Ateneum-klubi: Kanerva

Ateneum-klubit ovat intiimejä ja tunnelmallisia keikkoja Ateneum Bistrossa. Syksyn klubeilla kuullaan mielenkiintoisia kotimaisia laulaja-lauluntekijänaisia, jotka juoksuttavat tarinoita kaupungin kaduilta monisävyisiin mielenmaisemiin.

Klubit klo 19–21, showtime klo 20.00.

Liput 15 € (sisältää vapaalipun näyttelyihin) verkkokaupasta. Lippuja voi ostaa myös ovelta ennen keikkaa, mikäli niitä on saatavilla. Ateneumiin saapuessasi, käy näyttämässä lippusi lipunmyynnissä tai museokaupassa ja saat lippua vastaan vapaalipun näyttelyihin. Vapaalippu on voimassa vuoden 2018 loppuun asti.

Ke 12.12. Kanerva

Kanerva on helsinkiläinen laulaja-lauluntekijä ja sanoittaja, jonka kehuttu debyyttialbumi Paritanssi ilmestyi maaliskuussa 2018.  Levy on vahva ja intensiivinen kokonaisuus, joka tutkii pitkän parisuhteen kaarta alusta kirpeään loppuun saakka.

Kanervan tekstien ote on kypsä ja avoin. Lauluista löytyy tummia sävyjä, herkkyyttä ja rytmistä magiikkaa. Kaiken nivoo yhteen Kanervan vahva ääni ja taitava kitarointi. Kanervan tulkintaa on kehuttu hienoviritteiseksi ja taitavaksi: hän kirjoittaa kaikilla aisteilla vaihtaen kuvakulmaa kuin Kauko Röyhkä.

Tapahtuma Facebookissa

Ke 19.12. Astrid Swan 

Huom! Astrid Swanin keikka peruuntui syyskuussa – uusi keikkapäivä on joulukuussa.

Astrid Swan on säveltäjä ja esiintyjä, joka on julkaissut kuusi albumia. Viimeisin albumi
From the Bed and Beyond (Soliti, 2017) kuvailee matkaa rintasyöpädiagnoosista muuttuneeseen elämään. Swanin musiikki ja sanoitukset käsittelevät kuoleman läheisyyttä, toivoa, uusia alkuja ja rakkautta tunteisiin vetoavalla tavalla.

From the Bed and Beyond voitti Teosto-palkinnon vuonna 2019. Se oli myös ehdolla arvostetun skandinaavisen Nordic Music Prizen voittajaksi ja Emma-palkintoehdokkaana Kriitikoiden valinta –kategoriassa. Swanin musiikkia on julkaistu Suomen lisäksi useissa muissa maissa ja hän on keikkaillut myös Yhdysvalloissa ja Euroopassa.

Tällä hetkellä Astrid Swan työstää esikoisteostaan kirjallisuuden saralla. Lisäksi hän kirjoittaa väitöskirjaa äitiblogeista materiaalisen ja digitaalisen äitiyden tarkastelukohteena.

Tapahtuma Facebookissa