Wihuri-päivä – vapaa pääsy

Wihuri-päivän aikana Wihurin rahasto tarjoaa jokaiselle kävijälle maksuttoman sisäänpääsyn Ateneumin, Kiasman ja Sinebrychoffin taidemuseon kaikkiin näyttelyihin.

Aukioloajat ke 24.10:
Ateneumin taidemuseo klo 10–20
Nykytaiteen museo Kiasma klo 10–20.30
Sinebrychoffin taidemuseo klo 11–20

Rahasto toivottaa jokaisen tervetulleeksi museoon Wihuri-päivänä! 

Jenny ja Antti Wihurin rahasto on riippumaton yleishyödyllinen suomalainen säätiö. Rahastolla uskomme, että korkealaatuinen tiede, taide ja yhteiskunnallinen toiminta ovat hyvinvoivan maan rakennuspalikoita. Siksi tuemme vuosittain apurahoin satoja hankkeita ja niiden intohimoisia toteuttajia. Apurahamme kattavat monipuolisesti kaikkea kokeellisista taideperformansseista nuorisotyöhön ja väitöskirjoista yrittäjyyskasvatukseen.

Meillä on myös pitkä historia kuvataiteen tukijana, ja vuonna 2016 rahasto teki Kansallisgallerialle miljoonalahjoituksen. Wihuri-päivällä haluamme madaltaa kynnystä kurkistaa museoon. Mielestämme taiteen ei tarvitse olla pelottavaa tai ryppyotsaista. Museoon voi tulla Wihuri-päivänä vaikka mietiskelemään, rakastumaan, vihastumaan, tylsistymään, lukemaan, ihailemaan arkkitehtuuria tai katsomaan Suomen taideaarteita.”

Kuva Ateneumista: Kansallisgalleria / Johanna Eiramo