Taidepaja: Ollaan ihmisiksi

Piirustus- ja maalauspaja

Taidepajassa tutkitaan omakuvaa ja tutustutaan eri piirrostekniikoihin sekä vesiohenteisten maalien käyttöön Ilja Repinin näyttelyn inspiroimana.

  • 25.3.2021 klo 17–19.30
suomeksi
Työpaja
Liput: 39/29 €
Sisältää pääsymaksun museoon, ohjauksen ja materiaalit.

Akvarellimaalauskuva ihmisen kasvoista ja sivellin
Kuva: Kansallisgalleria / Jenni Nurminen

Ilja Repinillä oli aikaansa nähden radikaaleja ajatuksia yhteiskunnan hierarkioista, tapakulttuurista ja ihmisen asemasta. Repin vastusti luokka-ajatteluun liittyvää sortamista ja puolusti heikommassa asemassa olevia.

Näyttelyssä on esillä useita muotokuvia, joita Repin työsti taiturimaisella otteellaan ja tarkalla psykologisella silmällä. Teoksissa on myös kuvattu niitä yhteisön henkilöitä, jotka muuten ovat jääneet taidehistoriassa pimentoon.

Taidepaja sisältää lyhyen opastetun kierroksen Repin-näyttelyyn, jossa tutustutaan erityisesti taiteilijan tapaan kuvata ihmistä. Pajassa tutkitaan omakuvaa ja tutustutaan eri piirrostekniikoihin sekä vesiohenteisten maalien käyttöön. Oma, erilainen omakuva toteutetaan puupohjalle. Max. 10 aikuista.

Pajan hinta 39/29 € sisältää pääsymaksun museoon, ohjauksen ja materiaalit. Alennushintaisen lipun voivat ostaa Ateneumin ystävät ry:n jäsenet, ICOM-, lehdistö- ja A-kortin sekä Museokortin haltijat. Alennuslipun haltijan on varauduttava todistamaan alennuskelpoisuutensa kassalla tai neuvonnassa pääsymaksutarran noutamisen yhteydessä.

Ohjeemme turvalliseen museovierailuun

Huolehdimme yleisön turvallisuudesta sekä kiinnitämme hygieniaan ja siisteyteen erityistä huomiota. Tällä hetkellä edellytämme yli 13-vuotiaiden käyttävän kasvomaskia.

Tutustu ohjeisiin