Kuva: Kansallisgalleria / Pirje Mykkänen

Marja Sakari Ateneumin museonjohtajaksi

Sakari siirtyy tehtävään Nykytaiteen museo Kiasman vaihtuvien näyttelyiden intendentin paikalta. Hän aloittaa työt Ateneumin taidemuseon museonjohtajana 3. joulukuuta 2018.

Kansallisgallerian hallitus haki tehtävään taidehistorian ja taidemuseoalan ammattilaista sekä julkisella että hiljaisella haulla. ”Haastattelimme useita varteenotettavia hakijoita”, kertoo Kansallisgallerian pääjohtaja Risto Ruohonen. ”Marja Sakarilla on vahvaa osaamista sekä taidehistorian tutkimuksesta että taidemuseo- ja näyttelytoiminnasta. Hän on myös laajasti verkottunut läpi kulttuurialan niin kansallisesti kuin kansainvälisesti.”

”Olen kiitollinen saamastani luottamuksesta”, sanoo Marja Sakari. ”On hienoa tulla nimitetyksi Suomen tunnetuimman museon johtajaksi. Jatkan edeltäjieni luomalla vahvalla tiellä ja luottamukseni Ateneumin asiantuntijoihin on vahva. Odotan innolla uutta tehtävääni.”

”Ateneum on maan tunnetuin taidemuseo ja Suomen taiteen koti. Hallitus on vakuuttunut siitä, että Marja Sakari tulee luotsaamaan Ateneumin tutkimustyötä ja johtamaan sen toiminnan kansallista ja kansainvälistä näkyvyyttä menestyksekkäästi,” kertoo Kansallisgallerian hallituksen puheenjohtaja, presidentti Tarja Halonen.

Kuva: Kansallisgalleria / Pirje Mykkänen