Kuvataiteilija Vappu Rossin piirustusillat (loppuunmyyty)


Tule piirtämään Helene Schjerfbeckin teosten innoittamana! Piirustusillat ohjaa kuvataiteilija, Helsingin yliopiston Piirustussalin piirustusmestari Vappu Rossi. Samaan aikaan Ateneumissa ovat esillä näyttelyt Maailmalta löysin itseni – Helene Schjerfbeck sekä Taiteilijoiden Ruovesi (15.11.2019–26.1.2020).

Ajankohdat

To 28.11.2019 klo 17–19
To 5.12.2019 klo 17–19
To 9.1.2020 klo 17–19
To 16.1.2020 klo 17–19
To 23.1.2020 klo 17–19

Osta lippu Ateneumin verkkokaupasta

Liput 39/29 € sisältäen pääsymaksun museoon, ohjauksen, materiaalit ja Holvin palvelumaksun 1 €. Alennuslippuun ovat oikeutettuja Museokortin haltijat, Ateneumin ystävät, ICOM-, lehdistö- ja A-kortin haltijat.

OMAKUVA, MINÄKUVA – johdatus piirtämiseen

Millaisia eri puolia omakuva voi nostaa esiin tekijästään? Kuvataiteilija Vappu Rossin piirustusilloissa tutustumme muotokuvapiirustuksen metodeihin ja tekotapoihin lyhyiden harjoitteiden kautta. Pohdimme Helene Schjerfbeckin teosten innoittamana omakuvan ilmaisullisia mahdollisuuksia ja käymme läpi perinteisiä, kokeilevia ja kenties humoristisiakin lähestymistapoja kasvojen piirtämiseen. Lopuksi teemme väriaskeettisen sävypiirrosomakuvan pariisinpaperille.

Omakuva voi olla taiteilijalle itsetutkiskelun väline tai väylä yleisinhimillisten tunteiden äärelle. Omakuva on perinteisesti ollut taiteellisten kokeilujen areena, mahdollisuus testata uusia tekotapoja tilaajan tai mallin toiveiden paineista vapaana.

Ilta tarjoaa tiiviissä paketissa kattavan katsauksen havainnosta piirtämiseen. Illat sopivat niin aloittelijoille kuin edistyneemmillekin piirtäjille. Käymme myös tutustumassa Maailmalta löysin itseni – Helene Schjerfbeck -näyttelyn omakuviin. Iltojen kieli on suomi. Illat pidetään Ateneumin työpajassa, 2.5 krs.

VAPPU ROSSI

Kuvataiteilija Vappu Rossin (s. 1976) teosten pääaiheena on ihmisen kuva. Hänen töitään on ollut esillä gallerioissa, museoissa ja festivaaleilla ympäri maailman 1990-luvun lopulta lähtien. Rossin teoksia on useissa tärkeissä kotimaisissa kokoelmissa. Rossi on kokenut ja kysytty opettaja, joka on kehittänyt havainnosta piirtämisen opetusmetodeja ja vetänyt piirustuskursseja mm. Taidehallissa, Kuvataideakatemiassa ja Ateneumissa. Tällä hetkellä Rossi työskentelee Helsingin yliopiston Piirustussalin piirustusmestarina.

Vappu Rossi

Kuva: Kansallisgalleria / Jenni Nurminen