Ateneumklubben

Ateneumklubbens vår 2018 presenterar den inhemska musikens mest aktuella nykomlingar och intressantaste framtidslöften. Klubbarna på Ateneum Bistro kl 19–21, showtime kl 20.00.

Ateneumklubbens vår har kuraterats av Pietari Pyykönen, vars andra evenemang är bla LYNX, Olohuoneklubi (Vardagrumsklubben) och Tavastian sunnuntait (Söndagar på Tavastia).

Biljetter 15€ (innehåller fribiljett till utställningarna) i nätbutiken. Biljetter kan man också köpa vid dörren före spelningen, om det ännu finns kvar. När du kommer till Ateneum, vänligen visa upp din biljett i biljettkassan eller i museibutiken och erhåll mot biljetten en fribiljett till utställningarna. Fribiljetten är i kraft ända till slutet av 2018.

Onsdag 6.6 Pesso

Pesso är en Helsingforsmusiker, låtskrivare och rap-artist som har gjort musik under halva sitt liv. Den musikskapande 28-åringen har varit med i många projekt, och han komponerar, skriver text, arrangerar och producerar själv sina låtar.

Musikaliskt inspireras Pesso av experimentella lösningar och ovanliga produktionssätt. För Pesso är det viktigt att göra musik i den miljö ur vilken låtarnas teman växer fram. Därför har de flesta av hans låtar komponerats, skrivits och delvis också spelats in i artistens hem, sittande vid fönstret, vid matbordet med en kopp kaffe eller i badrummet.

Pessos debutsingel ”Tiistai” har spelats i radion och i direktinspelningar i rask takt och mannens liveframföranden är bevisligen lysande. Därför är det värt att själv uppleva Pessos Experimental Spectacular Live Show på ort och ställe!
Facebook event

Öppettider

ti, fre 10–18
ons, to 10–20
lö, sö 10–17
må stängt

Biljettförsäljningen upphör 30 minuter före museet stängs.

SÄRSKILDA TIDER

Inträdesavgifter

Normal avgift 15 €
Nedsatt avgift 13 €
Under 18 år gratis
Med S-Förmånskortet 14 €
Kombinationsbiljett till Ateneum och Kiasma 24/20 €

Biljettförsäljningen upphör 30 minuter före museet stängs.

Nedsatta avgifter och betalning
Kontaktuppgifter

Kaivokatu 2, 00100 Helsinki 0294 500 401 ainfo@ateneum.fi

Tillgänglighet

Våra dörrar ska stå öppna för så många som möjligt.

Tillgänglighet
Fråga om beställda guidningar

mån-fre kl. 9-15 +358 294 500 500

Ateneum Butiken

Gläd dig själv eller en vän: du kan köpa museets publikationer, affischer, postkort, presentartiklar och annat trevligt i Ateneum Butiken på museets bottenvåning.
Butikens telefonnummer är 0294 500 434.

Ateneum Butiken på nätet
ATENEUM BISTRO

Ateneum Bistro bjuder på klassiska finska bistrorätter med en modern twist. Lunch från tisdag till fredag kl. 11–14. Kaféet har dessutom ett kafésortiment.

Läs mer om Ateneum Bistro