Taidepajat aikuisille

Ateneumin työpajassa järjestetään näyttelyiden aiheisiin syventyviä yhden illan taidepajoja. Pajojen kieli on suomi.

Kurssin hinta sisältää pääsymaksun museoon, ohjauksen, materiaalit sekä kahvi- ja teetarjoilun. Alennuslippuun ovat oikeutettuja Ateneumin ystävät ry:n jäsenet, ICOM-, lehdistö- ja A-kortin sekä Museokortin haltijat. Alennuslipun haltijan on varauduttava todistamaan alennuskelpoisuutensa kassalla tai neuvonnassa pääsymaksutarran noutamisen yhteydessä.

Katso myös: Kuvataiteilija Vappu Rossin piirustusillat

Maailmalta löysin itseni – Helene Schjerfbeck

22.11.2019–26.1.2020

Katso myös kuvataiteilija Vappu Rossin piirustusillat

Malli valossa – maalausta ja piirustusta

La 11.1.2020 klo 14.00–16.30, työpaja, 2.5 krs – Loppuunmyyty

Työpajan aluksi tutustutaan Helene Schjerfbeckin maalauksiin ja erityisesti hänen tapaansa kuvata valoa. Kurssilla piirretään ja maalataan omakuvaa. Työskentelyssä lähdetään liikkeelle tummasta pohjasta, jolle aletaan eri tavoin tuoda valoa. Materiaalia lisäämällä ja poistamalla kokeillaan, kuinka valon ja muodon vaikutelma saadaan aikaiseksi. Kurssi sopii sekä vasta-alkajille että edistyneemmille piirtäjille ja maalareille. Ohjaajana kuvataiteilija ja kuvataidekasvattaja, TaM Elina Katara. Max. 15 aikuista.

Asetelman lumoissa – pastellimaalaus

Ke 15.1.2020 klo 17–19.30, työpaja, 2.5 krs – Loppuunmyyty
Ke 22.1.2020 klo 17-19.30, työpaja, 2.5 krs

Työpajassa tutustutaan pastelliliitujen käyttöön ja asetelmamaalauksen tekoon. Työskentelyn lähtökohtana on Helene Schjerfbeckin näyttely, jossa tutustumme muun muassa taiteilijan hedelmiä ja kukkia kuvaaviin asetelmiin. Työpajassa toteutetaan oma teos kuivapastellitekniikalla. Taidepaja sisältää lyhyen vierailun näyttelyyn. Ohjaajana kuvataidekasvattaja, TaM Heidi Mikkola. Max. 15 aikuista.

Osta lippu Ateneumin verkkokaupasta

 

Suomen taiteen tarina -kokoelmanäyttely

ELÄVÄ VEISTOS, ELÄVÄ VIIVA! – croquis-piirustuspaja

To 31.10.2019 KLO 17–19.30, työpaja, 2.5 krs

Croquis on lyhyessä ajassa toteutettu, elävästä mallista piirretty kokovartalokuva. Ateneumin taidepajassa mallia piirretään rennolla otteella ja vaihtelevin metodein, huumoria unohtamatta. Kurssi sisältää lyhyen opastuksen Suomen taiteen tarina -näyttelyyn, jossa tutustumme erityisesti esillä oleviin veistoksiin. Pajassa mallipiirustuksen lähtökohtana ovat veistosten innoittamat asennot. Vetäjänä kuvataiteilija ja taidepedagogi, KuM Vappu Rossi. Mallina ammattitanssija Ingrid André. Max. 15 aikuista.

Osta lippu Ateneumin verkkokaupasta

YHDESSÄ LAPSEN KANSSA – maalauspaja

Ti 15.10.2019 klo 13–15 (syyslomaviikko)
La 11.1.2020 klo 11–13

Työpaja, 2.5 krs

Tervetuloa Ateneumiin lapsen kanssa! Taidepajassa lapsi ja aikuinen työskentelevät yhdessä pajaoppaan ohjauksessa. Taidepaja sisältää myös opastetun kierroksen Suomen taiteen tarina -kokoelmanäyttelyyn.

Tutustumme kokoelmanäyttelyn aarteisiin ja valmistamme Ihmisen kuva -muotokuvat työpajassa. Pohdimme yhdessä, miten ihmistä on kuvattu eri aikoina. Miten tunnetta voi ilmaista väreillä tai mitä asento kertoo ihmisestä? Perehdymme maalaustekniikoihin sekä värien käyttöön. Taidepaja sopii myös aloittelijoille.

Suositellaan viisivuotiaille ja sitä vanhemmille lapsille (max. kaksi lasta per aikuinen). Max. 16 osallistujaa. Ohjaajana toimii kuvataidekasvattaja, TaM Heidi Mikkola.

Osta lippu Ateneumin verkkokaupasta

 

Kuva: Kansallisgalleria / Jenni Nurminen