Albert Edelfelt: Pariisin Luxembourgin puistossa, 1887. Kansallisgalleria / Ateneumin taidemuseo, kok. Antell. Kuva: Kansallisgalleria / Hannu Aaltonen
Albert Edelfelt: I Luxembourg-trädgården i Paris, 1887. Finlands Nationalgalleri / Konstmuseet Ateneum, saml. Antell. Bild: Finlands Nationalgalleri / Hannu Aaltonen

Boka en distansguidning för din grupp

Man kan fördjupa sig i Ateneums konst också hemifrån! Beställ en distansguidning till exempel för att liva upp arbetsdagen eller som kvällsprogram med vänner.

Distansguidningen sker med hjälp av Teams-plattformen och ger en inblick i konstens värld genom Konstmuseet Ateneums verk eller en tillfällig utställning. Ateneums guide presenterar konstnärer, verk och deras bakgrund just för er grupp under en tidpunkt som passar er.

Man kan delta i den visuella guidningen i grupp med hjälp av en stor skärm, men varje deltagare kan också ansluta sig från sin egen dator. Ateneums guide är alltid personligen närvarande och även beredd att svara på frågor – här är det inte fråga om färdiga inspelningar.

Finlands Nationalgalleris försäljning av tjänster
forsaljning@fng.fi
telefon 0294 500 500 må–fr kl. 10–14

Distansguidning: På resa med konstnärer

Distansguidningen för deltagarna till en konstutflykt i utställningen Historier inom finsk konst genom ett digert bildprogram. Under guidens ledning bekantar vi oss med centrala verk i Ateneums konstsamling och med konstnärer som redan för över hundra år sedan begav sig på resa såväl i hemlandet som utomlands på grund av sina studier eller sitt arbete. Resandet var på den tiden långsamt.

Också under distansguidningen har vi tid att se på konstverken i lugn och ro, att gå in under ytan. Var var det Helene Schjerfbeck målade sitt verk Konvalescenten? Och hur färdigställdes Albert Edelfelts beundrade målning?

Guidningen förmedlas till deltagarna via Teams-plattformen. Teams-applikationen behöver inte laddas ned: man kan delta också via en webbläsare (browser). Ni kan delta i guidningen i grupp eller via era egna datorer med hjälp av länken vi skickar.

Dataanslutningen hos distansdeltagarna måste ha en hastighet på minst 10 Mbit/s eller vara en 4G-anslutning. Deltagarna får inte spara distansguidningen.

Språk: finska och engelska
Pris: från 95 €/20 personer, skolgrupper 70 €
Gruppstorlek:
max 150 personer
Längd: 45 min