En guide pratar med fem museigäster i utställningssalen.
Guidning. Bild: Finlands Nationalgalleri / Jenni Nurminen

För grupper

Planerar du att gå på Ateneum med en grupp? Boka en guidad rundtur eller ett utställningsintro – och få ut ännu mer av besöket! Här hittar du fler tips för besöket med en grupp.

Anmäl en grupp som går runt på egen hand 

Ateneum är stängt för publik från den 28 mars 2022 på grund av renovering av luftkonditioneringen. Museet öppnas igen i början av år 2023. Läs mer

Om ni är en större grupp, ska ni anmäla er i förväg till informationen på Ateneum. Då kan vi se till att ert besök löper så smidigt som möjligt.

Glöm inte att kontrollera våra särskilda öppettider. 

Glöm inte grupprabatten!

Om minst tio betalande personer ingår i er grupp, och gruppledaren betalar allas biljetter, får ni grupprabatt på biljetterna. Se informationen och eventuella andra rabatter.

Tips för besöket

Vår önskan är att besöket ska vara både inspirerande och avstressande. Här är några tips. Museipersonalen är till för dig. Vi svarar gärna om det är något du undrar över! 

Vanliga frågor

Skolor

För skolelever och lärare har vi satt ihop ett paket med avseende på museibesöket. 

Kika på tipsen för skolor

Guidade rundturer och utställningsintron 

Ateneum är stängt för publik från den 28 mars 2022 på grund av renovering av luftkonditioneringen. Museet öppnas igen i början av år 2023. Läs mer

Boka en guidad rundtur eller ett utställningsintro – och få ut ännu mer av besöket!   

På en guidad rundtur kan du och din grupp fördjupa er i samlingsutställningen Historier inom finsk konst eller i en tillfällig utställning. Det finns också olika distansguidningar och utställningsintron i Ateneumsalen att välja emellan.

Förfrågningar och bokningar:
forsaljning [a] fng.fi eller telefon 0294 500 500 må–fr kl. 10–14

Fördjupa dig i Ateneums konst också under renoveringen

Distansguidning: På resa med konstnärer

Distansguidningen för deltagarna till en konstutflykt i utställningen Historier inom finsk konst genom ett digert bildprogram. Under guidens ledning bekantar vi oss med centrala verk i Ateneums konstsamling och med konstnärer som redan för över hundra år sedan begav sig på resa såväl i hemlandet som utomlands på grund av sina studier eller sitt arbete. Resandet var på den tiden långsamt.

Också under distansguidningen har vi tid att se på konstverken i lugn och ro, att gå in under ytan. Var var det Helene Schjerfbeck målade sitt verk Konvalescenten? Och hur färdigställdes Albert Edelfelts beundrade målning?

Guidningen förmedlas till deltagarna via Teams-plattformen. Teams-applikationen behöver inte laddas ned: man kan delta också via en webbläsare (browser). Ni kan delta i guidningen i grupp eller via era egna datorer med hjälp av länken vi skickar.

Dataanslutningen hos distansdeltagarna måste ha en hastighet på minst 10 Mbit/s eller vara en 4G-anslutning. Deltagarna får inte spara distansguidningen.

Språk: finska, svenska, engelska
Pris: från 95 €/20 personer, skolgrupper 70 €
Gruppstorlek:
max 150 personer
Längd: 45 min