Lauantaipajat

 

Ateneumin lauantaipajoissa tutustutaan monipuolisesti eri kuvataiteen tekniikoihin. Lauantaisin järjestetään kaksi erillistä, samansisältöistä taidepajaa: paja 1 klo 11.00–12.15 sekä paja 2 klo 12.45–14.00.

Huolehdimme osallistujien turvallisuudesta sekä kiinnitämme hygieniaan ja siisteyteen erityistä huomiota. Tämän vuoksi pajoihin on vain 12 paikkaa. Ilmoittaudu taidepajaan samana päivänä museon lipunmyynnissä. 

Pajoihin ovat tervetulleita sekä aikuiset että lapset eikä aiempaa kokemusta tarvita. Aikuisille pääsy museolipun hinnalla. Vapaa pääsy alle 18-vuotiaille. Lue lisää pääsymaksuista

Pajoja suositellaan yli 5-vuotiaille. Alle 10-vuotiaiden on osallistuttava pajaan aikuisen seurassa. Pajat sisältävät ohjauksen työskentelyyn sekä tarvittavat materiaalit ja välineet. Pajan kesto on 1 t 15 min ja ne pidetään Ateneumin työpajassa, 2.5 krs.

Lue ohjeemme turvalliseen museovierailuun

Lauantaipajoja ei ole tarkoitettu ryhmille.

Lauantaipajojen teemat

klo 11–12.15 ja klo 12.45–14 – ilmoittautuminen lipunmyynnissä samana päivänä

La 5.9. Lentoon – sekatekniikkapaja
Pajassa tehdään omat teokset, joiden aiheet liittyvät ilmaan, lentämiseen ja liitelyyn. Työpajassa hyödynnetään sekatekniikkaa erilaisia materiaaleja kokeillen.

La 12.9. Eläin minussa – maalauspaja
La 19.9. Eläin minussa – maalauspaja
Pajassa tutustutaan guassi- eli peiteväritekniikkaan. Oman maalauksen teemana ovat eläimet, olennot tai fantasiahahmot.

La 26.9. Tarinatilkku – tekstiilipaja
La 3.10. Tarinatilkku – tekstiilipaja
Pajassa tutustutaan kankaan kuviointiin ja leimasinpainantaan sekä valmistetaan omat tarinalliset kangastilkut.

La 10.10. Aina aitoa – maalauspaja – huom. ylimääräinen paja klo 15-16.15
La 17.10. Aina aitoa – maalauspaja
Pajassa tutustutaan akvarelli- eli vesiväritekniikkaan ja maalataan omat postikortit, tervehdykset Ateneumista, korttipohjille.

La 24.10. Oudot olennot – rakentelupaja
La 31.10. Oudot olennot – rakentelupaja
Pajassa tutustutaan varjojen maailmaan, ja tehdään omat varjohahmot värikalvoja hyödyntäen.

La 7.11. Puutarhassa – maalauspaja
La 14.11. Puutarhassa – maalauspaja
Pajassa tutustutaan guassi- eli peiteväreihin ja palettiveitsellä maalaamiseen. Innoitusta omaan työskentelyyn haetaan kasvi- ja puutarha-aiheista.

La 21.11. Muihin maisemiin – maalauspaja
La 28.11. Muihin maisemiin – maalauspaja
Pajassa tehdään teokset pastellimaalaustekniikalla, jolla kuva tehdään liiduilla erikoispaperille. Oman maalauksen teemana voi olla maisema, lempipaikka tai mielenmaisema.

La 5.12. Jouluomena – huovutuspaja
Pajassa tutustutaan vesi- ja neulahuovutukseen ja valmistetaan pehmeä joulukoriste. Paja on osa Ateneumin Disability Day Art & Action -tapahtumapäivää. Tapahtuma juhlistaa 3. joulukuuta vietettävää kansainvälistä vammaisten päivää, joka tuo esiin eri tavoin vammaisten henkilöiden aktiivista roolia niin taiteen kentällä kuin yhteiskunnassa laajemminkin. Ateneumin taidemuseo osallistuu festivaaliin tänä vuonna viidettä kertaa.

2021

La 23.1.2021 Muihin maisemiin – maalauspaja
La 30.1.2021 Muihin maisemiin – maalauspaja
Pajassa tehdään teokset pastellimaalaustekniikalla, jolla kuva tehdään liiduilla erikoispaperille. Oman maalauksen teemana voi olla maisema, lempipaikka tai mielenmaisema.

La 6.2.2021 Mustan syövereissä – piirros- ja maalauspaja
La 13.2.2021 Mustan syövereissä – piirros- ja maalauspaja
Pajassa tutustutaan hiilipiirtämiseen uudella tavalla maalaamalla hiilen irtonaisella väripigmentillä. Tutkimisen kohteena on musta väri ja värin voima omassa työssä.