Slow Art Day 2018

klo 10–17

Kansainvälinen taiteen hitaan katsomisen päivä. Tule mukaan rauhoittumaan taiteen äärellä – taiteella on aina aikaa. Pääsy museolipun hinnalla tai museokortilla.

Klo 10–17
Ota aikaa: Ateneum on valinnut Suomen taiteen tarina -näyttelystä viisi teosta, joiden äärellä on istuimia rauhallista tarkastelua varten. Katso valitsemaasi teosta 5–10 minuutin ajan hitaasti ja hiljaisuudessa.

Klo 11–13
Koe moniaistisesti: Virtaava kannel, Suomen taiteen tarina -näyttely, sali 15. Katsele taideteoksia kansanmusiikin tohtori Arja Kastisen kannelimprovisaation seurassa klo 11–13.
Arja Kastinen on Sibelius-Akatemian kansanmusiikin osaston historian ensimmäinen tohtori vuodelta 2000. Tutkinnon taustainnoittajana oli vuosisatoja vanha karjalainen kanteleensoittoperinne, jonka keskeisinä elementteinä aina 1900-luvulle asti oli luova musisointi, muuntelu ja improvisaatio. Arjan kanteleimprovisaatiot ovat kokeellisia matkoja historialliseen menneisyyteen ja luovaan nykyisyyteen, joissa erilaisia soittotekniikoita useisiin erilaisiin museokanteleiden kopioihin yhdistelemällä luodaan hitaasti muuntuva sointikenttä erilaisine sointiväreineen. Musiikki on ajatusten virtaa ilman alkua tai loppua.

Klo 12, 13 ja 14
Jaa kokemuksesi: Vapaamuotoinen keskustelu hitaan katsomisen tai virtaavan kannelmusiikin kokemuksista taiteen äärellä tasatunnein klo 12, 13 ja 14. Ateneumin työpaja, 2. kerros.

Klo 13–14
Avoin opastus Suomen taiteen tarina -näyttelyyn näyttelysaleissa. Suomeksi. Lähtö sisäpihalta.

Kuva: Magnus Enckell: Heräävä fauni, 1914. Kansallisgalleria / Ateneumin taidemuseo, kok. Hoving. Kuva: Kansallisgalleria / Janne Tuominen