Bröderna von Wright -skolmaterial

Wilhelm von Wright: Skata, 1830, i verket Svenska Foglar, 1828–1838. Finlands Nationalgalleris bibliotek. Bild: Finlands Nationalgalleri / Ainur Nasretdin

Detta material är planerat för lärare och andra vuxna som arbetar med barn och unga. Det kan anpassas till elever av olika ålder. Ni kan besöka utställningen och göra uppgifterna före eller efter besöket. Museets uppgifter ger uppslag till diskussion, och frågorna är planerade för barngrupper. Vi rekommenderar att ni inte utför tecknings- eller skrivuppgifter i utställningssalarna på grund av den stora mängden besökare.

Bilderna i materialet blir större om man klickar på dem. Du kan ladda ner bilderna på förhand på din egen dator och vid behov också skriva ut dem.

Vi uppmanar alla lärare som önskar ta sina elever till museet att läsa anvisningar inför museibesök.
Om du är på väg till Ateneum med din klass utan förbeställd guide eller introduktion, anmäl ändå besöket på förhand till vår e-postadress bokningar@fng.fi.

Ladda ner materialet (PDF, 1,00 Mt)

Pressmeddelande

Adel Abidins utställning behandlar vår historias smärtpunkter

På Konstmuseet Ateneum kan man den 14.3–22.4.2018 se nutidskonstnären Adel Abidins (f. 1973, Bagdad, Irak) utställning History Wipes. Utställningen visar upp videoinstallationer och skulpturer av den internationellt erkände Abidin, av vilka en del är nya och en del har kommit till under de senaste…

Läs mera
På Instagram

Öppettider

ti, fre 10–18
ons, to 10–20
lö, sö 10–17
må stängt

Biljettförsäljningen upphör 30 minuter före museet stängs.

SÄRSKILDA TIDER

Inträdesavgifter

Normal avgift 15 €
Nedsatt avgift 13 €
Under 18 år gratis
Med S-Förmånskortet 14 €

Biljettförsäljningen upphör 30 minuter före museet stängs.

Nedsatta avgifter och betalning
Kontaktuppgifter

Kaivokatu 2, 00100 Helsinki 0294 500 401 ainfo@ateneum.fi

Tillgänglighet

Våra dörrar ska stå öppna för så många som möjligt.

Tillgänglighet
Fråga om beställda guidningar

mån-fre kl. 9-15 +358 294 500 500

Ateneum Butiken

Gläd dig själv eller en vän: du kan köpa museets publikationer, affischer, postkort, presentartiklar och annat trevligt i Ateneum Butiken på museets bottenvåning.
Butikens telefonnummer är 0294 500 434.

Ateneum Butiken på nätet
ATENEUM BISTRO

Ateneum Bistro bjuder på klassiska finska bistrorätter med en modern twist. Lunch från tisdag till fredag kl. 11–14. Kaféet har dessutom ett kafésortiment.

Läs mer om Ateneum Bistro