Barnens lördag på Ateneum

Lö 4.4 kl. 10–15

Kom och fira barnens och deras viktiga vuxnas dag på Ateneum! Se på utställningarna, delta i en guidning med Ateneums Skissi-katt och gör-det-själv i våra verkstäder. Du kan också plocka åt dig Skissi-kattens broschyr och gå genom utställningen i Skissis fotspår på egen hand.

Inträde med museibiljett, museikort eller Ateneums vänners medlemskort. Personer under 18-år har fritt inträde. Tillgänglig ingång med barnvagn på Ateneumgrändens sida. Barnvagnar kan också tas med i utställningssalarna.

Program
I Goncharovas och Klänningskungens fotspår

Kl. 11 Guidning med Skissi-katten på finska i utställningen Historier inom finsk konst
Guidningen för barn är en resa där vi träffar olika slags konstverk. Vad allt kan man hitta i ett konstverk? Ateneums egen maskot, Skissi-katten, följer med på äventyret. Guidningen rekommenderas för barn mellan 4 och 8 år. Barnen kan endast delta i sällskap med en vuxen. Längd ca 45 min.

Guidning i Natalia Goncharovas utställning
Kl. 12 och 13, på finska
Kl. 13 också på svenska
Kl. 14 på ryska
På en guidning gemensam för barn och vuxna går vi upp till tredje våningen och dyker in i Natalia Goncharovas färggranna värld. Rekommenderas för barn från 6 år uppåt.

Kl. 10–15 Nonstop-verkstad för alla åldrar
I konstverkstaden Guld och glitter kan du bygga en trevlig huvudbonad åt dig själv. Sök inspiration i Ateneums konstverk: hur många kronor hittar du? Verkstäder på Ateneums innergård och i verkstaden på våning 2,5. Inträde fram till klockan 14.30.

Kl. 10.30–14.30 Klänningskungen-konstverksta
Du är välkommen till Ateneums innergård där vi gör en klänning åt Klänningskungen kl. 10.30–14.30. Arbetet leds av bildkonstnär Vappu Rossi. Klänningskungen Panu Varstala dansar på olika håll i museet till musik av saxofonisten Joakim Berghäll i en dräkt som publiken har gjort kl. 12.30, 13.30 och 14.30.

Bild: Jenna Kunnas