Äitienpäivän etkot: Ikebana-työpaja

Äitienpäivän aattona la 7.5.

Kuva: Liisa Nurminen

Kuva: Liisa Nurminen

Tule Ateneumiin nauttimaan keväästä ja kokeilemaan japanilaista kukkien asettelua Japanomania pohjoismaisessa taiteessa 1875-1918 -näyttelyyn liittyen! Voit seurata ikebanan tekoa ja koota ohjaajan opastamana ikebana-asetelman myös itse. Ohjatut työpajat alkavat Ateneumin sisäpihalla pohjakerroksessa tasatunnein klo 11, 12 ja 13 (HUOM! rajoitettu osallistujamäärä)

Kaikenikäisille. Ikebana-työpajaan on vapaa pääsy. Tervetuloa!
Työpaja on osa Japanomania pohjoismaisessa taiteessa 1875-1918 -näyttelyn ohjelmaa.

Lisätietoa ikebanasta

Ikebana, japanilainen kukkienasettelutaito, on yksi Japanin perinteisistä taidemuodoista. Ikebanataide on virkistävää ja ajatuksia herättävää. Se heijastaa aina myös omaa aikaansa ja muuntuu siksi ajan myötä. Ikebanaa voivat tehdä kaikenikäiset milloin vain, missä vain ja mistä tahansa materiaaleista. Länsimaista ihmistä ikebanassa voivat kiehtoa kauniit kukat, oksat ja asetelmien harmonia, mutta samalla siinä voi vaistota syvällisempiä puolia, jotka liittyvät japanilaiseen estetiikkaan ja filosofiaan sekä muihin taidelajeihin.

Työpajan osallistuja voi saada inspiraation oman asetelman tekoon seuraamalla alussa pidettävää ikebanademonstraatiota, jossa ikebanan asettelun prosessi havainnollistuu.