Köp en förhandsbiljett – du kommer in precis då du vill

Efter en renovering öppnar vi våra dörrar för publiken den 14:e april 2023. Om du vill vara säker på att komma in på museet vid den tidpunkt du vill rekommenderar vi att du köper din biljett på förhand. Förhandsbiljetterna kommer till salu den 14:e mars. Biljetter säljs också vid dörren.

Nedan hittar du svar på de vanligaste frågorna om förhandsbiljetter.

Var kan jag köpa en förhandsbiljett?

Du kan från och med den 14:e mars kl. 10 köpa en förhandsbiljett till Ateneum på Lippu.fi:s webbplats eller i bolagets försäljningskontor.

Utom genom webbtjänsten Lippu.fi kan du köpa biljetten genom Lippu.fi:s telefontjänst, tfn 0600 900 900 (måndag–lördag kl. 9–21, söndag kl. 10–18, 2 € / inledd min. + msa/lna) samt på Stockmann och de övriga försäljningskontoren (utom i R-kioskerna).

Köp din inträdesbiljett på Lippu.fi:s webbplats

Vad kostar en förhandsbiljett?

Vår vanliga inträdesbiljett kostar 20 euro och inträdesbiljetten till nedsatt pris 12 euro (18–24-åringar, studerande, pensionärer, arbetslösa, beväringar, civiltjänstgörare). För personer under 18 år är inträdet gratis.

Till priset för alla biljetter som köps genom Lippu.fi, också med kort som berättigar till fritt inträde och för biljetter för personer under 18 år, tillkommer Lippu.fi:s serviceavgift på 1,50 euro och en beställningsavgift på minst 1,50 euro beroende på önskat leveranssätt.

Som betalmedel i Lippu.fi fungerar också olika årskort (t.ex. museikortet, presskort, medlemskort för Ateneums vänner och lärare). I Lippu.fi kan du också boka en inträdesbiljett för en person yngre än 18 år. Rätten till biljett till nedsatt pris eller gratisbiljett kontrolleras på Ateneum i samband med biljettkontrollen.

Se alla årskort som duger på Ateneum

Måste jag köpa en förhandsbiljett? Kan jag inte köpa biljetten på Ateneum?

Biljetter säljs också på plats i Ateneum. Det kan uppstå köer vid dörren, särskilt vid rusningstid.

Tidpunkten då man kommer in på museet beror på antalet besökare då biljetten köps. Biljettförsäljningen vid dörren stängs en timme innan museet stänger.

Kontrollera alla våra öppettider

Vad kostar en biljett köpt på Ateneum?

För en biljett köpt på museet debiteras bara biljettens pris 20 eller 12 euro. Om biljetten köps på Ateneum kommer innehavare av olika årskort och personer under 18 år in på museet utan att betala Lippu.fi:s service- och beställningsavgifter.

Var visar jag upp min förhandsbiljett då jag kommer till museet?

Ingången för museibesökare som har köpte en förhandsbiljett ligger på museets sida mot Ateneumgränden. Inträdesbiljetter säljs för 30 minuters tidsintervall. Du kan komma till museet när du vill under de 30 minuter som står angivna på biljetten. Om du har en biljett för dagens sista 30 minuters intervall rekommenderar vi att du kommer så tidigt som möjligt då den angivna tiden börjat. Då har du en och en halv time på dig att stifta bekantskap med utställningen innan museet stänger. 

Ingången för dem som köper sin biljett på plats på Ateneum är vid museets huvudentré mot Brunnsgatan.

Information

Att köpa eller byta en förhandsbiljett
Lippu.fi:s försäljningstjänst: tfn 0600 900 900 (måndag–lördag kl. 9–21, söndag kl. 10–18, 2 € / inledd min. + msa/lna)

Se alla kontaktuppgifter för Lippu.fi

Övriga frågor
Ateneums informationstjänst, tfn 0294 500 401, ainfo [a] ateneum.fi (då museet har öppet)