Ateneumin lasten lauantai

La 4.4. klo 10–15

Tervetuloa viettämään lasten ja heidän tärkeiden aikuistensa päivää Ateneumiin! Tutustu näyttelyihin, osallistu Ateneumin kissan Skissin opastuksille ja tee itse työpajoissa. Voit myös poimia Skissi-kissan esitteen ja kiertää näyttelyn omatoimisesti Skissin vinkkien avulla.

Pääsy museolipun hinnalla, museokortilla tai Ateneumin ystävien jäsenkortilla. Vapaa pääsy alle 18-vuotiaille. Lastenvaunuilla sisäänkäynti Ateneuminkujan puolelta. Lastenvaunut voi ottaa mukaan myös näyttelysaleihin.

Ohjelma: Goncharovan ja Mekkokuninkaan jäljillä

Klo 11 Skissi-kissan opastus Suomen taiteen tarina -näyttelyyn suomeksi
Lasten opastus on matka, jolla kohdataan monenlaisia taideteoksia. Mitä kaikkea teoksista voi löytääkään? Mukana seikkailee Ateneumin oma maskotti, Skissi-kissa. Opastus sopii 4–8-vuotiaille. Lapset voivat osallistua kierrokselle vain aikuisen seurassa. Kesto noin 45 min.

Opastus Natalia Goncharovan näyttelyyn
Klo 12 ja 13 suomeksi
Klo 13 myös ruotsiksi
Klo 14 venäjäksi
Lasten ja aikuisten yhteisellä opastuksella kiivetään Ateneumin kolmanteen kerrokseen ja sukelletaan Natalia Goncharovan värikkääseen maailmaan. Suositellaan yli 6-vuotiaille.

Klo 10–15 Nonstop-taidepaja kaikenikäisille
Kultaa ja kimallusta – taidepajassa voit rakentaa itsellesi mieluisan päähineen. Etsi inspiraatiota Ateneumin taideteoksista: kuinka monta kruunua löydät? Pajat Ateneumin sisäpihalla sekä työpajassa, 2.5 krs. Sisäänpääsy klo 14.30 asti.

Klo 10.30–14.30 Mekkokuningas-taidepaja
Tervetuloa Ateneumin sisäpihalle tekemään yhdessä mekkoa Mekkokuninkaalle klo 10.30–14.30. Työskentelyä ohjaa kuvataiteilija Vappu Rossi. Mekkokuningas Panu Varstala tanssii yleisön tekemässä asussa eri puolilla museota saksofonisti Joakim Berghällin kanssa klo 12.30, 13.30 ja 14.30.

Kuva: Jenna Kunnas