Syysloma Ateneumissa – Taiteen kanssa et ole yksin

 

Kaipaatko mukavaa tekemistä syyslomaviikolle? Ateneumin taidemuseo ja Apu Juniori kutsuvat kaikki alakoululaiset perheineen taiteen pariin. Ohjelmassa on lapsille tarkoitettuja Tiesitkö?-luentoja sekä Aikamatkalla-näyttelyintroja. Keskusteluopas on valmiina juttelemaan taiteesta museovieraiden kanssa. Ohjelma sisältyy museolipun hintaan – pääsy myös museokortilla tai Ateneumin ystävien jäsenkortilla. Vapaa pääsy alle 18-vuotiaille!

Tapahtuman turvallisuus varmistetaan osallistujamääriä rajoittamalla. Paikat täytetään saapumisjärjestyksessä. Lue ohjeemme turvalliseen museovierailuun

Lue vinkit vierailuun lapsen kanssa

Ohjelma

Ti–pe 13.–16.10.2020 klo 12–15
Keskusteluopas Haavoittunut enkeli -teoksen luona
Jää hetkeksi juttelemaan Haavoittuneesta enkelistä teoksen hyvin tuntevan oppaan kanssa. Voitte vaikka jutella maalauksen herättämistä ajatuksista. Voit myös pyytää opasta kertomaan teoksesta jotain, mitä et ole ehkä ennen tiennyt.

Paikka: Suomen taiteen tarina -kokoelmanäyttely, Klassikot-sali

Ti 13.10.2020 klo 12 ja 13
Pe 16.10.2020 klo 12 ja 13
Aikamatkalla-näyttelyintro Suomen taiteen tarinaan
Tervetuloa aikamatkalle taiteen maailmaan! Lapsille suunnattu näyttelyintro avaa kiehtovia näkymiä taiteeseen ja tutustuttaa Suomen taiteen tarina -kokoelmanäyttelyyn. Ateneumin oppaan johdolla siirrytään teosten matkassa maalta kaupunkiin ja koetaan samalla aikamatka läpi taiteen vuosikymmenien.

Paikka: Ateneum-sali
Kesto: 20 min
Osallistujamäärä: 60 hlö

Tiesitkö?-luennot

Näillä luennoilla taiteen asiantuntijat kertovat innostavasti omasta erityisalastaan. Luennoille ovat tervetulleita kaikki alakouluikäiset lapset. Tällä kertaa luennot on tarkoitettu syyslomaviikon vip-vieraille eli lapsille ilman aikuisia. 

Paikka: Ateneum-sali
Kesto: 45 min
Osallistujamäärä: 60 hlö

Ke 14.10.2020 klo 13 ja 15
Tiesitkö?-luento: Taiteilijan selfie
Tiesitkö, että kuvataiteilijat ovat tehneet kuvia itsestään kautta vuosisatojen? Mitä he ovat halunneet kertoa elämästään, ammatistaan tai mielenliikkeistään? Luennolla tutustutaan Ateneumin taidemuseon taiteilijoiden omakuviin yhdessä kuvataiteilija ja Helsingin yliopiston piirustusmestari Vappu Rossin kanssa.

To 15.10.2020 klo 13 ja 15
Tiesitkö?-luento: Konservaattori on taiteen salapoliisi
Mistä tietää, onko teos aito? Entä mitä tehdä, kun teos voi huonosti? Näihin ja moneen muuhun kysymykseen osaa vastata Ateneumin taidemuseon johtava konservaattori Kirsi Hiltunen. 

Ateneum Bistrossa herkkuja syyslomalaisille 

La 10. – su 18.10.2020
Syyslomaviikon valikoimassa on hattaraa hattarakoneesta, jäätelötuutteja ja -puikkoja sekä pannukakkua hillon ja kermavaahdon kera. Myös viikon lounaslista suunnitellaan koko perheen makunystyröitä ajatellen.

Museokaupasta

Kaikki pelit –20 %
Ateneumin museokaupasta kaikki pelit –20 % lauantaista 10.10. sunnuntaihin 18.10.2020 asti.

Hyödynnä alennuskoodi verkkokauppaan
Koodilla APUJUNIORI saat 20 % alennuksen kertaostoksesta Museoshop-verkkokaupassa 30.11.2020 asti. Alennus ei koske lipputuotteita.
Siirry Museoshop-verkkokauppaan

 

Kuva: Kansallisgalleria / Pirje Mykkänen