Hannaleena Heiska & Minna Tervamäki: Reflecting Reality

Reflective Reality är en multikonstnärlig föreställning som är ett resultat av bildkonstnär Hannaleena Heiskas och dansaren-koreografen Minna Tervamäkis samarbete. Samarbetet inleddes 2015, och den mångåriga samverkan har gjort det möjligt för processen att utvecklas och för konstnärerna att hitta en gemensam värld.

  • 12.3.2022 kl 15–16
  • 19.3.2022 kl 15–16
Våning 1.5, Ateneumsalen
Biljetter: med museibiljetten
Ateneum-sali, Reflecting Reality, Esiintyjät: Hannaleena Heiska & Minna Tervamäki feat. Anni Jokimies. 9.3.2022 kuva: Kansallisgalleria / Jenni Nurminen

Reflecting Reality blir ett event i de två uttrycksformernas möte, i momentaniteten. I föreställningen kombineras måleri och dans, färg och kroppens rörelse, två aktörers blickar och djupgående interaktion. I verket poängteras den interaktion som sker i ögonblicket; det blir liksom en spegel där betraktaren reflekterar över sig själv.  

Personer: Hannaleena Heiska och Minna Tervamäki feat. Timo Kaukolampi (musik) och Anni Jokimies (dans) 

Föreställningens längd är cirka 60 minuter. Inträde med museets inträdesbiljett, museikort eller med Ateneums vänners medlemskort. Inga förhandsanmälningar, platserna fylls i den takt folk anländer.  

Lördagen den 12 mars ingår föreställningen i evenemangsdagen Egen röst.    

Direktiv för ett tryggt museibesök

Vi fäster speciell vikt vid hygien och renlighet i alla utrymmen. Kom till museet endast om du är frisk.

Läs mer om säkerhet