Helsingin Sanomat, HOK-Elanto ja KPMG jatkavat Ateneumin sponsoreina

Ateneumin taidemuseo on uusinut sponsorisopimuksensa pitkäaikaisten yhteistyökumppaneidensa, Helsingin Sanomien, HOK-Elannon ja KPMG:n kanssa. Sopimukset ovat voimassa vuodet 2016-2018. Kaikki kumppanuudet ovat pitkäaikaisia: KPMG on sponsoroinut Ateneumia vuodesta 2003, Helsingin Sanomat vuodesta 2006 ja HOK-Elanto vuodesta 2007 lähtien. Ateneum vastaa itse sponsorihankinnastaan.

Ateneumin taidemuseo ja kaikki kolme pääyhteistyökumppania kehittävät yhdessä tapoja hyödyntää ainutlaatuista yhteistyösuhdetta. Museon ja kumppanin yhteistyö koituu poikkeuksetta yleisöjen hyväksi – oli kyse sitten yrityksen sidosryhmistä, opiskelijoista tai suuresta yleisöstä. Helsingin Sanomat ja HOK-Elanto näkyvät yleisölle lukuisissa vuoden varrella järjestettävissä tapahtumissa. KPMG keskittyy puolestaan sidosryhmätoimintaan.

”Olemme iloisia siitä, että olemme voineet osaltamme mahdollistaa korkealaatuisten kotimaisten ja kansainvälisten näyttelyiden toteutumisen Suomessa. Kutsuvierasilloista ja seminaareista Ateneumissa on tullut jo perinne monille asiakkaillemme. Koemme, että olemme yhteistyössä Ateneumin kanssa luoneet sidosryhmillemme arvokkaita elämyksiä taiteen parissa, toteaa KPMG:n toimitusjohtaja Raija-Leena Hankonen.

”HOK-Elannolla on suuri ilo jatkaa pitkäaikaista ja hedelmällistä yhteistyötä uudella sopimuskaudella. Tuomme näyttelyjen teeman mukaan vaihtuvien suosittujen taidemenujen sekä asiakasomistajapäivien lisäksi varmasti myös jotain aivan uutta asiakasomistajiemme iloksi yhdessä Ateneumin kanssa”, kertoo HOK-Elannon aluejohtaja Tuomas Ahola.

”Yhteistyömme on kestänyt pitkään, se ollut antoisaa ja lukijamme arvostavat sitä. Näin ollen sopimuksen jatkaminen oli luontevaa. HS pitää tärkeänä, että maamme kulttuuritarjonta on monimuotoista ja elinvoimaista. Pyrimme tällä sopimuskaudella kehittämään yhteistyömuotoja, jotka kannustavat erityisesti perheitä, koululaisia sekä nuoria aikuisia tutustumaan taiteeseen ja sitä kautta kuvallisen ilmaisun maailmaan”, kertoo Helsingin Sanomien liiketoimintajohtaja Petteri Putkiranta.

Ateneumin taidemuseo haluaa olla kulttuurisponsoroinnin ykköskohde

Kulttuurin osuudessa sponsorointimarkkinasta on paljon kasvupotentiaalia. Sponsorointibarometrin 2015 mukaan urheilun osuus sponsorointieuroista on Suomessa 62 prosenttia, kun kulttuuriin kohdennetaan noin kymmenen prosenttia. Pitkäaikaiset yritysyhteistyösopimukset ovat harvinaisia.

”Ateneumin taidemuseo haluaa olla kulttuurisponsoroinnin ykköskohde. Toiminta on laajaa: kotimaassa ja kansainvälisesti järjestetyt näyttelyt saavuttavat yhteenlaskettuna reippaasti yli puoli miljoonaa taiteen ystävää. Yksinomaan Ateneum-rakennuksessa on vuositasolla ohjelmistosta riippuen 300 000 – 400 000 kävijää. Yritysyhteistyön ansiosta pääsemme toteuttamaan hankkeemme isommin, näkyvämmin ja kunnianhimoisemmin”, sanoo Ateneumin museonjohtaja Susanna Pettersson.

Ateneumissa ovat tällä hetkellä esillä Suomen taiteen tarina-, Auguste Rodin- ja Japanomania pohjoismaisessa taiteessa 1875-1918 -näyttelyt, joista Auguste Rodin jatkuu 8. toukokuuta ja Japanomania 15. toukokuuta asti. Amerikkalaisen taidemaalari Alice Neelin näyttely avautuu 10. kesäkuuta ja italialaisen Amedeo Modiglianin näyttely 28. lokakuuta. Museon vuoden 2016 kävijätavoite on 350 000 kävijää, joista 26. huhtikuuta mennessä museossa oli vieraillut jo yli 178 000 kävijää.