Stilla skönhet, temadag

 

Lö 14.9 kl. 11.00–15.30

Välkommen till en temadag som ger djupare insikter i temana på utställningen Stilla skönhet. Lyssna på föreläsningar i Ateneumsalen, låt händerna sjunka in i lera i verkstaden och delta i en mindfulness-guidning av utställningen. Moderator för föreläsningarna i Ateneumsalen är utställningens kurator Anne-Maria Pennanen. Med museets inträdesbiljett, museikort eller Ateneums vänners medlemskort. Till drejningsvisningen på innergården är inträdet fritt.

PROGRAM

I verkstaden på våning 2,5
Kl. 11–14 Föränderlig lera – kollektiv skulptur. Läs mera om våra nonstop-verkstäder

I Ateneumsalen kl. 11–14, första våningen
Språk: finska
Kl. 11.00 Tervetuloa ja johdanto päivään. (Välkomstord och introduktion). Utställningens kurator, amanuens Anne-Marie Pennonen.
Kl. 11.30 Japonismin vaikutus keramiikkataiteen opetukseen Ateneumissa. (Japonismens influenser på undervisningen i keramikkonst på Ateneum). Keramikkonstens professor emeritus Tapio Yli-Viikari, Aalto-universitetet, Högskolan för konst, design och arkitektur.
Kl. 12.00 Kiinan taide ja mindfulness. (Kinesisk konst och mindfulness). Sinolog, författaren Pertti Seppälä.
12.30 Paus
Kl. 13.00 Aloittelijan mielellä, kauneuden polulla. (Med nybörjarnyfikenhet, på skönhetens stig). Författaren, FD Minna Eväsoja, kunnig i japansk estetik.
Kl. 13.40 Sammanfattning och diskussion
Kl. 14.00 Temadagen avslutas

På innergården, bottenvåningen
Kl. 12.00–15.00 Demonstration i drejning. Keramiker Salla Luhtasela. Fritt inträde.

Stilla skönhet, utställningen på 3 våningen
Kl. 14.30–15.30 En djuplopande guidning i Mindfulness-anda i utställningen Stilla skönhet, besökarna uppmanas till att fördjupa sig i att se på konst. Språk: finska.

Bild: Finland Nationalgalleri / Hannu Pakarinen