Ateneum Bistro. Bild: Aleksi Taivalantti

Kaféet och butiken

Ateneum Bistro

Ateneum är stängt för publik från den 28 mars 2022 på grund av renovering av luftkonditioneringen. Museet öppnas igen den 14 april 2023. Läs mer

Ta en andningspaus i stämningsfulla Ateneum Bistro! Kafé-restaurangen serverar klassisk finländsk bistromat med en modern twist. Bistron serverar lunch och à la carte-portioner samt salta och söta godsaker till kaffet. 

Öppen under museets öppettider. 

  • Tisdag–Fredag10–20.30
  • Lördag–Söndag10–17
  • MåndagStängt

Kontaktuppgifter 

tfn 040 563 8430 
e-post ateneum@soupster.com 

Bordsbeställning kan göras på restaurangens webbsida. 

www.ateneumbistro.fi 
Facebook: www.facebook.com/ateneumbistro 
Instagram: www.instagram.com/ateneumbistro 

Lunch 

Ateneum Bistro serverar en högklassig lunch tisdag till fredag 11–14. Bistron serverar också kaffe och konditorivaror. 

Se veckans lunchmenyer

Afternoon Tea

Afternoon tea serveras på eftermiddag ti–fre (bokas i förväg). Afternoon tea innehåller smått och gott att äta och en kanna te för två personer. 

Läs mer på restaurangens webbsida

Museibutiken 

Konstminnen från museibutiken 

Ateneum är stängt för publik från den 28 mars 2022 på grund av renovering av luftkonditioneringen. Museet öppnas igen den 14 april 2023. Läs mer

Låt museiupplevelsen krönas med ett besök i Ateneums museibutik! I museibutiken hittar du många fina saker att ha som minne av besöket. Reproduktioner ur Ateneums samlingar och tillfälliga utställningar, böcker och tidskrifter, kort och presentartiklar finns till försäljning.  

När du handlar i museibutiken stöder du Ateneums verksamhet – tack för ditt stöd! 

I Ateneums museibutik ingår butiken på innergården, affischbutiken i biljettförsäljningshallen och pop up-butiken som nu och då dyker upp i samband med olika utställningar. Du kan alltid sticka dig in i museibutiken! 

Öppen under museets öppettider. 

  • Tisdag–Fredag10–20.30
  • Lördag–Söndag10–17
  • MåndagStängt

Presentkort

Köp presentkort till museerna i Finlands Nationalgalleri i biljettförsäljningen eller museibutiken! 

Presentkortet gäller i museibutikerna och servicepunkterna samt vid köp av biljetter på Ateneum, Kiasma och Konstmuseet Sinebrychoff.  

Presentkortet gäller i 12 månader från inköpsdagen. Med presentkortet kan man bl.a. betala inträdesbiljetter, guidningar, konstverkstäder och köp i museibutiken. Presentkort gäller inte på museernas restauranger eller webbutiker. 

Nätbutiken 

Museibutiken finns även på nätet! Bekanta dig med sortimentet från de museer som ingår i Finlands Nationalgalleri i vår nätbutik och beställ produkterna direkt hem till dig.

Museoshop.fi