Taidepaja: Inspiroidu Magnus Enckellin tekniikoista

 

Taidepajojen sarjassa inspiroidutaan taidemaalari Magnus Enckellin käyttämistä monenlaisista tekniikoista. 

Väriä väriä – veitsellä maalaten | Mitä on temperamaalaus? | Hehkuvat värit – pastellimaalaus | Jos olisin maisema – tussimaalaus

Huolehdimme osallistujien turvallisuudesta sekä kiinnitämme hygieniaan ja siisteyteen erityistä huomiota. Tämän vuoksi pajoihin on myynnissä vain 10 paikkaa. Lue ohjeemme turvalliseen museovierailuun

Kaikki tarvittavat materiaalit sisältyvät hintaan. Taidepaja sisältää lyhyen opastuksen näyttelyyn. Max. 10 aikuista. Työpajassa, 2.5 krs.

Tarkista lippusi oston yhteydessä huolellisesti. Maksettuja lippuja ei vaihdeta eikä lunasteta takaisin. Lippu ei ole henkilökohtainen – esteen tullessa sen voi luovuttaa eteenpäin.

Pajan hinta 39/29 € sisältää pääsymaksun museoon, ohjauksen ja materiaalit. Alennushintaisen lipun voivat ostaa Ateneumin ystävät ry:n jäsenet, ICOM-, lehdistö- ja A-kortin sekä Museokortin haltijat. Alennuslipun haltijan on varauduttava todistamaan alennuskelpoisuutensa kassalla tai neuvonnassa pääsymaksutarran noutamisen yhteydessä.

Väriä väriä – veitsellä maalaten

Taidepaja: Väriä väriä – veitsellä maalaten. Kuva: Kansallisgalleria / Jenni Nurminen

Ke 4.11.2020 klo 17–19.30 (loppuunmyyty)
Inspiroidu Magnus Enckellin uusimpressionistisesta värikylläisyydestä ja tee omakuva. Maalaamme teoksen öljyvärien sijaan nopeammin kuivuvin akryylivärein karkealle paperille palettiveistä käyttäen. Taidepaja sisältää lyhyen opastuksen näyttelyyn. Max. 10 aikuista.

Pajan hinta 39/29 € sisältää pääsymaksun museoon, ohjauksen, materiaalit sekä kahvi- ja teetarjoilun.

Osta lippu

Mitä on temperamaalaus?

Taidepaja: Mitä on temperamaalaus? Kuva: Kansallisgalleria / Jenni Nurminen

To 12.11.2020 klo 17–19.30 (loppuunmyyty)
Mitä on tempera? Taidepajassa perehdytään Magnus Enckellin maalauksiin ja erityisesti temperatekniikkaan. Kananmunaemulsion ja väripigmenttien avulla sekoitetaan omat värit, joilla toteutetaan pieni teos maalauspohjalle. Taidepaja sisältää lyhyen opastuksen näyttelyyn. Max. 10 aikuista. 

Pajan hinta 39/29 € sisältää pääsymaksun museoon, ohjauksen, materiaalit sekä kahvi- ja teetarjoilun.

Osta lippu

Hehkuvat värit – pastellimaalaus

Taidepaja: Hehkuvat värit -pastellimaalaus. Kuva: Kansallisgalleria / Jenni Nurminen

Ke 18.11.2020 klo 17–19.30 (loppuunmyyty)
Ke 13.1.2021 klo 17–19.30
La 16.1.2021 klo 10.30–13
Inspiroidu Magnus Enckellin värimaailmasta! Taidepajassa luodaan oma asetelma pastellitekniikalla ja virikkeenä käytetään näyttelyn maalauksia. Pehmeät pastelliliidut koostuvat lähes kokonaan irtonaisesta väripigmentistä. Pajassa piirretään liiduilla värillisille papereille, jolloin piirustusjälki on maalauksellista ja hehkuvaa. Taidepaja sisältää lyhyen opastuksen näyttelyyn. Max. 10 aikuista.

Pajan hinta 39/29 € sisältää pääsymaksun museoon, ohjauksen, materiaalit sekä kahvi- ja teetarjoilun.

Osta lippu

Jos olisin maisema – tussimaalaus 

Taidepaja: Jos olisin maisema – tussimaalaus. Kuva: Kansallisgalleria / Jenni Nurminen

To 26.11.2020 klo 17–19.30 (loppuunmyyty)
Taidepajassa tutustumme Enckellin symbolistiseen maailmaan ja unenomaisiin maisemiin. Tussimaalaus- ja piirustustyöpajassa tasapainoillaan hallitsemattoman ja hallitun välillä. Nestemäinen tussi yllättää, kun sillä maalataan kostealle pinnalle, jolloin se leviää paperilla omavaltaisesti. Aiheena on symbolinen omakuvamaisema. Taidepaja sisältää lyhyen opastuksen näyttelyyn. Max. 10 aikuista.

Pajan hinta 39/29 € sisältää pääsymaksun museoon, ohjauksen, materiaalit sekä kahvi- ja teetarjoilun.

Osta lippu

 

Kuvat: Kansallisgalleria / Jenni Nurminen