Ilmaispäivä nuorille ja opiskelijoille

TAIDETTA MEILLE! NUORTEN JA OPISKELIJOIDEN ILMAISPÄIVÄ
Klo 10–20

Tutustu näyttelyihin Kohtaamisia kaupungissa ja Not Vital sekä Suomen taiteen tarina -kokoelmanäyttelyyn. Sisäänpääsy ja ohjelma ovat ilmaisia opiskelijakortilla sekä alle 25-vuotiaille.

OHJELMA:

Klo 16–19
Kaupunkikassi-työpaja. Monotypia kangaskassille. Työpaja, 2 krs.

Klo 16
Opastettu kierros Kohtaamisia kaupungissa -näyttelyyn englanniksi. Kierros on ilmainen, mutta paikka opastukselle on varattava etukäteen Ateneumin verkkokaupastaLoppuunvarattu.

Klo 17
Queer-kierros: Vinoja kohtaamisia kaupungissa. Loppuunvarattu.

1910-1980 -lukujen kaupunkielämä sai aikaan suuria muutoksia, vapautumista ja uudenlaista moniäänisyyttä yhteiskunnassa ja arjessa. Queer-kierroksella tutkimme identiteetin, sukupuolien ja seksuaalisuuksien moninaisuutta ja esitystapoja sekä katsetta, valtaa ja halua Kohtaamisia kaupungissa -näyttelyn esimerkkiteosten kautta.

Kierros on ilmainen, mutta paikka opastukselle on varattava etukäteen Ateneumin verkkokaupasta. Näyttelysaleissa tapahtuvan kierroksen kesto on noin tunti. Lähtö pohjakerroksen sisäpihalta.

Samana päivänä myös Ateneum Live -paneelikeskustelu suomen, ruotsin ja saamen kielten tulevaisuudesta klo 18.

Kuva: Olli Lyytikäinen: Nainen ja sateenkaari, 1974. Kansallisgalleria / Ateneumin taidemuseo. Kuva: Kansallisgalleria / Petri Virtanen