Kansallisgalleria Ukrainan tukena

Kansallisgalleria ja sen museot Ateneumin taidemuseo, Nykytaiteen museo Kiasma ja Sinebrychoffin taidemuseo aloittavat keräyksen ukrainalaisten auttamiseksi. Apu kanavoidaan katastrofialueelle Suomen Punaisen Ristin kautta.

”Olemme syvästi järkyttyneitä Venäjän sotatoimista Ukrainassa ja niiden aiheuttamasta inhimillisestä kärsimyksestä ukrainalaisille. Yhteistyö luotettavan avustusjärjestön kanssa tarjoaa Kansallisgallerialle parhaan mahdollisuuden tukea ukrainalaisia heidän ahdingossaan.”, Kansallisgallerian pääjohtaja Kimmo Levä sanoo.

Verkkokeräyksen lisäksi Ateneumin palvelupisteiltä ja museokaupasta löytyvät keräyslippaat. Tuellamme Punainen Risti jakaa apua taistelujen keskelle: ruokaa, lääkkeitä ja suojaa. 

Kansallisgalleria on Ukrainan tukena myös muilla tavoin: tutkimme muun muassa mahdollisuutta auttaa Ukrainan kulttuurilaitoksia suojelemaan kulttuuriesineitä ja taidetta materiaali- ja asiantuntija-avun kautta Museoliiton johdolla. Ateneumin museokaupasta voi ostaa Helsingin Kahvipaahtimon Rauhankahvia, jonka tuotto ohjataan niin ikään SPR:n katastrofirahaston kautta Ukrainan tueksi. Huhtikuussa museokauppoihin (pois lukien Ateneumin remontin vuoksi suljettu museokauppa) on tulossa myyntiin Tammen kustantama ukrainalainen lastenkirja ”Maja ja ystävät”. Kirjasta saadut tulot Tammi ohjaa Suomen Unicefille Ukrainan lasten hyväksi.

Lahjoita SPR:n sivulla