Kuva: Kansallisgalleria / Iisa Smeds

Ateneum Guide tekee näyttelykoke­muksesta antoisamman

Äänioppaamme Ateneum Guiden tarinat rikastavat kokemustasi Ajan kysymys -näyttelyn teosten parissa. Sen avulla voit syventyä valitsemiisi teoksiin samalla, kun liikut näyttelyssä omassa tahdissasi.

Tarjoamme keväästä 2023 alkaen syventävän kokemuksen itsenäiselle museokävijälle. Äänioppaan avulla saat lisätietoa Ajan kysymys -kokoelmanäyttelyn avainteoksista ja pääset uppoutumaan niihin rauhallisella tavalla itsellesi mieluisaan tahtiin.

Inspiroivat sisällöt

Olemme valinneet äänioppaaseen 23 näyttelyn teosta, joista kustakin voit kuunnella noin kahden minuutin pituisen esittelyn. Voit halutessasi myös lukea esittelyn puhelimen ruudulta. Ääniopastuksella asiantunteva opas taustoittaa teoksen syntyä, kertoo kiinnostavia faktoja ja esittää myös tarkentavia kysymyksiä, joiden pohtiminen auttaa saamaan teoksesta tai teemasta enemmän irti.

Voit liikkua näyttelyssä omassa tahdissasi ja pitää taukoja niin halutessasi. Pääset aina palaamaan kiinnostaviin teoksiin ja jatkamaan opastusta uudestaan.  

Näin käytät ääniopasta näyttelyssä

Otathan näyttelyyn oman mobiililaitteesi mukaan. Suosittelemme omien kuulokkeiden käyttöä, mutta tarvittaessa voit kuunnella opastuksia myös ilman kuulokkeita maltillisella äänenvoimakkuudella. Kirjoita puhelimesi verkkoselaimen osoitekenttään Ateneum.guide ja pääset kuuntelemaan kaikkia näyttelyn ääniopastuksia. Näyttelyssä liikkuessasi näet äänioppaan teosten kohdalla Ateneum Guiden symbolin. Näiden yhteydessä teoskyltissä esitetään aina QR-koodi ja teosnumero, joista kumman tahansa avulla pääset suoraan teosesittelyn pariin.

Lisätietoa

Mikäli äänioppaan käyttö askarruttaa tai kokemuksessa ilmenee ongelmia, voit aina lähestyä museomme henkilökuntaa, joka auttaa sinua mielellään. Palautetta äänioppaan käytöstä voit antaa myös palautelomakkeella.

Siirry äänioppaaseen


Ateneum Guiden teostekstit:

Anu Utriainen, Timo Huusko, Satu Itkonen, Anne-Maria Pennonen, Mariia Niskavaara, Hanne Selkokari ja Anja Olavinen

Ateneum Guide, lukijat:

Anna Brear ja Johan Brear

Kehitys:

Wunderdog Oy