Back to work – morgonyoga på museet

Torsdagarna 22.8, 29.8, 5.9 och 12.9 kl. 9–10

Yogaövningar väcker kroppen varsamt, piggar upp och ökar kroppens rörlighet. Under övningarna koncentrerar vi oss på andningen, går igenom kroppens olika delar genom ställningsövningar och avrundar med ledd avslappning. Lektionerna har olika teman som hänför sig till konstverken i utställningen Stilla skönhet. Morgonyogan hålls i en av museets utställningssalar. Lektionerna leds av yogaläraren (RYT200) och konstmagister, bildkonstpedagog Heidi Mikkola. Språk: finska, men under lektionerna kan också andra språk beaktas.

Övningen passar alla som är intresserade av yoga. Ställningarna, asanas, görs delvis stående på golvet och under lektionens gång också delvis bl.a. i knästående. Ta med dig en matta som är lämplig för yoga och kläder som tillåter rörlighet. För den som önskar kan det vara bra att också ha en frottéhandduk eller en tunn filt. Till utställningssalen får vattenflaskor inte medtas.

De som anmäler sig till ledda övningar deltar på eget ansvar. Deltagarna måste ha i kraft varande skadeförsäkringar. Lektionens ledare och Konstmuseet Ateneum ansvarar inte för sjukdomsfall eller skador som eventuellt inträffar under övningarna eller senare på grund av övningarna.

Om du undrar om sådana här ledda övningar skulle passa dig eller inte kan du kontakta lektionens ledare: heidi.mikkola@kansallisgalleria.fi

Biljetter 25 € / lektion, kan köpas från Ateneums webbshop.

Bild: Finlands Nationalgalleri / Anna Kari