Ateneum Guide gör utställningsupplevelsen mer givande 

Berättelserna i vår audioguide Ateneum Guide berikar dina upplevelser vid verken på utställningen En tidsfråga. Med hjälp av guiden kan du fördjupa dig i de verk som intresserar dig mest samtidigt som du rör dig på utställningen i egen takt.

Från och med våren 2023 erbjuder vi en fördjupande upplevelse för de besökare som helst rör sig självständigt på museet. Audioguiden ger dig mera information om nyckelverken på samlingsutställningen En tidsfråga och du kan fördjupa dig i dem i lugn och ro och i din egen takt.  

Inspirerande innehåll 

För audioguiden har vi valt ut 23 verk på utställningen och för vart och ett av dem kan du lyssna på en cirka 2 minuter lång presentation. Om du vill kan du också läsa presentationen på din telefons skärm. En sakkunnig guide skildrar bakgrunden till verkets tillkomst, berättar intressanta fakta om det och ställer också preciserande frågor som hjälper dig att få mera ut av verket och temat.  

Du kan röra dig på utställningen i egen takt och hålla pauser om du vill. Du kan alltid återvända till de verk som intresserar dig och fortsätta guidningen igen.   

Så här använder du audioguiden på utställningen 

Ta med dig en egen mobilapparat till utställningen. Vi rekommenderar att du använder egna hörlurar, men vid behov kan du också lyssna på guidningen utan hörlurar, på rimlig volym. Skriv in Ateneum.guide i adressfältet i telefonens webbläsare så kommer du åt att höra alla audioguidningar om utställningen. Medan du rör dig på utställningen ser du symbolen för Ateneum Guide intill alla de verk som ingår i audioguiden. På skylten för verken finns alltid en QR-kod och ett verknummer. Både QR-koden och verknumret tar dig rakt till presentationen av verket.  

Mera information 

Om det är något du undrar över angående användningen av audioguiden eller om du har problem med att använda den kan du alltid ta kontakt med museets personal, vi hjälper dig gärna. Det finns också en responsblankett där du kan berätta för oss hur du upplevde audioguiden.  

Stifta bekantskap med audioguiden


Ateneum Guide, texter:

Anu Utriainen, Timo Huusko, Satu Itkonen, Anne-Maria Pennonen, Mariia Niskavaara, Hanne Selkokari och Anja Olavinen

Ateneum Guide, läsarna:

Anna Brear och Johan Brear

Utveckling:

Wunderdog Oy