Ateneumin Lastenfestari X Ihana Helsinki

 

Tervetuloa viettämään lasten päivää Ateneumiin 25. toukokuuta klo 10–15!

Tutustu Suomen taiteen tarina -näyttelyyn, osallistu Ateneumin kissan Skissin opastuksille ja tee itse työpajoissa.

Pääsy museolipun hinnalla tai museokortilla. Vapaa pääsy alle 18-vuotiaille. Lastenvaunuilla sisäänkäynti Ateneuminkujan puolelta. Lastenvaunut voi ottaa mukaan myös näyttelysaleihin.

Ohjelma

Klo 10–17 Suomen taiteen tarina -näyttely avoinna
Ateneumin taidemuseossa on maan vanhin ja laajin taidekokoelma. Suomen taiteen tarina esittää maan rakastetuimmat klassikot uudessa valossa. Poimi Skissi-kissan esite ja kierrä näyttely omatoimisesti Skissin vinkkien avulla!

Klo 10–15 Nonstop-taidepaja kaikenikäisille
Kevään hurmaa! Anna kukkia -taidepajassa tehdään tuoreista, oikeista kukista pieni rintarossi  koru, jonka voi kiinnittää rintaan. Tee itsellesi tai anna lahjaksi! Ateneumin sisäpihalla sekä työpajassa, 2,5 krs. Sisäänpääsy klo 14.30 asti. Lue lisää taidepajoista

Klo 11 ja 13 Skissi-kissan opastukset Suomen taiteen tarina -näyttelyyn
Lähde mukaan retkelle klassikkotaiteen äärelle! Lasten opastuksella opas kutsuu lapset kanssaan matkalle, jolla kohdataan monenlaisia teoksia. Mitä kaikkea teoksista voi löytääkään? Mukana seikkailee myös Ateneumin oma maskotti, Skissi-kissa. Opastus sopii 4–8-vuotiaille. Lapset voivat osallistua kierrokselle vain aikuisen seurassa. Suomeksi. Lue lisää Skissi-kissasta

MUSEOKAUPASTA

Kaikki Skissi-tuotteet –20 %
Museokortin virallinen lastenkirja,  Museoseikkailu-kirja hintaan 19 € (norm. 24 €)

ATENEUM BISTROSTA

Nakit ja muusi, salaattipöytä ja mangojälkiruoka hintaan 7,50 € (alle 12-vuotiaat)

Klassinen lohikeitto hintaan 14,20 €

Lastenfestari on osa Ihana Helsinki -tapahtumaa

Ihana Helsinki järjestetään jo kahdeksatta kertaa Helsingin ydinkeskustassa 23.–26.5.2019. Ihana Helsinki kutsuu tutustumaan keskustan monipuoliseen tarjontaan ja kukittaa Helsingin keskustaa isoilla kukkateoksilla. Seuraa kukkaa ja löydä Ihana Helsinki!