Twiittejä tulevaisuuteen -tilaisuus Oulussa osana Ateneumin näyttelyä

Kansallisgalleria/Ateneumin taidemuseo ja tulevaisuustalo Sitra järjestävät Twiittejä tulevaisuuteen -tilaisuuden Oulussa Tiedekeskus Tietomaassa perjantaina 8. syyskuuta 2017. Oulun tilaisuuden teemana on Taidetta, tunteita, teknologiaa. Iltatilaisuuden keskusteluun osallistuvat muusikko ja kirjailija Kauko Röyhkä, kansanedustaja Hanna Sarkkinen sekä toimitusjohtaja ja tunneluennoitsija Camilla Tuominen. Tilaisuus on osa Oulun taidemuseossa esillä olevan Suomen taiteen tarina – Ateneumin kiertävä kokoelma -näyttelyn ohjelmaa.

Ateneumin ja Sitran järjestämässä tilaisuudessa keskustellaan suomalaisista taidekuvista

Ateneum ja Sitra metsästävät yhteisiä arvoja kaikkiaan kolmella paikkakunnalla vuoden 2017 aikana. Tilaisuuksissa keskustellaan Suomen tulevaisuudesta Ateneumin historiallisten taidekuvien avulla. Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuonna on tilaisuus pysähtyä pohtimaan, millaiset kuvat yhdistävät tai erottavat suomalaisia? Minkälaisia viestejä kerromme itse tuleville sukupolville? Ponnahduslautana keskustelulle toimivat Ateneumin taidemuseon kokoelmiin kuuluvien teosten teemat ja niiden herättämät tunnot menneestä, nykyisyydestä ja tulevasta. Myös tulevaisuustalo Sitra täyttää tänä vuonna 50 vuotta.

Tilaisuus sisältää nuorille ja senioreille suunnatun työpajan sekä kaikille avoimen keskustelutilaisuuden klo 17–18.30. Työpajoihin osallistujat kutsutaan erikseen. Iltatilaisuuteen on vapaa pääsy. Osallistu keskusteluun hashtagilla #tulevaisuuskuvia.

Suomen taiteen tarina – Ateneumin kiertävä kokoelma -näyttely on esillä Oulun taidemuseossa 17. syyskuuta asti. Ateneumin taidemuseon kokoelmasta koottu näyttely on osa Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden ohjelmaa. Ennen Oulua näyttely on nähty Rovaniemen taidemuseossa ja Oulun jälkeen se jatkaa Kuopion taidemuseoon. Kuopion taidemuseon Twiittejä tulevaisuuteen -tilaisuus pidetään keskiviikkona 29. marraskuuta 2017.

Twiittejä tulevaisuuteen – taidetta, tunteita, teknologiaa
Keskustelutilaisuus klo 17–18.30
Tiedekeskus Tietomaa, Nahkatehtaankatu 6, Oulu
Keskustelemassa muusikko ja kirjailija Kauko Röyhkä, kansanedustaja Hanna Sarkkinen sekä toimitusjohtaja ja tunneluennoitsija Camilla Tuominen.
Vapaa pääsy!

Lisätietoja tapahtumasta
Oulun taidemuseo
Ateneumin taidemuseo

Tilaa Ateneumin blogit

Lisää alla olevaan laatikkoon sähköpostiosoitteesi ja saat Ateneumin kuukausittaisen Kuukauden vieraan ja Museonjohtajan blogin suoraan sähköpostiisi.

Aukioloajat

ti, pe 10–18
ke, to 10–20
la, su 10–17
ma suljettu

Lipunmyynti päättyy puoli tuntia ennen museon sulkemisaikaa.

POIKKEAVAT AUKIOLOAJAT

Pääsymaksut

Normaali pääsymaksu 15 €
Alennettu pääsymaksu 13 €
Alle 18-vuotiaat maksutta
S-Etukortilla 14 €

Lipunmyynti päättyy puoli tuntia ennen museon sulkemisaikaa.

Alennukset ja maksutavat
Yhteystiedot

Kaivokatu 2, 00100 Helsinki ainfo@ateneum.fi 0294 500 401

Saavutettavuus

Liikkumisesteetön sisäänkäynti museoon Ateneuminkujalta.

Lue lisää saavutettavuudesta
Opasvaraukset

(ma-pe 9-15) 0294 500 500

Opastustiedustelu
Museokauppa

Ateneumin museokauppa sijaitsee sisäpihalla ja palvelee museon aukioloaikoina.
Kaupan puhelinnumero 0294 500 434.

Kansallisgallerian verkkokauppa
ATENEUM BISTRO

Ateneum Bistro tarjoaa klassista suomalaista bistroruokaa modernilla twistillä. Lounasta on tarjolla tiistaista perjantaihin klo 11-14. Lisäksi tarjolla on kahvilatuotteita.

Lisää Ateneum Bistrosta