Harri Koskinen « Takaisin

muotoilija

Harri Koskinen on lukuisilla kotimaisilla ja ulkomaisilla palkinnoilla palkittu teollinen muotoilija. Koskinen on suunnitellut laajalla skaalalla ratkaisuja kansainvälisille asiakkaille toimeksiantojen vaihdellessa parkkirobotin käyttöliittymästä monimateriaalisiin uniikkitöihin.

Kansainvälisesti tunnettua yhteistyötä hän on tehnyt mm. Alessin, Genelecin, Iittalan ja Issey Miyaken kanssa. Oman muotoilutoimiston Friends of Industryn projektien lisäksi Harri toimii Iittalan muotoilujohtajana.

Harri Koskisen minimalistinen tyyli toistuu taiteilijatakissa

Mitkä näyttelyn teokset inspiroivat taiteilijatakkiasi?
Taiteilijatakkini innoituksena toimii tabula rasa, tyhjä taulu. Taiteilijatakkini antaa tilaa taidemaalarin työlle. Mitä hänellä on mielessään hetkeä ennen työn aloittamista, kun edessä on vain tyhjä kangas?

Miten aloit lähestyä teoksen työstämistä taiteilijatakiksi?
Lähdin pohtimaan, voisiko koko taiteilijatakin valmistaa pellavakankaasta. Kun se ei onnistunut, päätin toteuttaa ideani valmiiseen takkiin toisin. Minua innoitti materiaali, jolle taideteos maalataan. Perinteisesti maalauspohjana toimii puiden väliin pingotettu pellavakangas: sama pellavakankaan ristikkäisistä kudoksista muodostuva tekstuuri näkyy myös taiteilijatakissani.

Miten taiteilijatakkiasi pitäisi tulkita?
Taiteilijatakkini kuvaa siirtymävaihetta. Haluan, että takki jättää tilaa yleisön tulkinnalle ja saa aikaan löytämisen iloa. Toivon katsojan miettivän hetken, mitä suunnittelija yrittää teoksellaan sanoa.

Klikkaa alla olevia kuvia niin näet kuosin suurempana.