Kansallisgalleria on mukana tekijänoikeuspäivä C-dayssä. Taustalla: Helene Schjerfbeck: Vihreät omenat ja samppanjalasi (1934). Kansallisgalleria / Ateneumin taidemuseo, kokoelma Kaunisto. Kuva: Kansallisgalleria / Hannu Pakarinen.

Kansallisgalleria on mukana tekijänoikeuskampanja ©-DAYssä

 

Luova työ lohduttaa ja ilahduttaa – aivan erityisesti nyt, kun elämme poikkeuksellisia aikoja. Lauantaina 25.4.2020 vietetään tekijänoikeuspäivää ja sitä ennen ©-DAY-viikkoa. 

©-DAY kokoaa yhteen kaikki tekijänoikeuksia kunnioittavat toimijat vihreän värin eri sävyjen alle 20.–25.4.2020. Vihreä väri kuvaa sitoutumista tekijöiden ja heidän oikeuksiensa kannalta vastuulliseen toimintatapaan nyt ja tulevaisuudessa. Samalla väri tekee reilusta sisällöstä kuluttajille helposti tunnistettavaa: saa mennä!

Kansallisgalleria ja sen taidemuseot Ateneumin taidemuseo, Nykytaiteen museo Kiasma ja Sinebrychoffin taidemuseo ovat mukana kampanjassa. Kansallisgallerian sivustolta löytyy yli 20 000 tekijänoikeusvapaata taideteoskuvaa, jotka ovat kenen tahansa käytettävissä. Kuvia saa käyttää vapaasti, sillä teoksen tekijänoikeuden suoja-aika (70 vuotta taiteilijan kuolinvuoden päättymisestä) on päättynyt.

Tutustu tekijänoikeusvapaisiin taideteoksiin Kansallisgallerian sivuilla

Siirry ©-DAY-kampanjan sivuille

©-DAYn tunnus on vihreä väri. Taustalla oleva taideteos:
Helene Schjerfbeck: Vihreät omenat ja samppanjalasi (1934). Kansallisgalleria / Ateneumin taidemuseo, kokoelma Kaunisto. Kuva: Kansallisgalleria / Hannu Pakarinen.