Se och pröva på lätt svenska

Aktuella utställningar 

Ateneum öppnar igen 14.4.2023.

Konstmuseet Ateneum har renoverats. Många saker i museet har förbättrats. Publiklokalerna på bottenvåningen har reparerats. Museet har också fått helt ny ventilation. Biljettdisken och butiken finns på nya ställen på bottenvåningen. Toalettområdet har också byggts om helt. Vi hoppas att vi kan göra våra kunders besök ännu bekvämare än förr.

Museets nya basutställning heter En tidsfråga. Den finns på två våningar i museet och kommer att visas i flera år. Klicka här om du vill veta mera om utställningen.

På tredje våningen finns också en stor utställning. Den byts ut två gånger om året. Den första öppnar 5.5.2023. Det är en utställning över den finska konstnären Albert Edelfelt. Du kan läsa mera om utställningen här.

Kommande utställningar

Konstmuseet Ateneum har verksamhet också annanstans än i själva Ateneum-byggnaden. Många finländska och utländska museer ber att få låna konstverk till sina egna utställningar. 

Ateneum planerar och sätter också ihop hela utställningar som sedan visas på andra konstmuseer i Finland eller utomlands. 

Evenemang

Läs mera om olika evenemang på sidorna på allmänspråk