Ateneum-klubi

Ateneum-klubin kevät 2018 esittelee kotimaisen musiikin ajankohtaisimpia tulokkaita ja mielenkiintoisimpia tulevaisuuden lupauksia. Klubit Ateneum Bistrossa klo 19–21, showtime klo 20.00.

Ateneum-klubin kevään on kuratoinut Pietari Pyykönen, jonka muita tapahtumia ovat mm. LYNX, Olohuoneklubi ja Tavastian Sunnuntait.

Liput 15 € (sisältää vapaalipun näyttelyihin) verkkokaupasta. Lippuja voi ostaa myös ovelta ennen keikkaa, mikäli niitä on saatavilla. Ateneumiin saapuessasi, käy näyttämässä lippusi lipunmyynnissä tai museokaupassa ja saat lippua vastaan vapaalipun näyttelyihin. Vapaalippu on voimassa vuoden 2018 loppuun asti.

Keskiviikko 28.3. M

Mystinen M on muusikko-näyttelijä Minja Kosken artistiprojekti, jonka minimalistisessa elektronisessa popissa voi kuulla vaikutteita Portisheadista Katri Helenaan.
Facebook event

Ke 11.4. Cledos
Cledos on 18-vuotias rap-lupaus, jonka debyyttisingle “Töis” nousi välittömästi viraalihitiksi julkaisunsa jälkeen kesällä 2017. Töis-musiikkivideota katsottiin YouTubessa yli 100 000 kertaa reilussa viikossa.

Cledosin musiikki on energistä räppiä, jonka lyriikoissa kuuluu vahvasti Cledosin ja hänen ystäväpiirinsä oma slangi. Kuten musiikkinsakin, myös Cledosin tyyli on täysin omanlaisensa. Uniikin soundinsa sekä häikäilemättömän tyylinsä ansiosta Cledos tulee olemaan yksi niistä artisteista, joita kannattaa ehdottomasti pitää silmällä.
Facebook event

Ke 16.5. Onni Boi
Onni Boi on helsinkiläinen laulaja, joka nousi nopeasti tietäjien tietoisuuteen keväällä 2017. Herkkää yöllistä tunnelmaa uhkuvat elektroniset sävellykset saivat osakseen runsaasti positiivista huomiota suomalaisilla radioasemilla sekä internetissä. Niiden tahdissa voi ainutlaatuisella tavalla bailata ja kyynelehtiä onnesta samaan aikaan – nk. ”Onni Boin multitasking”.

Tyylitietoisen sekä herkkään ja melankoliseen tunnelmaan luottavan artistin debyytti-EP ilmestyi lokakuussa 2017. Siltä löytyvä single ”Colors” oli samana vuonna Bassoradion toiseksi soitetuin kotimainen kappale.
Facebook event

Ke 6.6. Pesso
Pesso on helsinkiläinen muusikko, biisinkirjoittaja ja rap-artisti, joka on tehnyt musiikkia puolet elämästään. Useissa projekteissa mukana ollut 28-vuotias musiikintekijä säveltää, sanoittaa, sovittaa ja tuottaa musiikkinsa itse.

Musiikillisesti Pessoa innostavat kokeelliset ratkaisut ja epätavalliset tuotantotavat. Pesso kokee tärkeäksi tehdä musiikkia ympäristössä, josta biisien aiheet kumpuavat. Tästä syystä valtaosa materiaalista on sävelletty, kirjoitettu ja osittain äänitettykin artistin kotona istuskellessa ikkunan luona, kahvin äärellä ruokapöydässä tai kylpyhuoneessa.

Pesson debyyttisingle ”Tiistai” on soinut radioissa ja suoratoistopalveluissa tiuhaan tahtiin ja miehen livekuntokin on todistettu erinomaiseksi. Tästä syystä Pesson Experimental Spectacular Live Show kannattaa todistaa ihan itse!
Facebook event

Tilaa Ateneumin blogit

Lisää alla olevaan laatikkoon sähköpostiosoitteesi ja saat Ateneumin kuukausittaisen Kuukauden vieraan ja Museonjohtajan blogin suoraan sähköpostiisi.

Aukioloajat

ti, pe 10–18
ke, to 10–20
la, su 10–17
ma suljettu

Lipunmyynti päättyy puoli tuntia ennen museon sulkemisaikaa.

POIKKEAVAT AUKIOLOAJAT

Pääsymaksut

Normaali pääsymaksu 15 €
Alennettu pääsymaksu 13 €
Alle 18-vuotiaat maksutta
S-Etukortilla 14 €

Lipunmyynti päättyy puoli tuntia ennen museon sulkemisaikaa.

Alennukset ja maksutavat
Yhteystiedot

Kaivokatu 2, 00100 Helsinki ainfo@ateneum.fi 0294 500 401

Saavutettavuus

Liikkumisesteetön sisäänkäynti museoon Ateneuminkujalta.

Lue lisää saavutettavuudesta
Opasvaraukset

(ma-pe 9-15) 0294 500 500

Opastustiedustelu
Museokauppa

Ateneumin museokauppa sijaitsee sisäpihalla ja palvelee museon aukioloaikoina.
Kaupan puhelinnumero 0294 500 434.

Kansallisgallerian verkkokauppa
ATENEUM BISTRO

Ateneum Bistro tarjoaa klassista suomalaista bistroruokaa modernilla twistillä. Lounasta on tarjolla tiistaista perjantaihin klo 11-14. Lisäksi tarjolla on kahvilatuotteita.

Lisää Ateneum Bistrosta