puolella.

Lue ohjeemme turvalliseen museovierailuun

Elokuussa Ateneum on avoinna joka päivä klo 10–21

Ateneum on avoinna Repin-näyttelyn viimeiset viikot 2.–29.8.2021 joka viikonpäivä maanantaista sunnuntaihin klo 10–21.

Esillä olevat näyttelyt, museokauppa ja kahvilat

Ilja Repin

Fokus-sali: Hannu Väisänen ja Schillmark-variaatiot

Kokoelmanäyttely Suomen taiteen tarina

Näyttelyiden lisäksi myös Ateneumin museokauppa ja ravintola-kahvila Ateneum Bistro ovat avoinna. Café Ateneum kolmannessa kerroksessa on avoinna ti–su klo 12–17 (käynti vain pääsylipulla). Kaupassa ja Ateneum Bistrossa saa vierailla ilman käyntiä näyttelyssä, jos niissä on tilaa.

Opastukset ja näyttelyintrot ryhmille

Ryhmäpalveluja voidaan toteuttaa rajoitetusti. Vapaita aikoja Repin-näyttelyintroille ja -etäopastuksille tai aukioloaikojen ulkopuolisille Hiljaisten salien opastuksille voi tiedustella palvelumyynnistämme: sähköposti: myynti [a] kansallisgalleria.fi tai puh 0294 500 500 (ma–pe klo 10–14).

Tutustu Ateneumin palveluihin ryhmille

Lisätiedot

Ennakkolipun ostaminen
Lippu.fi myyntipalvelu: puh. 0600 900 900 (ma–pe 9–17, 2 € / alk. min + mpm/pvm)
Katso kaikki Lippu.fi:n yhteystiedot

Muut kysymykset
Ateneumin palvelupiste, puh. 0294 500 401, ainfo [a] ateneum.fi (museon aukioloaikoina)