Ankallisgalleria-viikonloppu

La–su 20.–21.1.

Kari Korhonen. Kuva: Kansallisgalleria / Jenni Nurminen

Ankallisgallerian aarteita -näyttelyn tapahtumaviikonloppuna voi kuulla lisää näyttelystä Aku Ankan päätoimittaja Aki Hyypän johdolla, tavata Aku Ankka -piirtäjä Kari Korhosen sekä osallistua Ankka-aiheisiin taidepajoihin.

Lauantain ohjelma on avoin kaikille kävijöille. Taidepajat ovat avoimia kaikille molempina päivinä. Pääsy Ateneum-saliin ja 2. kerroksen työpajaan museolipun hinnalla tai museokortilla. Vapaa pääsy alle 18-vuotiaille. Sisäpihan taidepajaan on vapaa pääsy.

HUOM! Sunnuntain johdannot Ateneum-salissa on tarkoitettu vain Aku Ankan tilaajille. Pääsylippu aikuisille hintaan 11 € (norm. 15 €). Vapaa pääsy alle 18-vuotiaille. Lunasta etusi ja ilmoittaudu mukaan osoitteessa oma.sanoma.fi/aku-ateneum. Edun lunastaminen edellyttää voimassa olevaa Aku Ankan tilausta.

Ohjelma la 20.1. klo 11–15

Ateneum-salissa (suomeksi)
Klo 11 Johdanto Ankallisgallerian aarteita -näyttelyyn
Klo 12 Aku Ankan päätoimittaja Aki Hyyppä: Aku Ankka Suomessa
Klo 13 Sarjakuvataiteilija Kari Korhonen piirtää, haastattelijana Aki Hyyppä. Tilaisuuden jälkeen Kari Korhonen signeeraa Ateneumin sisäpihalla.
Klo 14 Johdanto Ankallisgallerian aarteita -näyttelyyn

Ohjelma su 21.1. klo 10–15 

Ateneum-salissa (suomeksi)
Klo 10.15 Johdanto Ankallisgallerian aarteita -näyttelyyn (vain Aku Ankan tilaajille)
Klo 11 Aku Ankan päätoimittaja Aki Hyyppä: Aku Ankka Suomessa
Klo 12 Sarjakuvataiteilija Kari Korhonen piirtää, haastattelijana Aki Hyyppä. Tilaisuuden jälkeen Kari Korhonen signeeraa Ateneumin sisäpihalla.
Klo 13 Johdanto Veljekset von Wright -näyttelyyn
Klo 14 Johdanto Ankallisgallerian aarteita -näyttelyyn (vain Aku Ankan tilaajille)

Nonstop-pajat molempina päivinä klo 11–15

Työpajassa, 2. krs
Ankat ja muut linnut – tekniikkana raapekartonki. Raapekartonki on kuvittajien ja sarjakuvataiteilijoiden käyttämä tekniikka, jossa mustan kartongin pintaa raaputtamalla saadaan esille valkoista viivaa. Tekniikka on helppo mutta näyttävä, ja se sopii yhtä hyvin aloittelijoille kuin edistyneemmillekin kuvantekijöille.

Sisäpihalla
Tee oma Ankallisteoksesi. Väritä tai tee ihan uusi versio tutusta teoksesta.

Nonstop-pajat on tarkoitettu kaikille, eivätkä ne vaadi erikoisosaamista. Raapekartonki-pajaa suositellaan yli 5-vuotiaille, alle 10-vuotiaat vanhempien seurassa. Vapaa pääsy alle 18-vuotiaille. Ei varauksia: nonstop-pajoihin pääsee mukaan niin kauan kun työpajassa on tilaa. Sisäänpääsy klo 14.30 asti.

Ateneum Bistro

Lapsille seisovasta pöydästä nauravat nakit ja muusi (sis. salaatin, päärynäjuoman ja vaahtokarkkeja) hintaan 6,50 € (alle 12-vuotiaat). Aikuisille lohikeittoa hintaan 12,90 €.