Alennukset ja maksutavat

Pääsymaksut 2020

Normaali pääsymaksu 17 €
Alennettu pääsymaksu 15 €
Alle 18-vuotiaat maksutta

Pääsymaksut 2021

1.1.–18.3. Normaali pääsymaksu 17 €, alennettu 15 €
19.3.–29.8. Normaali pääsymaksu 19 €, alennettu 17 € (Ilja Repin -näyttely)
30.8.–31.12. Normaali pääsymaksu 18 €, alennettu 16 €
Alle 18-vuotiaat maksutta

Yhteisliput Kansallisgallerian museoihin

Ateneum & Kiasma – normaali 27 €, alennusryhmät 23 €. Lippu on voimassa 48 tuntia ensimmäisessä kohteessa vierailusta.
Ateneum, Kiasma & Sinebrychoffin taidemuseo – normaali 34 €, alennusryhmät 32 €. Lippu on voimassa 72 tuntia ensimmäisessä kohteessa vierailusta.

Voit ostaa pääsylippusi ennakkoon Museoshop.fi-verkkokaupastamme. Museoon tullessa riittää, kun näytät kassalla kuitin QR-koodia.

Alennukset

Alennettu pääsymaksu koskee opiskelijoita, eläkeläisiä, siviilipalvelus- ja varusmiehiä/-naisia, opettajia, kuvataiteilijoita ja työttömiä sekä vähintään kymmenen hengen ryhmiä. Ryhmähinta on voimassa, mikäli koko ryhmä maksetaan yhdellä kertaa.

Ateneumissa käy Museokortti. Hinta 69 € / vuosi, voimassaolevan kortin uusiminen 64 € / vuosi. Osta museokorttisi Ateneumista!

Vapaa pääsy näyttelyihin myös Ateneumin ystävien jäsenkortilla (48 € / vuosi). Liity Ateneumin ystäväksi

Maksuton sisäänpääsy koskee sota- ja rintamaveteraaneja, lottia, sotainvalideja, terapiaryhmiä, avustajia ja ICOM-kortin haltijoita sekä Ateneumin ystävät ry:n jäseniä. Maksuton sisäänpääsy myös Helsinki Card-, CIMAM- ja Kaikukortilla.

Ilmaispäivät

Ateneumissa on yksi ilmaispäivä kunkin vaihtuvan näyttelyn aikana. Ilmaispäivät on valitettavasti peruttu koronavirustilanteen vuoksi toistaiseksi.

LAHJAKORTTI

Osta Kansallisgallerian museoiden yhteinen lahjakortti lipunmyynnistä tai museokaupasta! Lahjakortti käy maksuvälineenä Ateneumin, Kiasman ja Sinebrychoffin taidemuseon museokaupoissa sekä palvelupisteissä.

Lahjakortti on voimassa 12 kk ostopäivästä. Lahjakortilla voi maksaa muun muassa pääsylippuja, opastuksia, taidepajoja ja museokaupan tuotteita. Lahjakortti ei käy museoiden ravintoloissa eikä verkkokaupoissa.

Maksutavat

Ateneumissa voi maksaa käteisellä ja pankki-/luottokortilla (Visa, Visa Electron, Mastercard, Mastercard Maestro, American Express, Diners Club). Lisäksi sisäänpääsylipun voi maksaa Smartumin, Edenredin, ePassin ja Eazybreakin erilaisilla kulttuurimaksutavoilla. Huom! Emme suosittele käteisen käyttöä maksuvälineenä toistaiseksi koronaviruksen leviämisen estämiseksi.

Ateneumin taidemuseo on Vammaiskorttikohde, lue lisää

Opettajat

Alennettu pääsymaksu koskee opettajia (esitä OAJ:n, KOL:n tai muu vastaava opettajakortti kassalla).

Peruskoulujen ja lukioiden sekä taidealan opettajille on tarjolla vuosikortti (28 €), jolla pääsee rajoituksetta tutustumaan Suomen Kansallisgallerian kolmen museon: Ateneumin taidemuseon, Nykytaiteen museo Kiasman sekä Sinebrychoffin taidemuseon tarjontaan. Esitä OAJ:n, KOL:n tai muu vastaava opettajakortti kassalla. Oppilasryhmän kanssa opettajan käynti museossa on maksuton.

Lisätietoa opettajille löytyy Kouluille-sivulta

Kuvataiteilijat ja kuvataideopiskelijat

Taiteilijajärjestöjen jäsenille ja kuvataidealojen opiskelijoille on tarjolla vuosikortti (15 €), jolla pääsee rajoituksetta tutustumaan Suomen Kansallisgallerian kolmen museon: Ateneumin taidemuseon, Nykytaiteen museo Kiasman sekä Sinebrychoffin taidemuseon tarjontaan. Esitä taiteilijaliiton jäsenkortti tai opiskelualan todistava opiskelijakortti kassalla.

Kuva: Kansallisgalleria / Hannu Pakarinen