Kohti tulevaisuuden museota -dokumentti

Tervetuloa katsomaan ennakkoon Ylen tuottamaa dokumenttielokuvaa Kohti tulevaisuuden museota Ateneum-saliin maanantaina 15.5. klo 15–17. Yleisö on tervetullut elokuvaan – ilmoittaudu ennakkoon rsvp@ateneum.fi. Näyttelysalit ovat maanantaisin suljettuina. Vapaa pääsy –tervetuloa!

Museot ovat nyt muutoksen tilassa ja suositumpia kuin koskaan. Mutta miten niiden käy tulevaisuudessa? Uudessa dokumentissa Minna Joenniemi selvittää, millaista maailmaa museot meille ja itselleen ennustavat. Tuotanto: Yle Kulttuuri ja viihde.

Elokuvan jälkeen pidetään paneelikeskustelu, jota vetää toimittaja Minna Joenniemi. Keskustelussa museoiden tulevaisuutta kommentoivat Ateneumin taidemuseon johtaja Susanna Pettersson, kuraattori Laura Köönikkä, tulevaisuuden tutkija Katriina Siivonen, joka on ollut mukana vetämässä mm. Turun uuteen Historian museoon liittyviä osallistumisfoorumeja, sekä mediakasvattaja ja mediataiteilija (Brains on Art) Kasperi Mäki-Reinikka, joka järjesti juuri näyttelyn Kuvitteellisen tieteen museo.

Kohti tulevaisuuden museota esitetään Yle Teemalla keskiviikkona 24.5. klo 20. Se on osa Yle Teeman museoviikkoa 22.-28.5., jonka aikana nähdään myös kansainvälisiä dokumentteja ja useita jaksoja Salattuja museoita.

P.S. Katso myös Salatut museot keskiviikkoisin klo 21:45 Yle Teema. Koko sarja Yle Areenassa.

Kuva: Annukka Palmén-Väisänen