Goncharovaa odotellessa -luento: Timo Huusko

 

To 13.2.2020 klo 17, Ateneum-sali

Haluatko tutustua jo ennakkoon 27.2.2020 avautuvan Natalia Goncharova -näyttelyn teemoihin ja taiteilijaan? Natalia Goncharova tunnetaan Venäjän avantgarde-taiteen keskushahmona, joka inspiroi niin Venäjän kuin Länsi-Euroopan kokeellisia taiteilijoita. Luennoitsijana näyttelyn kuraattori, intendentti Timo Huusko.

Luento pidetään Ateneum-salissa museon 1. kerroksessa. Luento kestää noin 45 min.

Hinta 23/13€, sisältäen pääsymaksun museoon sekä Holvin palvelumaksun (1€).  Alennuslippuun ovat oikeutettuja Museokortin haltijat sekä Ateneumin ystävät. Museokortti tai Ateneumin Ystävien jäsenkortti on esitettävä museon palvelupisteellä.

Osta lippu Ateneumin verkkokaupasta

Kuva: Natalia Goncharova: Puutarhanhoitoa (1908). Tate. Kuva: © Tate Images.


Ateneumin intendentti Timo Huusko. Kuva: Kansallisgalleria / Jenni Nurminen

FL Timo Huusko on Ateneumin kokoelmaintendentti. Hän on työskennellyt museossa pitkään näyttelyiden, kokoelmatyön ja julkaisujen parissa. Huusko tuntee erityisesti suomalaisen 1900-luvun alun maalaustaiteen ja taide-elämän.

Huusko valmistelee väitöskirjaansa Suomen modernissa taiteessa ilmenneestä alkuperäisyyden kaipuusta ja sen kytkeytymisestä yhtäältä nationalismiin ja toisaalta kansainväliseen privitimismiin 1910-luvun lopulta 1930-luvun alkuun.

Mieleenpainuvimpia näyttelyitä, joiden parissa Huusko on työskennellyt Ateneumissa, ovat olleet Mir Iskusstva, Pinta ja syvyys, Hallen ja Tivan tarina, Suomen taiteen tarina sekä Tarujen kansat. Huuskon lempitaiteilijoihin kuuluvat muun muassa Hieronymus Bosch ja Alvar Cawén.