Ateneumklubben: Matti Johannes Koivun Uskomaton Folktrio

 

Ateneumklubbarna är överraskande och intima spelningar i Ateneum Bistro. Hösten 2020 är det bärande temat häftigt svängande och mystiskt målande nutidsfolkmusik.

Onsdag 9.9.2020 kl. 19–21, Ateneum Bistro

Matti Johannes Koivu är passionerat förtjust i att uppträda live. Han har gjort hundratals spelningar runtom i Finland, ensam eller med sitt band. På Ateneumklubben uppträder han med sitt band (’Matti Johannes Koivus osannolik folktrio’) vars övriga medlemmar är Topi Karvonen (kontrabas) och Aili Järvelä (fiol).

”Musikens hållbarhet vägs framför levande publik. Sångerna måste fungera från Hangö till Nuorgam, i större och mindre sammanhang. Jag älskar utmaningen när man uppträder live; känslan av spänning och fasa, och hur musiken när den är som bäst känns befriande för både musikern och publiken.”

Biljetter 20 € från vår webbshop (på finska). I priset ingår en fribiljett till utställningarna. Biljetter kan köpas också vid dörren före spelningen, om det finns plats. Vänligen gå till biljettkassan eller informationen när du kommer till Ateneum så får du en fribiljett till museet vid uppvisande av klubbiljetten. Fribiljetten är i kraft till slutet av år 2020.

Klubbarna kl. 19–21, showtime kl. 20.

HÖSTENS ANDRA ATENEUMKLUBBAR:

Ons 14.10 Maija Kauhanen solo
Ons 4.11 Pekko Käppi solo

Bild: Marek Sabogal