Ateneumin ja Sitran minikiertueella twiitataan tulevaisuuteen suomalaisten taidekuvien äärellä

Kansallisgalleria/Ateneumin taidemuseo ja tulevaisuustalo Sitra suuntaavat Rovaniemelle, Ouluun ja Kuopioon 30. maaliskuuta alkaen. Millaiset kuvat meitä yhdistävät tai erottavat? Löytyykö ikonisista taidekuvista suomalaisuuden ydin – kenen ja millainen? Ja minkälaisia viestejä itse viserrämme tuleville sukupolville? Näistä teemoista keskustellaan työpajan ja iltatilaisuuden sisältävissä tapahtumissa Twiittejä tulevaisuuteen – maamme kuvia ja arvoja metsästämässä. Kiertue on osa Suomen taiteen tarina – Ateneumin kiertävä kokoelma -näyttelyn oheisohjelmaa.

Ateneum ja Sitra toteuttavat yhteistyössä paikallisten taidemuseoiden kanssa kaksiosaisen tapahtuman, joka sisältää nuorten ja seniori-ikäisten työpajan sekä yleisölle avoimen talk show -henkisen iltatilaisuuden. Tapahtumissa pysähdytään yhteisten ja erilaisten arvojen äärelle, jaetaan kokemuksia ja luodataan tulevaisuusnäkymiä. Ajattomien arvokysymysten rinnalla paneudutaan paikallisesti akuutteihin aiheisiin. Ponnahduslautana keskustelulle toimivat Ateneumin taidemuseon kokoelmateoksien yleisinhimilliset teemat ja niiden herättämät tunnot menneestä, nykyisyydestä ja tulevasta.

Vuosi 2017 on Suomen satavuotisjuhlavuosi. Myös 50 vuoden ikään ehtinyt tulevaisuustalo Sitra viettää juhlavuottaan – työn ja yhteistyön merkeissä, sillä tulevaisuus ei vain tapahdu, se tehdään, ja kaikkien rooli on tärkeä. Kansallisgalleriaa/Ateneumin taidemuseota ja Sitraa toimijoina yhdistää usko sukupolvien välisen aikajatkumon merkityksellisyyteen, kulttuurin yhteiskunnalliseen vaikuttavuuteen ja jatkuvaan oppimiseen.

Tapahtumasarja alkaa Rovaniemeltä 30. maaliskuuta, jonka jälkeen vuorossa ovat Oulu ja Kuopio. Työpajoihin osallistujat kutsutaan, ja iltatilaisuuteen on vapaa pääsy. Suomen taiteen tarina – Ateneumin kiertävä kokoelma -näyttely on esillä Rovaniemen taidemuseossa 23.4.2017 asti.

Keskustelutilaisuus pidetään torstaina 30.3.2017 klo 18.00–19.30 Rovaniemen taidemuseossa (Lapinkävijäntie 4). Panelisteina ovat toimittaja ja kirjailija Roman Schatz, toimittaja Tapani Ruokanen ja muusikko Jonna Tervomaa.

Yhteistyössä: Kansallisgalleria/Ateneumin taidemuseo, Sitra ja Rovaniemen taidemuseo.