Rakkaudesta Ateneumiin -ilta

ke 13.2.2019 klo 17-20 Ateneum-sali

Ateneumin ystävät ottavat varaslähdön ystävänpäivään keskustellen rakkaudesta taiteeseen ja ystävyydestä Ateneumiin. Taiteilijat ja taiteen ystävät Anna-Kaari Hakkarainen, Karoliina Hellberg, Meiju Niskala ja Heikki Orvola esittelevät omin sanoin itselleen tärkeitä teoksia Ateneumin kokoelmassa ja ohjelma huipentuu paneelikeskusteluun, jossa taiteilijat keskustelevat suhteestaan Ateneumiin, taiteilijuudesta, luovuudesta ja ystävyydestä taiteeseen yhdessä yleisön kanssa.

Illan kruunaa tutustuminen Suomen taiteen tarina -näyttelyyn sekä pienoiskonsertti näyttelysalissa. Ateneumin ystävät tarjoaa konsertin kaikille museonkävijöille.

Osallistumismaksu 35 € (sisältää ohjelman, alkumaljan, yhden arvan sekä sisäänpääsyn Ateneumiin)

Osta lippu

Anna-Kaari Hakkarainen (s. 1979) on suomalainen toimittaja ja kirjailija. Hän on julkaissut Tammen kustantamana kolme romaania: Verkko (2011), Purkaus (2014) ja Kristallipalatsi (2016).

Karoliina Hellberg (s. 1987) on Helsingissä asuva taiteilija ja kuvataiteen maisteri, joka työskentelee pääasiallisesti maalauksen ja piirroksen parissa. Hänelle myönnettiin Didrichsenin taidemuseon Pro Arte -tunnustus 2018.

Meiju Niskala (s. 1978) on suomalainen, monialainen taiteilija, kirjailija ja yhteiskunnallinen keskustelija, joka on palkittu mm. kulttuuriministerin myöntämällä Suomi-palkinnolla.

Heikki Orvola (s. 1943) on suomalainen muotoilija ja suunnittelija. Hän on suunnitellut Marimekolle kankaita, Aurora-lasiston Iittalalle ja Illusia-astiaston Arabialle yhdessä Fujiwo Ishimoton kanssa. Palkinnoista mainittakoon Pro Finlandia -mitali 1984 ja Kaj Franck -muotoilupalkinto 1998.

Kuva: Hugo Simberg: Keinutuolissa, Anni Bremer, 1908. Kansallisgalleria / Ateneumin taidemuseo, Ateneumin ystävien kokoelma. Kuva: Kansallisgalleria / Antti Karvinen