Ateneumklubben: Astrid Swan

Ateneums klubbar är intima och stämningsfulla spelningar i Ateneum Bistro. Höstens klubbar bjuder på intressanta inhemska, kvinnliga sångare-låtskrivare som bearbetar historier från stadens gator till mångfasetterade sinnevärldar.

Klubb kl. 19–21, showtime kl. 20.00.

Biljetter 15 € (fribiljett till utställningarna ingår) från webbshoppen. Biljetter kan också köpas vid dörren före spelningen om det finns plats. Visa upp din biljett vid biljettkassan eller museishoppen när du kommer så får du en fribiljett till museet. Fribiljetten är i kraft till slutet av 2019.

On 19.12 Astrid Swan

Astrid Swan är en kompositör och sångerska som har gett ut sex album. Hennes senaste album, From the Bed and Beyond (Soliti, 2017), beskriver färden från en bröstcancerdiagnos till ett förändrat liv. Swans musik och text handlar på ett fängslande sätt om dödens närhet, hopp, en ny början och om kärleken till känslor.

From the Bed and Beyond vann Teostos pris 2018. Den är också nominerad för det ansedda skandinaviska priset Nordic Music Prize och är vinnarkandidat för Emma-priset i kategorin Kritikernas val. Swans musik har förutom i Finland getts ut i flera andra länder, och hon har haft spelningar också i USA och i Europa.

För närvarande arbetar Astrid Swan med ett litterärt debutverk. Dessutom skriver hon en doktorsavhandling om mamma-bloggar där hon granskar det materiella och digitala moderskapet.

Evenemang på Facebook