Taiteilijatakki-kilpailu

Ateneum nostaa klassikot uuteen valoon.

Ateneum on avannut kokoelmansa uudelleen nimellä Suomen taiteen tarina. Näyttely tuo yhteen rakkaat klassikot ja uudet tuttavuudet vaikuttavalla tavalla. Taiteilijatakki-kilpailu järjestettiin kokoelmien kunniaksi keväällä 2016. Yleisöäänestyksessä annettiin runsaasti ääniä ja suosituimmaksi äänestettiin vaatesuunnittelija Sophie Sälekarin taiteilijatakki. Taiteilijatakki arvottiin äänestäneiden kesken ja äänestyksen voittajalle on ilmoitettu asiasta.

Lue lisää

  • Kokoelmat avataan uudelleen

  • Neljä erilaista taiteilijaa

  • Taiteilijatakki kanvaasina

  • Äänestä upein lopputulos ja voita se omaksesi

Taiteilijat

Graffititaiteilija

EGS

EGS on Suomen kansainvälisesti tunnetuin graffititaiteilija. Viime vuosina teoksia on ollut esillä museoissa ja gallerioissa. EGSin teoksiin voi törmätä eri puolilla maailmaa junissa, tunneleissa, katujen varsilla ja hylätyissä rakennuksissa. Kansallisgalleria on hankkinut kokoelmiinsa yhden EGSin teoksen.

Tutustu

Designer

Harri Koskinen

Harri Koskinen on lukuisilla kotimaisilla ja ulkomaisilla palkinnoilla palkittu designer. Koskinen on suunnitellut laajalla skaalalla; huonekaluja, astioita, lasiesineitä, valaisimia, kelloja ja tekstiilejä. Tunnettuja töitä mm. Block-lamppu ja Iittalan yhteistyö.

Tutustu

Vaatesuunnittelija

Sophie Sälekari

Sophie Sälekari on naistenvaate- ja tekstiilisuunnittelija, jonka mallistot ovat saaneet tunnustusta ympäri maailmaa. Syyskuussa 2015 Vogue Italia nimesi Sophien yhdeksi uuden ajan suunnittelijoista. Sälekarin takki on Taiteilijatakki-kilpailun voittaja.

Tutustu

Kuvataiteilija

Anna Tuori

Anna Tuori on palkittu helsinkiläinen kuvataiteilija. Hänen maalauksiaan on ollut viime vuosina esillä mm. Sydneyn Biennalessa, Kielin Stadtgaleriessa, Galerie Anhavalla, Turun Taidemuseossa ja Kemper Museum of Contemporary Artissa.

Tutustu